Oblikovanje objekta (okno okvira za tekst)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomene : 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u SmartArt grafiku ili oblik bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili u jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali u nekoj drugoj opciji dijaloga.

  • Možda ćete želeti da pomerite dijalog da biste istovremeno mogli da vidite i oblik i dijalog.

Raspored teksta

Vertikalno poravnavanje     Izaberite opciju sa liste da biste odredili vertikalan položaj teksta u obliku.

Smer teksta     Izaberite opciju sa liste da biste naveli položaj teksta u obliku.

Automatsko uklapanje

Bez automatskog uklapanja     Kliknite na ovo dugme da biste isključili automatsku promenu veličine.

Skupi predugački tekst     Kliknite na ovo dugme da biste smanjili veličinu teksta tako da se on uklopi u oblik.

Promeni veličinu oblika da bi se uklopio u tekst     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste vertikalno povećali veličinu oblika, kako bi se tekst uklopio u njega.

Unutrašnja margina

Unutrašnja margina predstavlja rastojanje između teksta i spoljne ivice oblika ili objekat. Možete da povećajte ili smanjite ovaj razmak pomoću opcije ispod.

Levo     Unesite novu brojčanu vrednost za marginu u ovo polje da biste naveli rastojanje između leve ivice oblika i teksta.

Desno     Unesite novu brojčanu vrednost za marginu u ovo polje da biste naveli rastojanje između desne ivice oblika i teksta.

Vrh     Unesite novu brojčanu vrednost za marginu u ovo polje da biste naveli rastojanje između gornje ivice oblika i teksta.

Dno     Unesite novu brojčanu vrednost za marginu u ovo polje da biste naveli rastojanje između donje ivice oblika i teksta.

Prelamanje teksta po obliku     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da bi se tekst pojavio u više redova unutar oblika.

Kolone     Kliknite na ovo dugme da biste naveli broj kolona teksta u obliku i razmak između kolona.

Broj     Unesite broj u ovo polje da biste naveli broj kolona teksta u obliku.

Razmak     Unesite broj u ovo polje da biste naveli razmak između kolona teksta u obliku.

Kolone zdesna nalevo     Izaberite ovu opciju da biste naveli da se kolone teksta u obliku prikazuju kao obrnuta slika podrazumevanog prikaza sleva nadesno. Ova opcija prikazuje samo ako omogućite podršku za zdesna nalevo jezike.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×