Oblikovanje objekta ili oblikovanje sjaja tekstualnih efekata i okno „Umekšane ivice“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Važno : 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na svoju sliku, oblik, tekst ili druge objekat, što će vam olakšati da biste videli efekte promena na slici bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili na jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali na nekoj drugoj opciji.

  • Dijalog ćete možda želeti da premestite tako da možete da vidite sliku, oblik, tekst ili drugi objekat i dijalog u isto vreme.

Sjaj

Početne postavke     Da biste primenili neku od najčešćih varijacija sjaja, izaberite stavku Početne postavke, a zatim izaberite varijaciju koju želite.

Boja     Da biste kreirali prilagođenu boju za sjaj, kliknite na dugme boja Slika dugmeta , a zatim izaberite željenu boju. Da biste promenili u boju koja nije u boje teme, izaberite stavku Još boja, a zatim izaberite boju koju želite na kartici Standardno ili zamešajte vlastitu boju na među bojama i boje na kartici Standardno ne ažuriraju ako kasnije promenite dokument tema.

Veličina     Da biste naveli veličinu sjaja, pomerite klizač Veličina ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će i veličina sjaja biti veća.

Prozirnost     Da biste naveli u kojoj meri će sjaj biti vidljiv, pomerite klizač Prozirnost ili unesite broj u polje pored klizača. Procenat prozirnosti može da bude u opsegu od 0 (potpuno neprozirno, podrazumevana postavka) do 100% (potpuno prozirno).

Zaobljene ivice

Početne postavke     Da biste primenili neku od najčešćih zaobljenih ivica, izaberite stavku Početne postavke, a zatim izaberite onu koju želite.

Veličina     Da biste naveli veličinu zaobljene ivice, pomerite klizač Veličina ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, to će i ivice biti zaobljenije.

Savet : Da biste uklonili sjaj ili efekat zaobljenih ivica, izaberite stavku Početne postavke, a zatim izaberite stavku Bez sjaja ili Bez zaobljenih ivica.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×