Oblikovanje e-poruka pomoću stilova

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Skupovi stilova su grupe opcija za oblikovanje dizajnirane će vam pomoći da brzo kreirate personalizovane, profesionalnog izgleda e-poruke u programu Microsoft Outlook. Skupovi stilova mogu da se koriste u zakazane obaveze kalendara, pozivi za sastanke, zadataka i stavki u dnevniku i beleške u obrasce kontakta.

Stil možete da izaberete sa liste skupova stilova i zatim oblikujete poruke pomoću stilova dostupnim u skupu koji ste izabrali. Skupove stilova možete i da prilagodite tako što ćete izmeniti postojeće stilove.

U ovom članku:

Primena novog ugrađenog skupa na e-poruku

Prilagođavanje stila u skupu stilova

Čuvanje prilagođenog skupa stilova

Primena novog ugrađenog skupa na e-poruku

Dok sastavljate novu poruku, možete da birate između nekoliko unapred dizajniranih skupova stilova, kao što su „Moderno“ ili „Elegantno“. Svaki skup stilova može da sadrži stilove za nekoliko tekstualnih elemenata, kao što su različiti nivoi naslova, telo teksta, citati, naglašeni tekst i natpisi.

 1. Kliknite u telo nove poruke i zatim izaberite karticu Oblikovanje teksta.

 2. U grupi Stilovikliknite na Promeni stilove.

 3. Postavite pokazivač na stavku Skup stilova, a zatim kliknite na ugrađeni skup, na primer Moderni.

  Kad izaberete skup stilova, možete da vidite listu stilova dostupnih u skupu. U grupi Stilovi izaberite pokretanje dijaloga Stilovi. Dugme pokretanja dijaloga

Savet : Možete da vidite kako će skup brzog izbora stilova izgledati u poruci tako što ćete postaviti pokazivač miša iznad skupa stilova bez pritiskanja tastera miša.

Vrh stranice

Prilagođavanje stila u skupu stilova

U većini slučajeva nema potrebe da se menjaju stilovi u skupu stilova jer su stilovi dizajnirani tako da se međusobno dopunjavaju, a i lakše vam je da upotrebite drugi skup stilova nego da ga sami prilagođavate. Ali u određenim okolnostima možda ćete hteti da promenite atribute stila u skupu stilova (na primer prored, veličinu fonta ili podebljavanje).

 1. U poruci koju pišete izaberite tekst na koji je primenjen stil sa atributima koje želite da promenite.

  Na primer, da biste promenili atribute stila „Naslov 1“, izaberite tekst na koji je primenjen stil „Naslov 1“.

  Savet : Da biste videli atribute određenog stila, izaberite tekst za koji želite da vidite atribute stila i zatim u grupi Stilovi kliknite na pokretanje dijaloga Stilovi Dugme pokretanja dijaloga . Postavite pokazivač miša iznad imena stila. Dok pokazivač lebdi iznad njega pojaviće se informacije o atributima..

 2. U poruci oblikujte izabrani tekst sa novim atributima koje želite.

  Na primer, možete odlučiti želite li da promenite veličinu fonta u stilu „Naslov 1“ sa 16 tačaka na 14 tačaka.

 3. Na kartici Oblikovanje teksta , u grupi Stilovi , u galeriji stilova , kliknite desnim tasterom miša na stil koji želite da promenite.

 4. Kliknite na Ažuriraj da se podudara sa selekcijom.

  Napomena : Celokupan tekst u poruci sa tim stilom automatski će se promeniti kako bi odgovarao novom stilu koji ste definisali. Ta promena ostaje dostupna samo u trenutnoj poruci, osim ako sačuvate tu promenu stila kao deo trenutno izabranog skupa stilova pod novim imenom. Pogledajte naredni odeljak za više informacija o čuvanju prilagođenog skupa stilova.

Napomena : Ako ste promenili stilove u poruci a oni se ne ažuriraju na očekivani način, kliknite na pokretanje dijaloga Stilovi Dugme pokretanja dijaloga i zatim kliknite na dugme Nadzor stila (smešteno je na dnu okna) kako biste videli da li je tekst oblikovan ručno umesto da su na njega primenjeni stilovi.

Vrh stranice

Čuvanje prilagođenog skupa stilova

Kad promenite skup stilova, možete da sačuvate novi skup stilova na listi skupova stilova sa koje možete da birate.

 1. Promenite stilove u skupu stilova.

  Napomena : Boje ili fontove korišćene u skupu stilova takođe možete promeniti tako što ćete izabrati stavku Promeni stilove u grupi Stilovi, a zatim izabrati stavku Boje ili Fontovi.

 2. Na kartici Oblikovanje teksta, u grupi Stilovi izaberite stavku Promeni stilove.

 3. Postavite pokazivač na stavku Skup stilova, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj kao novi skup stilova.

 4. U dijalogu Čuvanje kao novog skupa stilova otkucajte ime datoteke za novi skup stilova, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Da biste videli novi skup stilova, izaberite stavku Promeni stilove u grupi Stilovi, a zatim postavite pokazivač na stavku Skup stilova. Na listi će se pojaviti novi skup stilova kako biste mogli da ga primenite na poruku u bilo kom trenutku.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×