Oblikovanje brojeva u programu Excel Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada otkucate brojeve na radnom listu, Excel Online automatski primenjuje Opšti format broja ali to možete promeniti Prikaz određenih formata broja poput datuma, valuta ili čak razlomaka.

Na primer, ako radite na kvartalnom budžetu, možete koristiti format broja Valuta da biste prikazali brojeve kao novčane vrednosti. Datume možete podesiti tako da se prikazuju u dugačkom formatu datuma, „subota, 14. decembar 2013.“, ili u kratkom formatu datuma, „14.12.2013.“. Evo kako:

  1. Izaberite kolonu ili ćelije koje želite da oblikujete.

  2. Izaberite stavku Format broja i izaberite željeni format.

    Napomena :  Primenom formata broja menjate samo način prikaza broja, a ne i stvarne vrednosti ćelije koje Excel Online koristi za izračunavanja.

    Dostupni formati brojeva

    Savet :  Ako se neki brojevi pojavljuju kao #####, to je verovatno zbog toga što ćelija nije dovoljno široka. Da biste automatski uklopili brojeve, kliknite dvaput na desnu ivicu zaglavlja kolone.

promena širine kolone

Više o oblikovanju brojeva

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×