Oblast izračunavanja u programskom dodatku Power Pivot

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite programski dodatak Power Pivot za izmenu modela podataka, možda ćete želeti da koristite oblast izračunavanja za kreiranje i upravljanje mere.

Mera (poznat i kao izračunato polje) je nove stavke koje ste kreirali u modelu koji nije deo originalne izvorne podatke. On se pojavljuje kao polja u izvedenoj tabeli. Primeri mere uključuju neto vrednosti (kao što je neto profit), prosečne vrednosti i medians.

Oblast izračunavanja je koordinatna mreža koja se nalazi na dnu svake tabele u programskom dodatku koju koristite za kreiranje izračunatih polja i za upravljanje njima.

 1. Pokrenite Power Pivot u programu Microsoft Excel 2013 programski dodatak i otvorite prozor Power Pivot .

 2. Izaberite stavke Početak > Prikaz > Oblast izračunavanja. Oblast izračunavanja je podrazumevano uključena. Ako koordinatna mreža nestane, izaberite stavku Oblast izračunavanja da bi se ona ponovo pojavila.

 3. Izaberite stavku Više opcija > Prikaži implicitna mere da biste prikazali mera koja Excel kreira automatski kada dodate polja u oblast vrednosti na listi polja izvedene tabele.

  Implicitno mera je onaj koji bude kreiran preko interakcije izvedene tabele. To se kreira kada prevučete numeričke vrednosti, na primer "Iznos prodaje", u oblasti vrednosti izvedene tabele. Excel automatski sabira vrednosti, što će u novu meru koja se zove Sum of Sales Amount.

  Prikazuje implicitno mere je korisna zato što omogućava vam da brisati koja vam više nije potrebna. Kada Excel kreira implicitno meru, ona ostaje u modelu podataka dok ih ne izbrišete.

  Da biste pronašli implicitno mere, izaberite stavku Pronađi na traci Power Pivot ako znate ime polja. U suprotnom, idite na karticu koja sadrži numeričke podatke koje ste možda računa ili sabrane. Na primer, ako "Iznos prodaje" se nalazi u tabeli FactInternetSales, proverite oblasti izračunavanja te tabele da biste videli njen izračunata polja.

  Imajte na umu da se implicitno mere može upućivati u drugim izračunavanjima. Ako izbrišete implicitno mera koja se koristi u drugu formulu, ta formula će biti poništavaju.

  Savet: Možete postaviti mera bilo gde u koordinatnu mrežu. Nije važno koju kartice, tabelu ili kolonu aktivan. Izračunata polja su globalno dostupnom u modelu. Za jednostavnost, možda ćete želeti da biste odabrali tabele sa činjenicama (ili drugu tabelu koja sadrži uglavnom numeričke podatke koje želite da grupišete) i sve vaše mere staviti tamo. Za više informacija u članku Kreiranje meru .

Mera

Mera je formula koja je kreirala posebno za korišćenje u izveštaju izvedene tabele, izvedeni grafikon ili Power View. Izračunata polja mogu biti zasnovana na standardne agregatne funkcije, kao što su broj ili zbir, ili možete da definišete sopstvene formule pomoću DAX u programskom dodatku Power Pivot . U članku Izračunata polja u programskom dodatku PowerPivot za detalje.

KPI-ovi

KPI-a je zasnovan na određenim meru i je dizajnirana tako da procenite trenutnu vrednost, status i trenda metrike. KPI procenjuje performanse vrednosti, definiše osnovnu mera protiv ciljnu vrednost. Možete da proširite osnovni meru za KPI. Više informacija o KPI-ove u članku Indikatori ključnih performansi (KPI-ovi) u programskom dodatku PowerPivot.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×