Objedinjavanje pošte: završavanje i objedinjavanje

Možete da odštampate objedinjene dokumente ili da ih pojedinačno izmenite. Možete da odštampate ili da promenite sve dokumente ili samo njihov podskup.

Ako želite da odštampate podskup dokumenata, možete da navedete skup pomoću opsega brojeva zapisa. Ako želite da odštampate strane umesto da navodite brojeve zapisa, pratite uputstvo u odeljku „Promena pojedinačnih kopija dokumenta“ u članku Upotreba objedinjavanja pošte za pravljenje i štampanje pisama i drugih dokumenata.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Štampanje objedinjenih dokumenata

Promena pojedinačnih kopija dokumenta

Čuvanje glavnog dokumenta

Štampanje objedinjenih dokumenata

  1. Na kartici Pošiljke, u grupi Završi kliknite na dugme Završi i objedini i kliknite na dugme Odštampaj dokumente.

    Traka sistema Office 2010

  2. Izaberite da li želite da odštampate ceo skup dokumenata, samo kopiju koja je trenutno vidljiva ili podskup skupa koji određujete brojem zapisa.

Promena pojedinačnih kopija dokumenta

  1. Na kartici Pošiljke, u grupi Završi kliknite na dugme Završi i objedini i kliknite na dugme Uredi pojedinačne dokumente.

    Traka sistema Office 2010

  2. Izaberite da li želite da uredite ceo skup dokumenata, samo kopiju koja je trenutno vidljiva ili podskup skupa koji određujete brojem zapisa. Word kompajlira kopije koje želite da uredite u jednu datoteku, sa prelomom stranice između svake kopije dokumenta.

Kada završite sa uređivanjem nove datoteke ili dokumenata, možete da odštampate dokumenta tako što ćete da kliknete na karticu Datoteka, potom kliknete na Štampanje, a zatim kliknete na dugme Štampaj.

Čuvanje glavnog dokumenta

Imajte u vidu da su objedinjeni dokumenti koje sačuvate odvojeni od glavnog dokumenta. Preporučuje se da sačuvate glavni dokument ako želite da ga koristite prilikom narednog objedinjavanja.

Kada sačuvate glavni dokument, biće sačuvana i njegova veza sa datotekom sa podacima. Sledeći put kada otvorite glavni dokument, bićete upitani da odaberete da li želite da ponovo objedinite informacije iz datoteke sa podacima u glavnom dokumentu.

  • Ako kliknete na dugme Da, dokument će se otvoriti i prikazati informacije iz prvog objedinjenog zapisa.

Ako kliknete na dugme Ne, veza između glavnog dokumenta i datoteke sa podacima će se prekinuti. Glavni dokument će postati običan Word dokument. Umesto polja pojaviće se jedinstvene informacije iz prvog zapisa.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×