Objedinjavanje pošte: pravila

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak sadrži:

Osnovni podaci o poljima za objedinjavanje pošte i pravila

Postavljanje pravila

Osnovni podaci o poljima za objedinjavanje pošte i pravila

Možete da postavite pravila da biste kontrolisali kako Microsoft Word objedinjuje informacije.

 • Polje ASK i polje FILLIN prikazuju upit dok Word objedinjuje svaki zapis podataka glavni dokument. Odgovor na odziv se pojavljuje u određenim slovom obrasca, ugovoru ili drugom objedinjenom dokumentu koji je rezultat zapisa podataka.

  Polje ASK    Koristite polje ASK kada istu informaciju želite da postavite na više mesta u dokumentu. Na primer, možete da upitate korisnika za ime meseca ako se ime meseca pojavljuje na više mesta u mesečnom memorandumu.

  Polje FILLIN     Koristite polje FILLIN kada želite da samo jednom umetnete podatke poput personalizovanog postscripta u pismu objedinjene pošte.

 • Ako... Zatim... Još... pravila koriste polja IF da biste prikazali informacije na osnovu uslova koje ste naveli. Na primer, pretpostavimo da datoteka sa podacima kupca sadrži domaće i međunarodne adrese. Polje zemlja/Region u domaćem adrese je prazan. Možete da koristite If... Zatim... Još... pravilo za prilagođavanje poruka za sve primaoce. Na primer, možda ćete videti primaoci čije polje "zemlja/Region" je prazna, "Će biti Dobrodošli na izlazu dolasku" za razliku od ostalih primalaca možda ćete videti, "će biti Dobrodošli stolom pored carine."

 • Podešavanje polja (Postavi obeleživač) vam omogućavaju da dodelite tekst, broj ili druge informacije obeleživač. Informacije koje možete da koristite više puta u rezultujućem objedinjene dokumente. Ako se informacije promene, možete da uredite polje SET jednom umesto da pretražujete glavni dokument i menjate svako pojavljivanje. Morate da postavite polje REF na svako mesto gde želite da se sadržaj polje SET da se pojavi.

  Na primer, ako imate tipsko pismo kojim se najavljuje neki događaj, polje SET možete da koristite da biste obeleživaču dodelili ime događaja. Na svako mesto u dokumentu na kome se pojavljuje ime događaja umetnite polje REF koje ukazuje na obeleživač koji ste podesili u polju SET. To isto tipsko pismo možete ponovo iskoristiti za druge događaje tako što ćete u polju SET promeniti ime događaja.

Takođe, možete da koristite MERGEREC, MERGESEQ, SLEDEĆE, NEXTIFi SKIPIF polja za objedinjavanje pošte.

Vrh stranice

Postavljanje pravila

Pravila za objedinjavanje pošte postavljate dok konfigurišete objedinjavanje.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi pisanje i Umetanje polja kliknite na dugme pravila.

  Office 2010 Ribbon

 2. Kliknite na polje koje želite da umetnete.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft pruža ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×