Objedinjavanje pošte: pravila

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U ovom članku

Osnovni podaci o poljima za objedinjavanje pošte i pravila

Postavljanje pravila

Osnovni podaci o poljima za objedinjavanje pošte i pravila

Možete da postavite pravila da biste kontrolisali kako Microsoft Word objedinjuje informacije.

 • Polje ASK i polje FILLIN prikazuju upit dok Word objedinjuje svaki zapis podataka glavni dokument. Odgovor na odziv se pojavljuje u određenim slovom obrasca, ugovoru ili drugom objedinjenom dokumentu koji je rezultat zapisa podataka.

  Polje ASK    Koristite polje ASK kada istu informaciju želite da postavite na više mesta u dokumentu. Na primer, možete da upitate korisnika za ime meseca ako se ime meseca pojavljuje na više mesta u mesečnom memorandumu.

  Polje FILLIN     Koristite polje FILLIN kada želite da samo jednom umetnete podatke poput personalizovanog postscripta u pismu objedinjene pošte.

 • Ako... Zatim... Još... pravila koriste polja IF da biste prikazali informacije na osnovu uslova koje ste naveli. Na primer, pretpostavimo da datoteka sa podacima kupca sadrži domaće i međunarodne adrese. Polje zemlja/Region u domaćem adresama je prazno. Možete da koristite If... Zatim... Još... pravilo za prilagođavanje poruka za sve primaoce. Na primer, možda ćete videti primaoci čije polje” zemlja/Region "je prazna, „Će biti Dobrodošli na izlazu dolasku” za razliku od ostalih primalaca možda ćete videti, „će biti Dobrodošli stolom pored carine”.

 • Podešavanje polja (Postavi obeleživač) vam omogućavaju da dodelite tekst, broj ili druge informacije obeleživač. Informacije koje možete da koristite više puta u rezultujućem objedinjene dokumente. Ako se informacije promene, možete da uredite polje SET jednom umesto da pretražujete glavni dokument i menjate svako pojavljivanje. Morate da postavite polje REF na svako mesto gde želite da se sadržaj polje SET da se pojavi.

  Na primer, ako imate tipsko pismo kojim se najavljuje neki događaj, polje SET možete da koristite da biste obeleživaču dodelili ime događaja. Na svako mesto u dokumentu na kome se pojavljuje ime događaja umetnite polje REF koje ukazuje na obeleživač koji ste podesili u polju SET. To isto tipsko pismo možete ponovo iskoristiti za druge događaje tako što ćete u polju SET promeniti ime događaja.

Takođe, možete da koristite MERGEREC, MERGESEQ, sledeći, NEXTIFi SKIPIF polja za objedinjavanje pošte.

Vrh stranice

Postavljanje pravila

Pravila za objedinjavanje pošte postavljate dok konfigurišete objedinjavanje.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi pisanje i Umetanje polja kliknite na dugme pravila.

  Traka sistema Office 2010

 2. Kliknite na polje koje želite da umetnete.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×