Objedinjavanje pošte: poređenje polja

Word za Office 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste se uverili da Word može da pronađe kolone u datoteci sa podacima koji odgovara svaki elementu adrese ili pozdrava, možda ćete morati da se podudara sa polja za objedinjavanje pošte u programu Word kao kolone u datoteci sa podacima.

Kada kliknete na dugme Uporedi polja u grupi pisanje i Umetanje polja na kartici pošiljke , otvara se dijalog Upoređivanje polja .

Dijalog „Poređenje polja“

Elementi adrese i pozdrava navedeni su sa leve strane. Naslovi kolona iz datoteke sa podacima navedeni su sa desne strane.

Pretražuje za kolonu koja se podudara sa svaki element. Na slici, Word automatski pronašao podudaranje datoteku sa podacima naslov kolone ljubaznošćunaslov. Da, ali Word nije mogao da se podudara sa drugim elementima. Ovaj iz datoteke sa podacima, na primer, Word ne podudaraju srednjeg imena.

Na listi sa desne strane, možete da izaberete kolone iz datoteke sa podacima koja se podudara sa elementom na levoj strani. U redu je taj ljubaznošću naslov, Jedinstveni identifikator ne odgovara. Nalepnici objedinjavanja pošte nije potrebno da iskoristi svako polje. Ako dodate polje koje ne sadrži podatke iz datoteke sa podacima, ona će se pojaviti u objedinjenom dokumentu kao prazni čuvar mesta – obično prazan red ili skriveno polje.

Za mapiranje polja treba da na kartici Pošiljke, u grupi Pisanje i umetanje polja kliknete na dugme Podudarna polja.

U programu Word, na kartici „Pošiljke“, grupa „Pisanje i umetanje polja“

Otvara se dijalog Upoređivanje polja.

Dijalog „Poređenje polja“

Elementi adrese i pozdrava navedeni su sa leve strane. Naslovi kolona iz datoteke sa podacima navedeni su sa desne strane.

Word traži kolonu koja se podudara sa svakim elementom pojedinačno. Na slici je prikazano da je Word automatski pronašao podudaranje kolone datoteke sa podacima Porodično ime sa poljem Prezime. Ali Word ne uspeva da pronađe podudaranje drugih elemenata. Na primer, koristeći ovu datoteku sa podacima, Word ne može da pronađe podudaranje kolone Ime.

Na listi sa desne strane, možete da izaberete kolone iz datoteke sa podacima koja se podudara sa elementom na levoj strani. Na slici, ime kolone odgovara ime. Nije u redu ljubaznošću naslov, Jedinstveni identifikatori srednje ime ne odgovara. Dokument za objedinjavanje pošte nije potrebno da iskoristi svako polje. Ako dodate polje koje ne sadrži podatke iz datoteke sa podacima, ona će se pojaviti u objedinjenom dokumentu kao prazni čuvar mesta – obično prazan red ili skriveno polje.

Dijalog „Poređenje polja“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×