Objedinjavanje pošte: Obaveštenje „Nevažeće polje za objedinjavanje”

Kada pokrenete objedinjavanje pošte u programu Word i naiđete na dijalog Nevažeće polje za objedinjavanje, to znači da postoji nepodudaranja između izvora podataka i glavnog dokumenta za objedinjavanje pošte.

Evo primera. Vaša lista slanja je kreirana u Excel unakrsnoj tabeli, a zaglavlja kolona su „Ime“, „Adresa“, „Grad“, „Država“ i „Poštanski broj“. Unakrsna tabela je sačuvana i korišćena kao izvor podataka za objedinjavanje pošte u programu Word. Nakon podešavanja objedinjavanja pošte, zaglavlje „Država“ u unakrsnoj tabeli je promenjeno u „Pokrajina“. Prilikom pokušaja objedinjavanja pošte, Word je otkrio nepodudaranje i prikazuje sledeću poruku.

Polje „Nevažeće polje za objedinjavanje“

Da biste rešili ovaj problem iz dijaloga Nevažeće polje za objedinjavanje, možete da zamenite nevažeće polje (u ovom slučaju Država) sa važećim poljem iz izvora podataka (u ovom slučaju Pokrajina) ili možete potpuno da uklonite polje. Ako ste pronašli grešku u izvoru podataka, možete da korigujete ime polja u izvoru podataka i da ponovo pokrenete proces objedinjavanja pošte.

Više informacija o pokretanju objedinjavanja pošte potražite u članku Objedinjavanje pošte pomoću Excel unakrsne tabele. Da biste saznali više o poljima za objedinjavanje pošte, pogledajte odeljak Umetanje polja za objedinjavanje pošte.

Pregled objedinjavanja pošte u programu Word 2010, 2013 ili 2016 pogledajte u odeljku Korišćenje objedinjavanja pošte za kreiranje i štampanje pisama i drugih dokumenata.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×