Objedinjavanje ćelija

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Objedinjavanje kombinuje dve ili više ćelija da bi se kreirala nova, veća ćelija. Ovo je odličan način kreiranja oznake koja obuhvata opseg od nekoliko kolona. Na primer, ćelije A1, B1 i C1 su ovde objedinjene da bi se kreirala oznaka „Mesečna prodaja“ da bi se opisale informacije od 2. do 7. reda.

Objedinjavanje ćelija preko drugih ćelija

  1. Kliknite na prvu ćeliju, držite pritisnut taster Shift i kliknite na poslednju ćeliju u opsegu koji želite da objedinite.

    Važno : Proverite da li samo jedna ćelija u opsegu sadrži podatke.

  1. Izaberite stavke Početak > Objedini i centriraj.

dugme „objedini i centriraj“ na traci

Ako je dugme Objedini i centriraj nedostupno, proverite da trenutno ne uređujete ćeliju i da se ćelije koje želite da objedinite ne nalaze unutar tabele.

Savet : Da biste objedinili ćelije bez centriranja podataka, kliknite na objedinjenu ćeliju, a zatim izaberite opcije poravnavanja nalevo, u centru ili nadesno pored dugmeta Objedini i centriraj.

Ako se predomislite, uvek možete da poništite objedinjavanje tako što ćete kliknuti na objedinjene ćelije i izabrati stavku Objedini i centriraj.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×