Objavljivanje predloška obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak objašnjava kako da objavite predložak obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost pomoću Microsoft Office InfoPath čarobnjak za objavljivanje.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Pre nego što počnete

Objavljivanje digitalno potpisanog predloška obrasca na deljenoj mrežnoj lokaciji

Kreiranje datoteke koja može da se instalira pomoću čarobnjaka za objavljivanje i alatke Visual Studio

Pregled

Obrasci zasnovani na predlošku obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost mogu da pristupaju sistemskim resursima na računarima korisnika. Na primer, recimo da dizajnirate predložak obrasca čiji obrasci mogu da utvrde veličinu čvrstog diska na računaru korisnika radi popisivanja. Potrebno je da dizajnirate predložak obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost da bi obrazac dobijao te informacije od operativnog sistema.

Da bi obrazac mogao da pristupi sistemskim resursima na računaru korisnika, predložak obrasca mora da bude digitalno potpisan certifikatom koji potiče od pouzdanog autoriteta certifikata, a zatim objavljen na deljenoj mrežnoj lokaciji. Tada predložak obrasca možete da šaljete u e-porukama, odnosno vaši korisnici na deljenoj mrežnoj lokaciji moći će da otvore obrazac zasnovan na tom predlošku obrasca.

Napomena o bezbednosti : Podsetite korisnike da bi trebalo da otvaraju samo priloge e-poruka koje dolaze iz pouzdanih izvora.

Kada korisnici otvore e-poruku u programu Microsoft Office Outlook 2007, moći će da popune obrazac neposredno u telu e-poruke. Korisnici ranijih verzija programa Outlook ili drugih aplikacija za e-poštu primaju e-poruku sa obrascem i predloškom obrasca zasnovanim na njemu u vidu priloga. Ti korisnici najpre moraju da otvore prilog sa predloškom obrasca da bi ga instalirali na računaru. Zatim mogu da otvore prilog sa obrascem, koji će se otvoriti u programu InfoPath, gde ga mogu popuniti.

Ako vaše preduzeće infrastrukture za izdavanje certifikata i upravljanje njima, možete da objavite predložak obrasca koji mora biti instaliran na računaru svakog korisnika. Zatim administrator ili osoba sa odgovarajućim pravima na računaru korisnika možete da kopirate instalacionu datoteku, a zatim instalirajte predloška obrasca.

Moraćete da biste kreirali predložak obrasca može da se instalira Microsoft Visual Studio .NET 2003 ili Microsoft Visual Studio 2005 instaliran na vašem računaru. Zatim možete da koristite čarobnjak za objavljivanje za kreiranje datoteke koje možete da instalirate predložak obrasca na računarima korisnika.

Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Kada objavite predložak obrasca, čarobnjak za objavljivanje dodaje lokacije za objavljivanje i uputstva za predložak obrasca za obradu tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada sačuvate predložak obrasca, čuvate kopiju predloška obrasca, kao i kada sačuvate datoteku na svoj računar. Uvek bi trebalo da koristite čarobnjak za objavljivanje kada želite da učinite dostupnim za korisnike za popunjavanje predloška obrasca.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Pre nego što objavite predložak obrasca, biće vam potrebno sledeće:

 • Za kreiranje datoteke koja može da se instalira, na računaru morate imati instaliran Visual Studio .NET 2003 ili Visual Studio 2005.

 • Za slanje digitalno potpisanog predloška obrasca u e-poruci, na računaru morate imati instaliran Office Outlook 2007.

 • Ako kreirate datoteke, uverite se da korisnici koji će pokretati datoteku imate administratorska prava na računarima.

Vrh stranice

Objavljivanje digitalno potpisanog predloška obrasca na deljenoj mrežnoj lokaciji

Napomena : U ovoj proceduri se pretpostavlja da imate predložak obrasca digitalno potpisan certifikatom koji potiče od autoriteta certifikata. Veze ka dodatnim informacijama o digitalnim potpisima potražite u odeljku Takođe pogledajte.

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Objavi.

 2. U čarobnjaku za objavljivanje izaberite opciju Na mrežnoj lokaciji, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Na sledećoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Potraži.

 4. U dijalogu Pretraživanje potražite deljenu mrežnu fasciklu u kojoj želite da objavite predložak obrasca, a zatim kliknite na dugme U redu.

 5. U polje Ime predloška obrasca upišite ime predloška obrasca, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 6. Ako postoji i druga putanja pomoću koje korisnici mogu da preuzmu datoteku, kao što je veza na Web stranici, upišite tu putanju u polje na sledećoj stranici čarobnjaka. U suprotnom, kliknite na dugme Dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka proverite da li su prikazane informacije tačne, a zatim kliknite na dugme Objavi.

 8. Da biste poslali e-poruku sa obrazaca i predložak obrasca korisnika, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pošalji obrazac primaocima e-pošte i zatim kliknite na dugme Zatvori.

  E-poruku sa obrascem u telu poruke će se otvoriti za popunjavanje i slanje korisnicima. Ako korisnici imaju Microsoft Office Outlook 2007, oni mogu da popune obrazac kada otvore e-poruku. Korisnici sa starijim verzijama programa Outlook ili druge aplikacije za e-pošte će primiti e-poruku sa obrazac i predložak obrasca koji je priložen. Korisnicima možete da otvorite prilog sa predloškom obrasca da biste instalirali predloška obrasca na njegovom računaru. Izaberite korisnike možete da otvorite prilog obrasca i popunjavanje obrasca u programu InfoPath.

  Savet : U okviru Uvod u e-poruku, otkucajte podsetnik za korisnike da otvarate samo priloge e-poruka od pouzdanog pošiljaoca.

Vrh stranice

Kreiranje datoteke koja može da se instalira pomoću čarobnjaka za objavljivanje i alatke Visual Studio

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Objavi.

 2. U čarobnjaku za objavljivanje izaberite stavku kao predložak koji može da se instalira obrasca (zahteva Microsoft Visual Studio), a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. U polje Ime kompanije upišite ime kompanije u kojoj radite, u listi Jezik izaberite jezik čarobnjaka za instalaciju, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Potraži.

 5. U dijalogu Pretraživanje potražite deljenu mrežnu fasciklu u kojoj želite da objavite datoteku koja može da se instalira, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Objavi.

Nakon što objavite predložak obrasca, administrator ili osoba sa administratorskim pravima može da instalira i registruje predložak obrasca tako što će na računarima korisnika pokrenuti datoteku koja može da se instalira.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×