Objavljivanje predloška obrasca na listi primalaca e-poruka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U ovoj temi

Pregled

Pre nego što počnete

Objavljivanje predloška obrasca u listu primalaca e-poruka

Pregled

Microsoft Office InfoPath 2007 predložak obrasca možete da objavite tako što ćete ga korisnicima poslati u e-poruci. Čarobnjak za objavljivanje kreira e-poruku koja obuhvata kopiju predloška obrasca i obrazac zasnovan na predlošku obrasca. Kada korisnici otvore e-poruku u programu Microsoft Office Outlook 2007, obrazac mogu da popune neposredno u telu e-poruke. Korisnici ranijih verzija programa Outlook ili drugih aplikacija za e-poštu primaju e-poruku sa obrascem i predloškom obrasca zasnovanim na njemu u vidu priloga. Oni najpre moraju da otvore prilog sa predloškom obrasca da bi ga instalirali na računaru. Zatim mogu da otvore prilog sa obrascem koji će se otvoriti u programu Microsoft Office InfoPath, gde ga mogu popuniti.

Napomena o bezbednosti : Podsetite korisnike da bi trebalo da otvaraju samo priloge e-poruka koje dolaze iz pouzdanih izvora.

Napomena : Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Kada objavite predložak obrasca, čarobnjak za objavljivanje dodaje lokacije za objavljivanje i uputstva za predložak obrasca za obradu tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada sačuvate predložak obrasca, čuvate kopiju predloška obrasca, kao i kada sačuvate datoteku na svoj računar. Uvek bi trebalo da koristite čarobnjak za objavljivanje kada želite da učinite dostupnim za korisnike za popunjavanje predloška obrasca.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Pre nego što predložak obrasca objavite na listi primalaca e-poruka, postupite na sledeći način:

  • Instalirajte Office Outlook 2007 na računar, ako nije već instaliran.

  • Proverite da li je predložak obrasca konfigurisan sa ograničenim nivoom bezbednosti ili sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost. Obrasci zasnovani na ovom predlošku obrasca konfigurisanim sa ograničenim nivoom bezbednosti ne mogu pristupiti sistemskim resursima na računarima primalaca e-poruke. Ako obrazac zasnovan na ovom predlošku obrasca treba da pristupi sistemskim resursima na računarima primalaca e-poruka, potrebno je da konfigurišete predložak obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost i da ga digitalno potpišite certifikatom pouzdanog autoriteta certifikata. Na listi primalaca e-pošte ne možete objaviti predložak obrasca sa nivoom bezbednosti domena.

  • Verifikujte predloška obrasca ne bi bilo kog upita podataka za povezivanje. Nije moguće objavljivanje predloška obrasca u listu primalaca e-poruka ako predložak obrasca sadrži podatke za povezivanje upita. Ako treba da biste prikazali podatke iz spoljnog izvora podataka, uskladištite podatke iz spoljnog izvora podataka u datoteka resursa. Zatim možete da uključite ovu datoteku resursa sa predloškom obrasca.

  • Proverite da li korisnici imaju instaliran Office InfoPath 2007 na računarima.

Vrh stranice

Objavljivanje predloška obrasca na listi primalaca e-poruka

  1. U meniju Datoteka izaberite stavku Objavi.

  2. U čarobnjaku za objavljivanje izaberite opciju Na listi primalaca e-pošte, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  3. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polje Ime predloška obrasca upišite ime predloška obrasca, a zatim kliknite na dugme Dalje. Ime predloška obrasca će se pojaviti u naslovu teme poruke koja se šalje primaocima e-poruka.

  4. Kliknite na dugme Dalje.

  5. Kliknite na dugme Objavi.

Kada čarobnjak za objavljivanje završi sa objavljivanjem predloška obrasca, otvoriće se e-poruka sa obrascem. Tu poruku možete da popunite i pošaljete.

Savet : U polje Uvod e-poruke upišite podsetnik za korisnike da bi trebalo da otvaraju samo priloge e-poruka koje dolaze iz pouzdanih izvora.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×