Objavljivanje OneNote beležnica na lokaciji Docs.com

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: Usluga Docs.com je povučena 15. decembra 2017. Više informacija potražite u članku Važne informacije o prekidu usluge Docs.com.


Lako je objaviti OneNote beležnicu u usluzi Docs.com, ali prvo bi trebalo da proverite da li te beleške sadrže lične informacije koje ne želite budu javno dostupne. OneNote beležnice sadrže skrivene informacije koje prate kada su beleške dodate ili uređene i ko je izvršio promene. Beležnice mogu da sadrže i istoriju prethodnih verzija stranica i nedavno izbrisanih stranica. Ove funkcije imaju hotimične prednosti, ali trebalo bi da razmotrite uklanjanje takvih informacija pre nego što objavite beležnice u usluzi Docs.com.

Važno: Ako želite da objavite beleške na lokaciji Docs.com, ali želite i da očuvate sve metapodatke i istoriju verzija beležnice za ličnu upotrebu, preporučujemo da primenite dolenavedene korake na kopiju beležnice, a ne na original. Da biste izvezli celu beležnicu, u programu OneNote 2016 izaberite stavke Datoteka > Izvoz > Beležnica, a zatim izaberite željeni format. Druga mogućnosti je da napravite rezervnu kopiju originalne beležnice pre nego što počnete. Dodatne informacije potražite u članku Pravljenje rezervne kopije beležaka u programu OneNote 2016 za Windows.

1. korak: Uklanjanje skrivenih imena autora

Kad god vi ili neko drugi uredite stranicu u beležnici, OneNote vodi evidenciju o imenu osobe koja je izvršila promene i kada su te promene izvršene. U većini slučajeva, ove informacije ostaju skrivene dok ne budu potrebne ili korisne (na primer, kada tražite beleške). Međutim, svi koji otvore beleške posle preuzimanja beležnice sa lokacije Docs.com mogu da vide te informacije. Sledeći koraci vas vode kroz proces njihovog uklanjanja.

 1. Posetite lokaciju Onetastic za OneNote i kliknite na vezu Preuzimanje na gornjem meniju navigacije.

 2. Na stranici koja se otvara, kliknite na vezu Preuzmi 32-bitni Onetastic, a zatim kliknite dvaput na preuzetu datoteku na računaru da biste izdvojili datoteku instalacionog programa na čvrstom disku.

  Napomena: Verzija programskog dodatka Onetastic koju odaberete trebalo bi da odgovara verziji programa OneNote 2016 ili 2013. Ako niste sigurni koju verziju imate, otvorite OneNote na računaru, izaberite stavke Datoteka > Nalog, a zatim kliknite na dugme Osnovni podaci o programu OneNote. Tekst na vrhu dijaloga koji se otvara obaveštava vas da li koristite 32-bitnu ili 64-bitnu verziju programa OneNote.

 3. Zatvorite OneNote, ako je potrebno, i kliknite dvaput na datoteku OnetasticInstaller.exe da biste započeli instalaciju.

 4. Kada se instalira Onetastic, pokrenete OneNote, a zatim idite na beležnicu koju želite da objavite na lokaciji Docs.com.

 5. Na kartici Početak, na traci kliknite na dugme Uredi makroe, a zatim izaberite stavku Brisanje autora iz menija koji se pojavi.

  Meni „Uređivanje makroa“ u programskom dodatku Onetastic za OneNote

 6. Na desnoj strani dijaloga koji se otvori, ispod naslova Komande makroa izaberite stavku TrenutnaStranica, a zatim stavku TrenutnaBeležnica iz menija koji se pojavi.

  Opcije komandi makroa u programskom dodatku Onetastic za OneNote

  To podešava Onetastic tako da ukloni lične informacije iz čitave beležnice u kojoj trenutno radite, a ne samo sa trenutne stranice.

 7. Kliknite na dugme Sačuvaj u donjem desnom uglu dijaloga „Onetastic“ da biste sačuvali promene koje ste napravili, a zatim kliknite na X u gornjem desnom uglu da biste zatvorili dijalog.

 8. Na kartici Početak, na traci kliknite na dugme Sadržaj, a zatim izaberite stavku Brisanje autora iz menija koji se pojavi.

  Meni „Sadržaj“ u programskom dodatku Onetastic za OneNote

  U zavisnosti od veličine beležnice, možda ćete videti traku toka dok Onetastic zamenjuje skrivena imena autora u beležnici praznim unosima. Kada traka toka nestane, informacije o autoru su uspešno uklonjene.


2. korak: Uklanjanje istorije verzija beležnice

Kad god vi ili neko drugi promenite stranice u beležnici, OneNote čuva prethodnu verziju tih beležaka u istoriji beležnice. Namena ove funkcije je da vam omogući da pregledate promene važnih beležaka i da se vratite na prethodne verzije, ako je neophodno. Ako ne uklonite istoriju beležnice iz beležnice pre nego što je objavite na lokaciji Docs.com, ona će biti dostupna svakome ko preuzme beleške. Sledeći koraci vas vode kroz proces uklanjanja tih informacija.

 1. U programu OneNote idite na beležnicu koju želite da objavite na lokaciji Docs.com.

 2. Na traci, izaberite karticu Istorija, a zatim stavku Verzije stranica.

  Meni „Verzije stranica“ u programu OneNote 2016

 3. Uradite nešto od sledećeg u meniju koji se pojavi:

  • Izaberite stavku Izbriši sve verzije u beležnici (ako je dostupno).

  • Izaberite stavku Onemogući istoriju za ovu beležnicu.

  Savet: Pored čuvanja istorije verzija stranice, OneNote čuva i automatske kopije svih stranica koje su nedavno izbrisane iz beležnice. Možda bi trebalo da ispraznite korpu za otpatke beležnice da biste izbegli objavljivanje izbrisanih informacija. Da biste to uradili, izaberite karticu Istorija, stavku Korpa za otpatke beležnice, a zatim stavku Isprazni korpu za otpatke.


3. korak: Ručno sinhronizovanje promena

OneNote u većini slučajeva automatski sinhronizuje sve promene koje izvršite u beleškama. Međutim, kada pripremate beležnicu za objavljivanje na lokaciji Docs.com, dobra je ideja da nametnete ručno sinhronizovanje kako biste obezbedili da je uklanjanje ličnih informacija ispravno sinhronizovano.

 1. U programu OneNote izaberite stavke Datoteka > informacije, a zatim kliknite na dugme Prikaži status sinhronizacije.

 2. U dijalogu koji se otvori kliknite na dugme Sinhronizuj sve.

 3. Kliknite na dugme Zatvori.

Sada ste spremni da objavite beležnicu u usluzi Docs.com kako biste je delili sa drugim osobama širom sveta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×