Objašnjenja postavki automatskog arhiviranja

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovog članka ovde na engleskom jeziku za referencu.

Automatsko arhiviranje pomaže u upravljanju prostorom u poštanskom sandučetu ili na serveru e-pošte koji koristite tako što automatski premešta stavke na lokaciju arhive. U zavisnosti od opcija, automatsko arhiviranje izvršava neke od sledećih radnji:

 • Premešta stavke sa originalne lokacije, obično iz neke od aktivnih fascikli, u fasciklu arhive.

  Kuda moje stavke?

  Datoteka arhive je tip Outlook datoteke sa podacima (.pst). Pri prvom pokretanju automatskog arhiviranja, datoteka arhive se automatski kreira. Lokacije na kojima će datoteka biti kreirana zavise od operativnog sistema pod kojim radi računar.

  • Windows 7     C:\Users\vaše korisničko ime\Documents\Outlook Files\archive.pst

  • Windows Vista     C:\Users\Vaše korisničko ime\AppData\Local\Microsoft\Outlook\Archive.pst

  • Operativnom sistemu Windows XP     C:\Documents and Settings\YourUserName \Local Data\Microsoft\Outlook\Archive.pst

   Ne mogu da pronađem fascikle navedene u ovom članku

   Neke fascikle mogu biti skrivene. Da biste prikazali skrivene fascikle u operativnom sistemu Windows, izvršite sledeće radnje:

   • Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

   • Izaberite stavku Opcije fascikle.

    Da biste pronašli fasciklu Opcije fascikle, u polju za pretragu na vrhu prozora otkucajte Opcije fascikle. Na kontrolnoj tabli za Windows XP, otkucajte Opcije fascikle u polju Adresa.

   • Na kartici Prikaz, sa liste postavki Više opcija, u okviru Datoteke i fascikle, u okviru Skrivene datoteke i fascikle izaberite stavku Prikaži skrivene datoteke, fascikle i disk jedinice.

 • Trajno briše stavke kojima je prošao period zastarevanja.

Napomena : Ako odaberete da se stavke izbrišu, neće biti arhivirane. Ako odaberete da arhivirate stavke, automatsko arhiviranje ih ne može izbrisati. Posle arhiviranja moguće ih je izbrisati samo ručno.

Više informacija o funkciji automatskog arhiviranja potražite u članku Korišćenje automatskog arhiviranja za kreiranje rezervnih kopija ili brisanje stavki.

Period zastarevanja Outlook stavki

Svaka Outlook stavka koja je premašila period zastarevanja uključuje se u sledeće automatsko arhiviranje ukoliko stavka nije posebno označena za isključivanje. Podrazumevani period zastarevanja za svaku Outlook fasciklu je sledeći:

Fascikla

Period zastarevanja

Prijemno poštansko sanduče i radne verzije

6 meseci

Poslate stavke i izbrisane stavke

2 meseca

Otpremno poštansko sanduče

3 meseca

Kalendar

6 meseci

Zadaci

6 meseci

Beleške

6 meseci

Dnevnik

6 meseci

Napomena : Fascikle koje kreirate i koje sadrže isti tip stavki kao Prijemno poštansko sanduče, Kalendar, Zadaci, Napomene ili Dnevnik imaju isti podrazumevani period zastarevanja od šest meseci, na primer poštanska fascikla koju kreirate za izveštaje o statusu primljene od kolege ili fascikla sa kontaktima koju kreirate za lične kontakte.

Utvrđivanje starosti stavke

Tip stavke

Početak perioda zastarevanja

E-poruka

Primljene datum/vreme ili kada ste poslednji put menjaju i čuva poruku, koje god je kasnije. Označavanje poruke kao pročitane ili nepročitane je primer promenu poruku.

Sastanak, događaj ili zakazana obaveza iz kalendara

Datum kada ste poslednji put promenili i sačuvali stavku, odnosno datum koji je skoriji od ova dva. Periodične stavke se ne arhiviraju automatski.

Zadatak

Datum dovršavanja ili poslednje promene i čuvanja zadatka. Zadaci koji nisu označeni kao dovršeni ne arhiviraju se automatski. Zadaci dodeljeni drugim osobama arhiviraju se samo ako su označeni kao dovršeni.

Napomena

Vreme poslednje promene i čuvanja napomene.

Stavka dnevnika

Datum kada je stavka dnevnika kreirana ili kada je poslednji put promenjena i sačuvana.

Kontakt

Kontakti se po podrazumevanoj vrednosti ne arhiviraju. Međutim, možete ih arhivirati ručno.

Vrh stranice

Postavke i opcije automatskog arhiviranja

Pogledajte sledeće opise postavki i opcija koje možete primeniti pri prilagođavanju automatskog arhiviranja.

U dijalogu postavke automatskog arhiviranja

Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana    Odaberite koliko često se pokreće automatsko arhiviranje. Arhiviranje veliki broj stavki u isto vreme može usporiti performanse računara. Zbog toga je bolje da koristite automatsko arhiviranje češće da biste smanjili broj stavki, obrađene.

Da biste isključili funkciju automatskog arhiviranja, opozovite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana.

Upitaj me pre pokretanja automatskog arhiviranja    Odaberite da li želite da se prikaže poruka sa podsetnikom pre nego što funkcija „Automatsko arhiviranje“ obradi Outlook stavke. Kada se pojave upiti, u poruci sa podsetnikom možete kliknuti na dugme Ne da biste otkazali tu sesiju automatskog arhiviranja.

Izbriši istekle stavke (samo za fascikle sa e-poštom)    Ova opcija je podrazumevano isključena. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste izbrisali poruke kada njihov period zastarevanja istekne.

Arhiviraj ili izbriši stare stavke    Odaberite ovu opciju ako želite da podesite ili promenite postavke koje slede. Ako je izbor u ovom polju za potvrdu opozvan, automatsko arhiviranje radi pomoću podrazumevanih postavki.

Prikaži fasciklu arhive na listi fascikli     Izaberite stavku ovom polju za potvrdu da bi navedena sa vaše radne fascikle u oknu za navigaciju fascikle arhive. Ako ne koristite ovu opciju, i dalje možete da otvorite fasciklu "Arhiva" – izaberite karticu datoteka , a zatim na kartici " Otvori ", kliknite na dugme Otvori Outlook datoteku sa podacima.

Obriši sve stavke starije od    Navedite vreme kada želite da stavke budu arhivirane, u danima, sedmicama ili mesecima. Konfigurišite period od jednog dana do najviše 60 meseci.

Premesti stare stavke u    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste arhivirali stare stavke umesto da ih automatski izbrišete. Podrazumevana fascikla se pojavljuje u polju. Da biste koristili drugu fasciklu, unesite lokaciju fascikle u polje ili kliknite na dugme Potraži. Ako izaberete ovu opciju, poništićete izbor opcijeTrajno izbriši stavke.

Trajno brisanje stavki     Ova opcija briše sve istekle stavke. Ne budu premešteni i čuva se ne Kopiraj arhive. Izbor ove opcije opoziva izbor opcija Premesti stare stavke u .

Odmah primeni ove postavke na sve fascikle    Ova opcija primenjuje postavke automatskog arhiviranja, uključujući promene, na sve fascikle. Da biste naveli jedinstvene postavke za neke fascikle, nemojte odabrati ovu opciju. Umesto toga, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu, izaberite stavku Svojstva i idite na karticu Automatsko arhiviranje da biste promenili postavke za sve fascikle koje želite da promenite.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden računara sistem bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×