Obezbeđivanje poruka korišćenjem digitalnog potpisa

Obezbeđivanje poruka korišćenjem digitalnog potpisa

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Digitalni potpis priložena e-poruci nudi još jedan nivo bezbednosti obezbeđivanjem assurance primaocu koju – šifrujete – potpisani sadržaj e-poruke. Digitalni potpis, koji uključuje certifikat i javni ključ, potiče iz vaše digitalnog ID-a. I taj digitalni ID služi kao jedinstveni digitalni znak i signale primaoca da sadržaj nije promenjena u pokretu. Za dodatne privatnosti, takođe možete šifrovanje e-poruka.

Koja je razlika između digitalnog potpisa i standardne potpis?

Digitalni potpis nije ista kao potpis redovno uključite sa odlazne poruke. Bilo ko možete kopirati potpisa e-pošte, što u suštini je prilagodljive zatvorenu oslovljavanje. Ali digitalno potpisane poruke samo od vlasnika digitalni ID koji se koristi da biste ga potpišete. Digitalni ID pruža verifikaciju pošiljaoca autentičnost, tako da biste pomogli da sprečite neovlašćenu izmenu poruka.

Možete da saznate više o digitalnim potpisima i kako da nabavite digitalni ID.

Digitalno potpisivanje jedne poruke

 1. U poruci, na kartici Opcije, u grupi Dozvola kliknite na dugme Potpiši poruku.

  • Ako ne vidite dugme Potpiši poruku , uradite sledeće:

   • U poruci kliknite na dugme Opcije.

   • U grupi Još opcija kliknite na dijalog za pokretanje Dugme pokretanja dijaloga na traci u donjem desnom uglu.

   • Izaberite stavku Bezbednosne postavke i potvrdite izbor u polju za potvrdu Dodaj digitalni potpis ovoj poruci.

   • Kliknite na dugme U redu, a zatim na dugme Zatvori.

  • Ako ne vidite dugme Potpiši poruku , možda nemate digitalni ID konfigurisan za digitalno potpisivanje poruka i treba da uradite sledeće da biste instalirali digitalni potpis.

   • U meniju datoteka izaberite stavku Opcije > Centar za pouzdanost.

   • U okviru Microsoft Outlook centar za pouzdanost, kliknite na dugme Postavke centra za pouzdanost > Bezbednost e-pošte

   • Kliknite na dugme Uvoz/izvoz da biste uvezli digitalnog ID-a iz datoteke na računaru ili kliknite na dugme da biste pronašli listu usluge koje izdaje digitalni ID-ovi za upotrebu Dobijanje digitalnog ID-ove .

 2. Napišite poruku i zatim je pošaljite.

Digitalni potpis svih poruka

 1. Na kartici datoteka izaberite stavku Opcije >Centar za pouzdanost.

 2. U okviru Microsoft Outlook centar za pouzdanost izaberite stavku Postavke centra za pouzdanost.

 3. Na kartici Bezbednost e-pošte, u okviru Šifrovana pošta potvrdite izbor u polju za potvrdu Dodaj digitalni potpis odlaznim porukama.

 4. Ako su dostupne, možete izabrati jednu od sledećih opcija:

  • Ako želite da primaoci bez S/MIME bezbednosti čitaju poruke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Za slanje potpisanih poruka koristi čisti tekst. Izbor u ovom polju za potvrdu je podrazumevano potvrđen.

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Zahtevaj S/MIME potvrdu za sve poruke potpisane sa S/MIME da biste proverili da li su željeni primaoci vašu digitalno potpisanu poruku primili u nepromenjenom obliku. Možete zahtevati obaveštenje o tome ko i kada je otvorio poruku. Kada pošaljete poruku sa zahtevom za povratnu S/MIME potvrdu, ove informacije o proveri biće vraćene u vidu poruke koja se šalje u vaše Prijemno poštansko sanduče.

 5. Kliknite na dugme Postavke da biste promenili dodatne postavke, kao što je izbor nekog od certifikata.

 6. Kliknite na dugme U redu u svim otvorenim dijalozima.

Digitalno potpisivanje pojedinačne poruke

 1. U poruci, na kartici poruka , u grupi Opcije izaberite stavku Digitalno potpiši poruku dugme Slika dugmeta .

  Napomena : Ako ne vidite ovo dugme, kliknite na dugme Opcije dijaloga u donjem desnom uglu grupe " Opcije " da biste otvorili dijalog Opcije poruke . Kliknite na dugme Postavke bezbednosti . i u dijalogu Svojstva bezbednosti potvrdite izbor u polju za potvrdu Dodaj digitalni potpis ovoj poruci . Kliknite na dugme u redu, a zatim zatvorite dijalog.

 2. Napišite poruku i pošaljite je.

Digitalni potpis svih poruka

 1. U meniju Alatke u prikazu Outlook pošte izaberite stavku Centar za pouzdanost, a zatim izaberite stavku Bezbednost e-pošte.

 2. U odeljku Šifrovana e-pošta potvrdite izbor Dodaj digitalni potpis odlaznim porukama.

 3. Ako su dostupne, možete izabrati jednu od sledećih opcija:

  • Ako želite da primaocima bez S/MIME bezbednosti bude omogućeno čitanje poruke, potvrdite izbor Za slanje potpisanih poruka koristi čisti tekst. Izbor u ovom polju za potvrdu je po podrazumevanoj vrednosti potvrđen.

  • Ako želite da proverite da li vaš digitalni potpis je proverava se valjanost po primalaca i da zahteva potvrda da poruka primljena bez ikakvih izvršenih promena, kao i primanje obaveštenja koji vam govori ko je otvorio poruku i kada je otvoren, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zahtevaj S/MIME potvrdu za sve S/MIME poruke potpisane . Kada šaljete poruku sa S/MIME vratili zahteva za potvrdu čitanja, dobija se ove informacije za verifikaciju u vidu poruke poslate u vaše Prijemno poštansko sanduče.

 4. Kliknite na dugme Postavke da biste promenili dodatne postavke, npr. odabrali certifikat koji želite da koristite.

 5. Dvaput kliknite na dugme U redu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×