Obezbeđivanje ekstranet lokacije SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U zavisnosti od vaše poslovne potrebe, postoje i drugi pristupi da obezbedite i ograničili pristup lokaciji ekstranet SharePoint Online B2B. U SharePoint Online, možete da kontrolišete kako i ako su poslate pozivnice za spoljne korisnike. Ove postavke možete da podesite na nivou zakupca globalno kontrola svim lokacijama. Neke postavke može postaviti nivou za pojedinačne kolekcije lokacija, omogućavajući vam da prilagodite postavke na osnovu jedinstvene zahtevi za vaš partner relaciju, zadržavajući kontrolu na lokacijama koje su namenjene korporativnog kompletnom.

Informacije o tome kako da konfigurišete postavke deljenja pominju u ovom članku, pročitajte članak Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje.

Važno : Bilo kom nivou zakupca postavke deljenja koja možete konfigurisati takođe utiče na OneDrive for Business.

Ograničavanje deljenje u SharePoint kolekcijama lokacija

Sledeća tabela prikazuje grupe opcija za deljenje SharePoint kolekcijama lokacija. Opcija 1 je na najviše ograničenja sa spoljno deljenje isključeno u potpunosti, a opcija 6 je na kraju ograničenja sa korisnicima da pristupaju sadržaju koristeći anonimne veze.

Opcije 2 do 5 su primarni opcije za korišćenje u konfiguraciji B2B ekstranet lokacije. Opcija 2 ograničava deljenje samo spoljni korisnici koji su već u direktorijumu Office 365 dok opcije 3 i 4 koristi domen filtriranje da dozvolite ili zabranite deljenja sa domenima navedenu e-poštu. Opcija 5 zahteva spoljnim korisnicima da potvrde identitet, ali ne u suprotnom ograničavaju spoljno deljenje.

Sa bilo koje od ovih opcija, takođe možete odabrati da bude potrebno da delite pozivi se šalju samo vlasnik lokacije.

1

2

3

4

5

6

Postavka za deljenje   

Nemojte dozvoliti deljenje izvan vaše organizacije

Dozvoli da delite samo sa spoljnim korisnicima koje već postoje u vašoj organizaciji direktorijuma

Dozvolite korisnicima da pozivaju autorizovane spoljne korisnike i da dele sa njima

Dozvolite korisnicima da pozivaju autorizovane spoljne korisnike i da dele sa njima

Dozvolite korisnicima da pozivaju autorizovane spoljne korisnike i da dele sa njima

Dozvoli ovlašćenim spoljnih korisnika za deljenje i korišćenje anonimnim pristupom veze

Domen filtriranje (dozvoli/odbijete lista)   

Nije primenljivo

Nije primenljivo

Dozvoli liste

Odbijete liste

Nijedno

Nijedno

Napomene    

Bez spoljnog deljenja – koriste se za interne.

Deljenje dozvoljeni samo sa postojećim korisnicima u direktorijumu

Deljenje dozvoljeni samo sa korisnicima koji su iz navedenog domena korporacije Microsoft.

Deljenje dozvoljeni sa korisnicima koji su sa navedenom domeni.

Deljenje dozvoljeno sa korisnicima koji su iz svih Microsoft hostovani domeni.

Ograničenja za deljenje.

Posebna ograničenja

Najmanje ograničene

Sledeći odeljci više Pogledaj u ove opcije.

Ograničavanje deljenje samo na postojeće goste u direktorijumu

U opciji 2, deljenje postavka Dozvoli delite samo sa spoljnim korisnicima koji već postoje u vašoj organizaciji direktorijuma omogućava delite samo sa postojećim korisnicima u direktorijumu Office 365 . Ova opcija isključuje poziva na osnovu korisnički pristup u okviru SharePoint Online.

Ako ste partneri sa drugom u organizaciji koja koristi Office 365 ili ima na Azure AD, možete da uvezete korisnike iz svoje zakupca vlasnikom i dati im pristup na lokaciju ekstranet. Više informacija potražite u članku Šta je to Azure AD B2B saradnju?.

Deljenje sa ovlašćenim korisnicima

Opcije 3, 4 i 5 koristite na Dozvoli spoljnim korisnicima koji prihvatili pozive za deljenje i prijavite se kao autorizovani korisnici koju opciju za kolekciju lokacija. Pomoću ove opcije lokacije mogu da se dele sa svakim nalogom koji može da potvrde identitet preko korporacije Microsoft domena (kao što je Outlook.com ili Office 365 ili Azure AD zakupca).

Opcije 4 i 5 koristite domen filtriranje:

  • Dozvoli listu    - omogućava deljenje pozivi se šalju samo tih domena na listi. Ovo je najbolji način da biste suzili opseg koji mogu biti pozvani na lokaciji.

  • Zabrani liste    - omogućava deljenje pozivnice vratiti u bilo kom domenu osim onih navedenih.

Da biste podesili domen filtriranja, pogledajte članak Ograničene domeni deljenjem u Office 365 SharePoint Online i OneDrive for Business.

Kontrolisanje koje možete dodati korisnike lokacije

Važna funkcija treba razmotriti u bezbednost programa access kontroliše koji možete da delite lokaciju sa novim korisnicima. Da strogo kontrolišete kolekcije lokacija uticaj velika preduzeća, samo vlasnik lokacije možete da dozvolite mogućnosti pozivanja nove korisnike.

Samo vlasnik deljenje mogu koristiti sa nekim i druge opcije deljenja u tabeli iznad da biste kontrolisali pristup na lokaciju ekstranet.

Da biste konfigurisali ovu opciju, na kartici Deljenje na nivou kolekcije lokacija izaberite stavku isključivanje deljenja za koje nisu vlasnici za sve lokacije u kolekciji lokacija   

Upozorenje : Ovo je u jednom smeru prekidača. Ne mogu ponovo da omogućite dozvole za deljenje za vlasnike koji nisu lokacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Početak korišćenja SharePoint hibridni ekstranet lokacijama

Spoljna mreža za partnere uz Office 365

Ograničena domeni u O365 SharePoint Online i OneDrive for Business za deljenje

Podešavanje SPO lokacija

Podešavanje SPOTenant

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×