O mestima za čuvanje datoteka

Neki od sadržaja u ovoj temi nisu dostupni za određene jezike.

Možete da sačuvate datoteku na kojoj radite, bilo da se radi o novoj ili o već sačuvanoj datoteci. Možete, takođe, da sačuvate i njenu kopiju pod drugim imenom ili na drugom mestu. Sve datoteke mogu biti sačuvane i kao Veb stranica pojedinačne datoteke (MHTML) tako da se mogu prikazivati i koristiti na Internetu.

Mesta za čuvanje datoteka

Moji dokumenti

Kada otvarate dijaloge tipa Otvaranje i Sačuvaj kao nakon pokretanja nekog od Microsoft Office programa, pojavljuje se podrazumevana fascikla Moji dokumenti. Fascikla Moji dokumenti je dobro mesto za čuvanje datoteka na kojima radite, kao što su dokumenti, radni listovi ili baze podataka.

Moja mrežna mesta

Lokacija Moja mrežna mesta, koja je smeštena na traci traka „Mesta“ u dijalozima Otvaranje i Sačuvaj kao, predstavlja dobro mesto za čuvanje datoteka koje želite da kopirate ili objaviti u fasciklama na mrežnim serverima datoteka ili na Web serverima. Čuvanje datoteka na traka „Mesta“server čini ih dostupnim drugima.

Razlika između brzog i potpunog čuvanja

Pomoću brzog čuvanja Microsoft Office programi čuvaju samo promene izvršene u datoteci. Ovo zahteva manje vremena nego potpuno čuvanje, pri kojem se čuva čitava prerađena datoteka. Potpuno čuvanje, međutim, zahteva manje prostora na disku nego brzo čuvanje i trebalo bi da ga izvršite kad dovršite rad na datoteci i sačuvate je poslednji put. Opcije čuvanja su dostupne u meniju Alatke u dijalogu Sačuvaj kao... i dozvoljavaju vam da omogućite ili onemogućite brza čuvanja, kao i da odaberete druge opcije.

Napomena : Opcija Dopusti brzo čuvanje je dostupna samo u programima Microsoft Word i Microsoft PowerPoint.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×