O kreiranju kataloga

Važno : Ovaj članak je mašinskog preveli potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete Engleska verzija ovog članka ovde za referencu.

Postoje dva osnovna načina za kreiranje katalozi pomoću Microsoft Publisher:

Počnite sa unapred dizajnirane kataloga publikacije

Ako želite da kreirate katalog koji će navesti mali broj stavki, možda ćete želeti da biste započeli katalog tako što ćete izabrati neku od unapred dizajnirane kataloga publikacije u programu Publisher. (U oknu zadataka Nove publikacije , kliknite na dugme publikacije za štampanje, izaberite stavku katalozii zatim izaberite stavku dizajn koji želite.)

Možete da zamenite čuvara mesta teksta i grafike u publikaciji unapred dizajnirane kataloga sopstvene teksta i grafike. Takođe možete da prilagodite izgled katalog tako što ćete promeniti raspored na stranici, šemu fontova ili šemu boja.

Koristite pošte i čarobnjak za objedinjavanje kataloga da biste kreirali objedinjene stranice za katalog

Ako želite da kreirate velike kataloga koji prikazuje više stavki i održavate zapise ove stavke u unakrsnoj tabeli, tabele, baza podatakaili drugu datoteku izvor podataka , možete da kreirate katalog stranica tako što ćete koristiti TE000128314 za objedinjavanje ovih zapisa u publikaciju.

Pomoću objedinjavanja kataloga, možete da objedinite više zapisa iz izvora podataka u jednu publikaciju. Objedinjavanje kataloga možete da koristite za kreiranje stranica za bilo koju publikaciju koja prikazuje jednu ili više stavki po stranici, kao što je katalog, direktorijum ili foto-album. Možete da objedinite tekst i slike u publikaciji.

Da biste kreirali objedinjene stranice pomoću objedinjavanja kataloga, započnite novi, prazan, jedne stranice publikacije. Ova publikacija će postati predložak za objedinjavanje kataloga. U predložak za objedinjavanje kataloga dizajnirate raspored za objedinjenih podataka u konačnoj publikaciji stranica. Umećete polja za objedinjavanje pošte kao čuvare mesta za informacije u izvoru podataka u TE000128315 predloška za objedinjavanje kataloga. Kada dovršite objedinjavanje, informacije u izvoru podataka popunjava ova polja za objedinjavanje, a oblast objedinjavanja kataloga ponavlja na objedinjene publikacije stranice dok se ne prikazuju se sve zapise iz izvora podataka.

Kada dovršite objedinjavanje, možete da dodate objedinjene stranice na kraj postojeće publikacije ili objedinjene stranice možete da sačuvate kao novu publikaciju. Zatim možete da uređujete ove stranice kao što biste Publisher publikaciju. Možete da sačuvate predložak za objedinjavanje kataloga i koristite ga u budućnosti ponovo da biste kreirali dodatne grupe objedinjenih stranica svaki put kada ažurirate informacije u izvoru podataka.

Možete da kreirate katalog pomoću kombinacije iznad dva metoda:

Koristite pošte i čarobnjak za objedinjavanje kataloga sa unapred dizajnirane kataloga publikacije

Ako planirate da koristite pošte i čarobnjak za objedinjavanje kataloga da biste kreirali sadržaj za katalog, ali želite da koristite naslovnu stranicu dizajnom iz unapred dizajnirane kataloga publikacije, to možete učiniti lako.

Prvo kreirajte prednja i zadnja maska za katalog tako što ćete izabrati unapred dizajnirane kataloga publikaciju u koju želite. Izbrišite sve osim prve i poslednje stranice kataloga, a zatim sačuvajte i zatvorite publikacije.

Kada kreirate predložak za objedinjavanje kataloga, uverite se da biste ga podesili pomoću istih dimenzija stranice i prikaz stranice (širine dve stranice) kao katalog naslovnu stranicu. Možete da učinite tako što ćete izabrati brošura u okviru tip publikacije u dijalogu Podešavanje stranice (meni "datoteka ", komanda " Podešavanje stranice ").

Kada dovršite objedinjavanju, kliknite na opciju Dodaj u postojeće publikacijei izaberite sačuvanu kataloga Naslovna stranica publikacije. Publisher će dodati objedinjene stranice na kraj Naslovna stranica publikacije. Promena rasporeda stranice ili premeštanje unazad naslovnu stranicu na kraju publikacije, kliknite na stranicu na TE000128392i prevucite je na željeno mesto.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft pruža ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×