O korišćenju programa Word kao uređivača e-pošte

Neki od sadržaja u ovoj temi nisu dostupni za određene jezike.

Kada koristite Microsoft Word kao podrazumevani uređivač e-pošte, možete da koristite funkcije kao što su:

  • Automatsko ispravljanje.     Dok pišete, automatski ispravlja uobičajene greške kao što su zamenjena, suvišna ili nedostajuća slova.

  • Automatsko proveravanje pravopisa i gramatike.    Proverava pravopis i gramatiku dok radite. Podvlači reči koje su pogrešno napisane ili pogrešno upotrebljene i predstavlja alternative, eliminišući time potrebu za proverom pravopisa i gramatike pre slanja poruke.

  • Automatski znaci za nabrajanje i numerisanje.     Dodajte znakove za nabrajanje i numerisanje da biste istakli važne delove. Koristite sliku ili drugi crtež kao znak za nabrajanje ili kreirajte hijerarhijsku listu koja sadrži numerisane stavke .

  • Tabele.     Koristite tabele da organizujete informacije. Kada koristite Word kao uređivač e-pošte, podrazumevani format poruke je HTML. Ovaj format zadržava oblikovanje tabela čak i ako primaoci ne koriste Word.

  • Konverzija imena e-pošte i Internet adresa.     Automatski konvertuje imena e-pošte i internet adrese u hiperveza. Pametno oblikovanje hiperveze može da konvertuje čak i one hiperveze u kojima Uniform Resource Locator (URL) adrese sadrže razmake.

  • Teme.     Koristite Word tema da napravite vizuelno ujednačene i upečatljive poruke.

  • Automatsko oblikovanje.     Oblikujte poruku automatski dok je kucate i dodajte oblikovanje u primljene poruke koje sadrže čisti tekst.

  • Potpisi.    Kreirajte prilagođene potpise za različite tipove primalaca. Na primer, koristite samo ime u porukama za prijatelje i porodicu ili puno ime, prezime i e-adresu u porukama za poslovne kontakte. Možete, takođe, koristiti potpis da biste dodali „propratni" tekst koji objašnjava način na koji želite da drugi odgovore na vaše poruke. Možete da odredite da se potpis za nove poruke razlikuje od potpisa za odgovore ili za poruke koje prosleđujete.

Takođe, možete da podesite neke od opcija za oblikovanje u programu Microsoft Outlook. Na primer, možete da kreirate i podesite podrazumevani potpis ili Outlook podlogu koji će vam biti dostupni i kada poruku obrađujete u programu Word. Takođe, možete da odredite fontove za nove poruke, odgovore i poruke koje prosleđujete. Ako promenite ove opcije u programu Word promeniće se i odgovarajuće postavke u programu Outlooku i obrnuto.

Čak i ako odlučite da isključite Word i da on više ne funkcioniše kao uređivač e-pošte, možete da ga koristite samo za pregledanje poruka koje primate. Tako ćete očuvati oblikovanje koje bi u suprotnom bilo izgubljeno.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×