O korišćenju filtriranog HTML-a

Kada čuvate Web stranice ili šaljete e-poruke u HTML formatu pomoću programa Microsoft Word, primena dodatnih oznaka vam i dalje obezbeđuje punu funkcionalnost programa Word pri oblikovanju sadržaja.

Da biste smanjili veličinu Web stranica i e-poruka u HTML formatu, možete da ih sačuvate kao filtrirani HTML datoteku da bi oznake koje koriste Microsoft Office programi bile uklonjene.

Ova karakteristika se preporučuje samo iskusnim Web autorima, kojima su važne oznake koje se pojavljuju u HTML datotekama.

Ako u programu Word ponovo otvorite Web stranicu koju ste sačuvali kao filtriranu HTML datoteku, tekst i opšti izgled stranice biće očuvani, ali možda nećete moći da koristite određene Word funkcije za uređivanje datoteka na uobičajeni način. Na primer, biće očuvan izgled znak za nabrajanje ili numerisane liste, međutim neke od funkcija programa Word koje su u vezi sa ovim listama neće biti očuvane.

Kada završite sa uređivanjem Web stranice u programu Word, trebalo bi da je sačuvate isključivo kao filtriranu HTML datoteku uvek kada je to moguće. Međutim, ukoliko vam HTML sadržaj Web stranica nije toliko važan, možete da sačuvate svoje datoteke kao standardne Web stranice.

Ako kasnije bude potrebno da uredite datoteku, možete napraviti i zadržati dve datoteke: jednu u Word formatu a drugu u formatu filtrirane HTML datoteke. Uredite sadržaj u Word dokumentu, sačuvajte ga u formatu Word datoteke za buduća uređivanja, a zatim sačuvajte i kopiju dokumenta kao filtrirani HTML.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×