O konfiguraciji veb segmenta rezultata pretrage

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Veb segment rezultata pretrage prikazuje rezultate upita pretrage na stranici rezultata pretrage. Stranica rezultata pretrage se podrazumevano nalazi na veb lokaciji http://<ServerName>/results.aspx. Mora postojati veb segment rezultata pretrage na stranici rezultata pretrage da bi svi ostali veb segmenti pretrage na stranici funkcionisali.

Svojstva veb segmenta rezultata pretrage možete urediti u oknu sa alatkama veb segmenta rezultata pretrage. Ta svojstva utiču na upit pretrage i na ponašanje i izgled rezultata na stranici rezultata pretrage.

Da biste dodali veb segment rezultata pretrage

  1. Potvrdite da je korisnički nalog koji izvršava ovu proceduru član grupe dizajnera.

  2. Na stranici rezultata pretrage izaberite stavku Postavke i zatim izaberite stavku Uredi stranicu. Stranica rezultata pretrage se otvara u režimu za uređivanje.

  3. Kliknite na dugme Dodaj veb segment.

  4. Ispod trake u grupi Kategorije izaberite stavku Pretraga.

  5. Ispod trake u grupi Segmenti izaberite stavku Rezultati pretrage.

  6. Kliknite na dugme Dodaj.

Da biste konfigurisali svojstva veb segmenta rezultata pretragu

  1. Potvrdite da je korisnički nalog koji izvršava ovu proceduru član grupe dizajnera.

  2. Na stranici rezultata pretrage izaberite stavku Postavke i zatim izaberite stavku Uredi stranicu. Stranica rezultata pretrage se otvara u režimu za uređivanje.

  3. U veb segmentu rezultata pretrage, pomerite pokazivač miša na desnu stranu od naslova veb segmenta, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Uredi veb segment na meniju. Okno sa alatkama veb segmenta rezultata pretrage se otvara ispod trake na vrhu stranice sa desne strane.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×