O konfiguraciji tipova rezultata

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite predloške za prikaz da biste kontrolisali način kojim rezultati pretrage prikazuju i ponašaju u vezane za pretragu Veb segmenata. Postoje mnoge unapred konfigurisane predložaka prikaza, a možete da kreirate druge predloške za prikaz. Koristite tip rezultata da biste naveli predložak za prikaz koje sistem pretrage bi trebalo da koristite za određeni tip rezultata pretrage. To može biti tip rezultata pretrage koji želite da korisnici mogu da biste lako razlikovali od drugih tipova rezultata pretrage i za koju želite da navedete određeni izgled i ponašanje na stranici rezultata pretrage. Postoje i mnoge tipove unapred konfigurisana rezultata i možete da kreirate druge tipove rezultata. Na nivou kolekcije lokacija i na nivou lokacije, možete da konfigurišete tipove rezultata.

Svaki tip rezultata navodi jedan ili više uslova sa kojim se porede rezultati pretrage, kao što je tip ili izvor rezultata od rezultata pretrage, i radnja koja se izvršava ako rezultat pretrage ispunjava ove uslove. Radnja navodi predložak za prikaz koji će se koristiti za rezultat pretrage. Na primer, unapred definisani tip rezultata pod imenom Osoba navodi da ako je rezultat pretrage iz izvora rezultata Lokalni rezultati osoba, onda se koristi predložak za prikaz Stavka osobe za taj rezultat pretrage. Predložak za prikaz stavke osobe prikazuje informacije u lebdećem oknu kao što su dokumenti koje je kreirala osoba i omogućava korisniku da ide direktno na te dokumente.

Da biste kreirali tip rezultata, uradite nešto od ovoga na stranici za upravljanje tipovima rezultata:

  • Kliknite na dugme Novi tip rezultata.

  • Na listi postojećih tipova rezultata izaberite ime tipa rezultata, kao što je Osoba, a zatim izaberite stavku Kopiraj tako da možete da izmenite kopiju da biste kreirali novi tip rezultata.

Više informacija potražite u člancima:

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×