Novo u programu SharePoint Designer 2010

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Uz SharePoint Designer 2010, možete da napravite dovršeno, bogati, ponovo koristiti, proces orijentisani aplikacije u SharePoint platforme koji se integrišu spoljnih podataka. SharePoint Designer 2010 omogućava da napravite složeni aplikacije tako što ćete konfigurisanje ili dizajniranje komponente kao što su izvora podataka, liste, tipove sadržaja, prikaza, obrazaca, tokovi posla i spoljnim tipovima sadržaja – sve to bez pisanja sve koda. Dalje, SharePoint Designer 2010 sada obezbeđuje alatke za sve važne komponente u SharePoint rešenje: "Ne morate da napustite SharePoint Designer da biste napravili rešenje."

Ovaj članak sadrži:

Redizajniranog korisničkog interfejsa

Tokovi posla

Prikazi i obrasce

Spoljni tipovi sadržaja i usluge poslovnog povezivanja

Kontrolisali gde i kako korisnici mogu da koriste SharePoint Designer 2010

Redizajniranog korisničkog interfejsa

Korisnički interfejs SharePoint Designer 2010 ima potpuno dizajn "staviti"SharePoint"u programu SharePoint Designer." Sada sve važne komponente na lokaciji ili rešenje – lista i tipova sadržaja, prikaza i obrazaca, tokova posla, izvora podataka i spoljnim tipovima sadržaja stranice rasporeda i master stranica – lako da pronađete. I lako da biste videli kako komponente su međusobno – na primer, kada prikazujete stranicu rezime za listu, možete da lako vidite sve te liste prikaza, obrasci, tokova posla, tipova sadržaja i prilagođene radnje.

Kartica „Datoteka“

Kada počnete da SharePoint Designer 2010, novu karticu datoteka vam olakšava da biste počeli. Ovde možete da otvorite postojeće lokacije ili da kreirate nove lokacije. Takođe, možete da otvorite stranice ili lokacije koji ste nedavno radili sa i dodajte nove komponente kao što su liste i tokova posla za trenutnu lokaciju.

Rezime stranicu lokacije

Svaka lokacija ima rezimea stranicu gde možete da promenite postavke ili upravljanje različite aspekte vaše lokacije. Na primer, sada možete da upravljate dozvole direktno iz SharePoint Designer 2010. Kao svake rezimea stranice rezimea stranice "lokacija" prikazuje povezane komponente – na primer, ovde možete lako prikaz i pomerite se do sve podlokacije trenutne lokacije.

Okno za navigaciju

U oknu za navigaciju olakšava pronalaženje i pomerite se do sve važne komponente na lokaciji koju koristite za kreiranje rešenje. Da li ste modeliranje podataka i treba da radite sa listama i tipovima sadržaja ili da li dizajnirate tokove posla za dodavanje logike koja "lepi" rešenje zajedno, možete pronaći komponente potrebne u oknu za navigaciju.

Galerija stranica

Galerija stranica olakšavaju pronalaženje i uređivanje bilo koju od važnih komponente rešenja. U oknu za navigaciju kliknuti na bilo koju komponentu će vam pokazati galeriju takve komponente na trenutnoj lokaciji – na primer, možete da lako vidite sve tokove posla ili lista na lokaciji. Na stranici galerija, samo kliknite na bilo koju komponentu da biste ga uredili.

Rezime stranica

Stranica "Rezime" vam pruža na portal ili sve nagore prikaza u sve delove koji čine komponentu. Na primer, stranicu rezime za tip sadržaja prikazuje obrazaca i tokova posla za taj tip sadržaja. Stranica "Rezime" za listu vam pokazuje prikaze, obrasce, tip sadržaja, prilagođene radnje i tokova posla za tu listu. Sa rezimeom stranice, možete da uredite postavke za tu komponentu – kao što su ime ili dozvole — ili možete da uredite sama komponenta.

Lista & uređivači tipa sadržaja

Sa SharePoint Designer 2010, možete da uredite sve važne komponente koje sačinjavaju SharePoint rešenje – uključujući liste i tipovima sadržaja. Koristite liste i tipove sadržaja za modela podataka, tako da su ove komponente često jezgro rešenje. I sada SharePoint Designer 2010 pruža preko cele stranice uređivač za liste i tipovima sadržaja. Brzo možete da uređujete kolone i postavke liste ili tipa sadržaja na jednom mestu, bez potrebe za kretanje između stranica kao u pregledaču.

Traka za navigaciju

Dok se krećete kroz komponente na lokaciji, na traci za navigaciju mogu vam pomoći da razumete gde se nalazite na lokaciji i kako se različite komponente međusobno povezani. Na traci za navigaciju prikazuje putanja koje pokazuju gde se nalazite u hijerarhiji lokacija. Postoje i dugmad unapred i unazad , Nedavne stranice padajući meni koji prikazuje istoriju nedavne za navigaciju i padajuće menije za svaki čvor koji prikazivanje svih podređenih za bilo koju stranicu ili komponente u hijerarhiji.

Traka

Na traci ćete se efikasniji i produktivniji u SharePoint Designer 2010 jer traci površina sve važne funkcije u kontekst za šta radite na. Na primer, ako radite sa prikaza podataka u uređivaču stranica, Kontekstualne kartice se pojavljuju na traci koje obezbeđuju sve alatke i opcije za rad sa podacima prikaza: uslovno oblikovanje, filtriranje i sortiranje, dodavanje ili uklanjanje kolona, asinhrone ispravke i još mnogo toga su dostupne samo jednim klikom.

Zumiranje na sadržaj

Na SharePoint stranici može da ima mnogo posla sa čuvara mesta za sadržaj, zone Veb segment, kontrole i drugih elemenata stranice. Kada radite sa SharePoint stranicom, često želite da se fokusirate na jedan element, kao što su PlaceHolderMain ili zone Web segmenata ili prikaza podataka. Sada možete da izaberite neku od tih elemenata i zatim kliknite na dugme Zum sadržaj na traci. Pošto ste uvećali sadržaj, prikaz dizajna i Prikaz koda će se pojaviti samo na element koji želite da radite, tako da vam neće ometaju vizuelni pretrpanost ili kôd na ostatku stranice.

Prikaz svih datoteka

Novi korisnički interfejs programa SharePoint Designer 2010 je usredsređena na otkrivanje sve važne komponente u SharePoint rešenje. Ako ste koristili listu fascikli u prethodnim verzijama programa SharePoint Designer, možete da i dalje imate iskustva u radu sa datoteka i fascikli na lokaciji pomoću prikaza sve datoteke.

Vrh stranice

Tokovi posla

SharePoint Designer 2010 uključuje glavnih poboljšanja u tokove posla. Sada možete brzo dizajnirate tokove posla koje olakšavaju širok opseg preduzeća i ljudski procesa. I mnoge nove sastavnih blokova znači da su tokovi posla fleksibilne i moćne i može da modelovanje složenije logikom poslovnih i procesa.

Ponovo koristiti tokove posla

Sa SharePoint Designer 2010, možete da kreirate tokova posla koji se lako ponovo koristiti. Ponovo koristiti toka posla možete da kreirate na lokaciji najvišeg nivoa u kolekciji lokacija, a tok posla je globalno ponovo koristiti – što znači da je tok posla može biti povezan sa liste ili biblioteke u kolekciji lokacija. Možete da kreirate i ponovo koristiti toka posla u svaku podlokaciju u kolekciji lokacija; Ovaj tok posla je dostupan za ponovnu upotrebu u tu određenu podlokaciju.

Izvoz tokova posla

Sada možete da izvezete ponovo koristiti toka posla iz jedne kolekcije lokacija i zatim otpremite i da aktivirate tok posla u drugoj kolekciji lokacija. SharePoint Designer 2010 podržava izvoz tok posla kao rešenja paketa ili .wsp datoteku.

Kolona povezivanja

Ako je tok posla zahteva određenih kolona prisutni u listu ili biblioteku koja ga je povezana, možete da dodate tim kolonama kao povezivanja kolone. Kolona povezivanja se automatski dodaju na listu ili biblioteku kada toka posla koji je povezan na tu listu ili biblioteku.

Tokovi posla povežete sa tipovima sadržaja

Kada kreirate tok posla ponovo koristiti, možete odabrati da biste filtrirali ponovo koristiti tok posla za određeni tip sadržaja. Zatim, u pregledaču, možete da povežete ponovo koristiti tok posla taj određeni tip sadržaja ili svi tipovi sadržaja koji će naslediti od tog tipa sadržaja. Ako ste povezivanje toka posla u tip sadržaja lokacije, pravite taj tok posla dostupan za sve stavke tog tipa sadržaja u svakoj listi i biblioteci u koju je dodata tog tipa sadržaja lokacije.

Tokovi posla lokacije

Možete da shvatite toka posla lokacije kao opšte proces nivou lokacije. Tok posla lokacije je povezana sa lokacije – ne i na listu, biblioteku ili tip sadržaja. Pa za razliku od većinom tokova posla, tok posla lokacije nije pokrenut na određenoj listi stavki. U pregledaču, možete da pokrenete tok posla lokacije ili da vidite status pokrenuti tokovi posla lokacije tako što ćete kliknuti Tokovi posla lokacije u meniju Radnje na lokaciji .

Uređivanje tokovima posla uključenim u SharePoint Server

Tri najpopularnije toka posla u sistemu SharePoint Server – tokova posla odobrenja "," Prikupljanje povratnih informacija "i" Prikupljanje potpisa – su potpuno obnovili kao deklarativnih tokova posla, što znači da su potpuno prilagodljivog u SharePoint Designer 2010. Ovi tokovi posla su zasnovane na događaj i sve važne događaje u toku posla su uveli u uređivaču toka posla za svaki zadatak u procesu, kao i za proces kao celina. Na primer, lako možete da dodate uslove i radnje da biste definisali šta se događa kada je svaki zadatak dodeljen, istekla ili dovršena.

Dizajniranje prilagođenog odobrenje proces

SharePoint Designer 2010 obuhvata tri nove radnje odobrenje: dodelite stavke za odobravanje, dodelite stavke za povratne informacije i opšte Task proces. "Velika tri" tokovi posla uključeni u SharePoint Server 2010 – tokova posla odobrenja "," Prikupljanje povratnih informacija "i" Prikupljanje potpisa – su napravljene pomoću ovih radnji. Odobravanje radnje prikaže sve važne događaje u procesu odobravanja, što će vam olakšati da dizajnirate ljudski toka procesa gde mnogi interakcija ili sarađuju na određeni dokument.

Imitiranje korake

U prethodnoj verziji programa SharePoint Designer, tok posla uvek pretstavljala korisnika koji je pokrenula tok posla i naišli sa dozvolama za tog korisnika. Sada, u SharePoint Designer 2010, sada možete da koristite imitiranja korake da izvršavaju radnje pomoću imitiranje toka posla autor umesto toka posla pokretač tok posla. Imitiranje koraci su veoma korisna za odobravanje i objavljivanje scenarijima, koje prosleđivanje sadržaja za odobravanje i ko odobravanje sadržaja imaju različite dozvole.

Integracija sa programom Visio

Pretpostavimo da je vaša organizacija ima poslovni analitičar koji najbolje razume proces koji tok posla treba da uhvatite. Sa SharePoint Designer 2010 i Visio Professional 2010, poslovni analitičar možete odmah skicirali tokova posla grafički u programu Visio. Visio Professional 2010 uključuje Microsoft SharePoint Workflow predložak koji uključuje oblike za sve toka posla uslove i radnje. Možete da počnete u programu Visio i zatim izvoz u SharePoint Designer, možete da pokrenete u programu SharePoint Designer i zatim izvoz Visio ili možete da poboljšavali dizajn u tok posla sa mnogo zaobilaženja između oba programa bez gubljenja bilo koju od postavki toka posla.

Vizuelizacije toka posla

Lako možete prikazati status sve pokrenuti tok posla na stranici "Status toka posla". Sa vizuelizacije toka posla, Visio dijagrama toka posla automatski se kreira i prikazuje u Visio Veb segmenta na stranici "Status toka posla". Vizuelizacije toka posla prikazuje "uživo" Prikaz tačno gde specifičan tok posla je. Vizuelizacije toka posla zahtevaju Visio Professional 2010 instaliran na računaru i Visio grafičke usluge pokrenute na serveru.

InfoPath obrasci

Ako je vaš server pokrenut SharePoint Server 2010 (ne SharePoint Foundation 2010 sami), svi obrasci tok posla – u obrascu povezivanja, obrazac pokretanja i obrascima zadataka – sada su InfoPath 2010 obrazaca. Nije lako da biste promenili izgled i raspored InfoPath obrazaca, a možete dodati pravila za validaciju InfoPath obrasca. Uređivanje obrasca toka posla u InfoPath 2010, samo kliknite na dugme obrasca i InfoPath otvara direktno iz SharePoint Designer 2010.

Substeps & nove radnje toka posla

SharePoint Designer 2010 uključuje mnogo novi sastavni blokovi kao što su substeps i nove radnje toka posla. Na primer, ako je tok posla povezan u biblioteku dokumenata ili filtrirana je tako da tip sadržaja dokumenta, pojavljuju se grupe kontekstualne radnje za Skup dokumenata . Skup dokumenata je nova funkcija u SharePoint Server 2010 bi grupu dokumenata tretiraju se kao celina, tako da tok posla radnju za skup dokumenata će poboljšavali sve stavke u toj skup dokumenata. Druge nove radnje toka posla uključuju uslužni radnje manipulisati niske i datumima. nove relacione radnje koja koristi Active Directory da biste potražili osobe upravljač; i novi listu radnji koje toka posla možete da koristite da biste postavili dozvole na stavci liste.

Vrh stranice

Prikazi i obrasce

Ovo izdanje programa SharePoint predstavlja značajnu novog prikaza i obrazaca mogućnosti za liste: Veb segmentu prikaza liste XSLT i InfoPath obrazaca. Imate više fleksibilnosti nego ikada pri izboru kako ljudi će vršite interakciju sa podacima pomoću prikaza i obrazaca u rešenje.

Web segment prikaza liste XSLT

Svaki standardni prikaz liste u SharePoint 2010 proizvodima sada je prikaza podataka – tačnije, sa XSLT liste prikaz Web segmenta (XIV). To znači da je lako možete da prilagodite bilo koji standardni prikaz liste u SharePoint Designer 2010 – na primer, sada možete da dodate uslovnog oblikovanja u bilo kom prikazu liste. A kada prilagodite prikaz liste u SharePoint Designer 2010, i dalje možete da izmenite taj prikaz pomoću sve opcije u pregledaču, kao što su Dodavanje ili uklanjanje kolona ili filtriranje i sortiranje. Na XIV je potpuno prilagodljivog u programu SharePoint Designer i u pregledaču.

Deljeni Predlošci XSLT znače jasnije kôd i bolje performanse

XSLT liste prikaz Web segmenta (XIV) koristi deljene opise stilova XSLT koje se nalaze u fascikli _layouts na serveru. Svaki standardni prikaz liste na celu server koristi isti skup deljenih XSLT predložaka. Na XIV koristi jedan predložak da biste oblikovali svakog polja (ili kolone), jedan predložak da biste oblikovali na red i jedan predložak da biste oblikovali tabele. Kada prilagodite izgled e XIV, generišete najvaћnije XSL predložaka samo za određene predloške koje možete da promenite – na primer, ako markirate polja, generišete XSLT koji zamenjuje deljeni predložak za taj određeno polje. To znači da XIV je lakše da radite u prikazu koda, a takođe ima bolje performanse prilikom ove stranice se prikazuje u pregledaču.

Lako opozvati prilagođavanja vraćanjem XSLT

Ako ste prilagodili na XSLT Web segmenta prikaza liste i kasnije odlučite da želite da opozovete te promene ili ako dođe do greške u XSL koje niste u mogućnosti da biste rešili problem, uvek možete da vratite na XIV za kako se pojavila pre nego što ste izvršili promene. Kada se vratite XSLT za jedan XIV, koji XIV se vraća na korišćenje deljene XSLT predložaka na serveru. Možete odabrati da biste se vratili čitav prikaz ili samo određene predloške koje XSLT, kao što su stavke predložak.

Kreiranje prikaza podataka sa trake

Prikaz podataka je moćna funkcija za prikazivanje i uređivanje podataka iz širok opseg izvora podataka – uključujući i podatke u SharePoint liste i podatke spoljne u sistemu SharePoint. Na traci za olakšava da biste umetnuli prikaza podataka pomoću samo nekoliko klikova. Zatim možete da dodatno prilagodite prikaz podataka tako što ćete koristiti sve opcije u okviru Alatke za prikaz liste (za XLVs) ili Alatke za prikaz podataka (za Veb segment obrasca podataka) na traci.

Primena uslovnog oblikovanja sa trake

Uslovno oblikovanje možete dati vaše prikaza podataka bio efektniji tako što ističe informacije koje je važno da vaš tim. Sada možete da primenite pravila uslovnog oblikovanja prikaza vaše podatke direktno sa trake.

Deljenje prikaz stilove i primenite ih sa trake

Možete lako da delite prilagođene stilove za vaše prikazi liste (XLVs) sa drugim osobama u kolekciji lokacija tako što ćete otpremiti stilove (. XSL datoteke) stil biblioteku na lokaciji najvišeg nivoa u kolekciji lokacija. Svi koji imaju ispravne dozvole možete koristiti SharePoint Designer 2010 da biste primenili ove prilagođene stilove na sopstvenu prikazi liste samo jednim klikom.

Prikazi podataka podržavaju AJAX

Prikazi podataka pružaju mnoge funkcije koje olakšavaju rad sa, kao što su zove, filtriranja i sortiranja zaglavlja kolona i neposrednog uređivanja podataka. Sada možete da uključite asinhrone ispravke za svaki prikaz tako da više ne sve ove funkcije zahtevaju preko cele stranice osvežavanja u pregledaču – samo prikaz podataka se Osveži. Takođe možete navesti vremenski period kad automatski osvežavanja podataka u prikazu, ili možete da dodate dugme prikaz lista sa podacima koje osobe mogu da kliknu da bi automatsko osvežavanje prikaza.

Povezana stavka prikaza

SharePoint Designer 2010 olakšava kreiranje stranice kontrolne table tip koji prikazuju sve podatke u vezi sa određene stavke. Prvo, koristite kolone za pronalaženje za kreiranje relacija između podataka u dve različite liste nadređeno-podređeno – i sada u sistemu SharePoint 2010 proizvodima, možete da koristite opcije za kolone za pronalaženje da biste nametnuli referencijalni integritet između te liste, tako da su bez podređene stavke bez roditelja bez nadređene stavke. Zatim, sa trake u SharePoint Designer 2010, lako možete da kreirate prikaze povezana stavka koji prikazivanje svih podređenih stavki na jednoj listi u vezi sa određenim nadređenu stavku u neku drugu listu.

Prilagođene radnje

Sa SharePoint Designer 2010, možete da biste olakšali bi ljudi mogli da otkriju važne radnje koje su možda ćete morati da preduzmete na stavci. Na primer, možete dodati prilagođene radnje padajućem meniju liste u bilo kojoj listi tako da osobe mogu da započnu tok posla direktno iz menija na stavku liste. Takođe možete da dodate prilagođene radnje kao dugmad na traci za obrazac i prikaz stranice na listi. Prilagođene radnje je olakšavaju rešenja za osobe da biste koristili obezbeđivanjem odgovarajuće radnje u kontekst.

InfoPath obrasci

U SharePoint Server 2010, liste sada možete da koristite InfoPath obrazaca za svoje nove stavke, stavku Prikaži i Uredi stavku obrasce. InfoPath vam olakšava da promenite potpuno raspored i izgled obrazaca. Osim toga, InfoPath obrazaca za pružanje veoma korisna funkcija kao što su oblikovanje pravila i pravila za validaciju. A vi imate fleksibilnost jer svaki tip sadržaja povezan sa listom može da ima sopstveni skup obrazaca. Kada je potrebno za dizajniranje obrazaca u programu InfoPath, možete da pokrenete InfoPath 2010 direktno sa trake u SharePoint Designer 2010.

Vrh stranice

Spoljni tipovi sadržaja i usluge poslovnog povezivanja

SharePoint 2010 proizvodima i Office 2010 uključuju nove mogućnosti za veoma integracija spoljnih poslovne podatke i procese u iskustvo korisnika u sistemu Office i SharePoint. Ove mogućnosti uključuju nove funkcije, usluga i alatke u SharePoint platforme. Pomoću usluge poslovnog povezivanja (BCS), možete da se povežete sa spoljnim podacima iz Microsoft SQL Server, Web services ili .NET sklopove. Možete da se povežete ovaj spoljnih podataka iz klijenta ili na serveru, da li na mreži ili van mreže i možete kreiranje, čitanje, ažuriranje i brisanje podataka u tim spoljnih izvora podataka.

Spoljni tipovi sadržaja

U prethodnoj verziji sistema SharePoint je koncept poslovni podaci entitet koja vrsta spoljnih poslovnih podataka dostupna u katalog poslovnih podataka. Na primer, entitet može biti kupac ili porudžbina. Entitet zove spoljnog tipa sadržaja (ECT). Tipovi sadržaja u sistemu SharePoint možete imati ponašanja kao što su tokovi posla ili smernica povezanih sa njima. Slično tome, spoljni tipovi sadržaja takođe mogu imati ponašanja koji se zove operacije povezane sa njima. Operacija nije toka posla ili smernice; utvrdi da li osobe možete da kreirate, čitanje, ažuriranje, brisanje ili traženje instance tog spoljnog tipa sadržaja. Pa sadržaja tipovi i spoljnim tipovima sadržaja su to zajednički: definišu ne samo u šemi podataka (polja i tipova polja), ali takođe ponašanja ili operacije povezane sa podacima.

Kreiranje spoljne tipove sadržaja u SharePoint Designer 2010

U prethodnoj verziji, SharePoint ne podržava kreiranje definiciju aplikacije u katalog poslovnih podataka. Sada SharePoint Designer 2010 obezbeđuje alatke za povezivanje sa spoljnim podacima, da biste kreirali spoljne tipove sadržaja, objavite te spoljne tipove sadržaja u katalog poslovnih podataka na serveru i da automatsko generisanje spoljne liste i sve obrasce potreban za tu spoljnu listu. Sa SharePoint Designer 2010, može da prikaže spoljne podatke iz reda za poslovne sisteme kao što su SAP ili Siebel u sistemu SharePoint bez pisanja jedan red koda.

Spoljne liste

Spoljne liste je ključni sastavni blok za BCS rešenja. Spoljne liste izgleda i ponaša praktično isti kao bilo koje SharePoint liste, ali sadrži podatke iz spoljnog izvora. Spoljne liste olakšava za čitanje i pisanje spoljnih podataka u okviru poznato iskustvo za rad sa SharePoint listom. Možete da kreirate spoljnu listu i njene desne strane obrazaca iz SharePoint Designer 2010. Kreiranje spoljne liste takođe kreira prikaza (korišćenjem XSLT Web segment za prikaz liste) i obrasce (pomoću Web segmenta XSLT liste obrasca) za pregledač, i prilagodljivog Outlook 2010 obrasca i u obrascu InfoPath 2010 . InfoPath obrasca mogu se koristiti umesto podrazumevanog XSLT prikaza i obrazaca za prikazivanje i uređivanje podataka na spoljnoj listi u pregledaču, a Outlook obrazac se koristi za prikazivanje spoljnih podataka u Outlook 2010.

Spoljne liste u programu SharePoint Workspace

Nakon što kreirate spoljnu listu, jednostavno možete da kliknete na dugme Poveži se sa SharePoint radni prostor na serveru traci da biste tu spoljnu listu dostupnih u programu SharePoint Workspace 2010. U programu SharePoint Workspace, možete da prikažete i uredili spoljne podatke direktno iz klijenta, da li ste povezani ili van mreže. BCS obezbeđuje keš i sinhronizaciju mehanizam koji je instaliran na klijentskom računaru i koja čuva podatke svežim i sinhronizovani sa sistemom pozadinsku. SharePoint Workspace obezbeđuje grešaka i neusaglašenosti rezoluciju. Kada povežete spoljne liste u SharePoint radnom prostoru, InfoPath 2010 obrazaca za prikazivanje i uređivanje podataka u programu SharePoint Workspace su automatski generisane.

Spoljne liste u programu Outlook

Spoljne liste takođe možete da povežete sa Outlook 2010. Kada kreirate spoljni tip sadržaja u SharePoint Designer 2010, možete da ga mapirate na izvorne tip Office stavke kao što su kontakta ili zadatka tako da spoljnih podataka i ponaša kao kontakta ili zadatka stavke u programu Outlook. Na primer, pretpostavimo da je spoljnih podataka na listi klijenata i želite da prikažete spoljne podatke u programu Outlook. Zato što podatke za korisnike željenom kontakata u programu Outlook, možete da mapirate tog spoljnog tipa sadržaja na stavku kontakta u programu Outlook. Nakon povezivanja spoljne liste sa programom Outlook, možete kreirati, ažuriranje i brisanje spoljne podatke direktno iz programa Outlook kao da kreirate i ažurirate osnovne Outlook kontakata.

Kolone poslovnih podataka, tok posla i Word

Kada kreirate spoljni tip sadržaja, možete dodati kolone poslovnih podataka na listi ili u biblioteci. Kolone poslovnih podataka je povezan sa spoljnog tipa sadržaja i predstavlja polja iz tog ECT. Ako biblioteka dokumenata koristi Word dokument za svoj predložak, možete da uredite predložak u programu Word tako što ćete dodati Brzi delovi, koje su kontrole sadržaja koje su povezane sa poslovnim podacima kolone. Kada ljudi napravili novi dokument zasnovan na tom predlošku Word, prikazuje se spoljnih podataka unutar dokumenta u kontrolama sadržaja. Kontrole sadržaja automatski omogućiti izabrati i otklanjanje funkcionalnosti za spoljne podatke. Sa SharePoint Designer 2010, možete da kreirate tok posla koji je povezan sa ovom bibliotekom dokumenata i koja čita i zapisuje podatke za spoljnu listu. U programu SharePoint Designer, poboljšani su radnje listi standardnih toka posla za rad sa spoljnim podacima.

Vrh stranice

Kontrolisali gde i kako korisnici mogu da koriste SharePoint Designer 2010

Ako ste IT stručnjak ko upravlja SharePoint za vašu organizaciju, znate da široko da primenite SharePoint Designer 2010 i imate poverenja da lako možete kontrolisati gde i kako bi osobe iz vaše organizacije mogu da koristim SharePoint Designer. Pored toga, znači da nije novo iskustvo za uređivanje stranice u SharePoint Designer 2010 – podrazumevano – Prilagođavanje stranica (poznat i kao "unghosting") je moguće, niti neophodno kako biste sastavljanje moćne stranice i kontrolne table.

Stranica za administraciju kolekcije Veb aplikacija i lokacije

Ako ste administrator servera, imate nove stranice u centralnoj administraciji posvećenu posebno postavke za SharePoint Designer 2010. Ako ste administrator kolekcije lokacija, morate slične stranice u postavkama lokacije na lokaciji najvišeg nivoa u kolekciji lokacija. Za svaki Veb aplikacije ili kolekciju lokacija, morate opcije da biste dozvolili da ljudi koriste SharePoint Designer za Prilagođavanje stranica, da biste prilagodili master stranica i rasporeda na stranici i da koristite prikaz za sve datoteke.

Prilagođavanje stranica zahteva više dozvole podrazumevano

Prilagođavanje stranica (poznat i kao "unghosting") zahteva viši dozvole nego u prethodnog izdanja: podrazumevano samo administratori kolekcije lokacija možete prilagoditi stranice, master stranica i rasporeda na stranici ili koristite prikaz strukture u sve datoteke. To znači da, u oknu za navigaciju, većina osoba nećete videti čvorove za Master stranice, rasporedi stranica i sve datoteke. Umesto toga, ljudi će gradite rešenja za kreiranje i skladištenje stranice sa Web segmentima u biblioteci na stranicama lokacije. To je lako možete da sačuvate konzistentne Brendiranje i raspored preko vaše Veb aplikacije ili kolekcija lokacija.

Novo iskustvo za uređivanje stranice: podrazumevani režim protiv napredni režim

U SharePoint Designer 2010, akcenat je na kreiranje i konfigurisanje komponente kao što su prikazi podataka, obrazaca i tokova posla – i manje na uređivanje HTML-a i druge Veb dizajner tip zadatke. Stoga, podrazumevani režim za uređivanje stranice sa Web segmentima je jednostavnije i još intuitivni – u stvari, podrazumevani režim je isto kao i sadržaj na wiki stranicu. Osobe možete da umetnete podatke prikaza i obrazaca, otkucajte tekst i dodavanje drugog sadržaja unutar glavnog čuvara mesta za sadržaj (PlaceHolderMain), ali ostale stranice zaključana za uređivanje. U ovom režimu, svi prilagođeni sadržaj se nalazi unutar skrivene Veb segment, pa u podrazumevanom režimu stranice nije moguće prilagoditi ("neduplirane"). Sa druge strane, u naprednom režimu, možete potpuno da prilagodite stranicu tako što ćete urediti ni na stranici. Ponovo podrazumevano samo administratori kolekcije lokacija stranice možete urediti u naprednom režimu.

Stranice lokacije

U prethodnoj verziji, možda niste bili zabrinuti oko ljudi čuvaju datoteke na osnovnoj lokaciji ili promenom struktura fascikli lokacije. U SharePoint Designer 2010, podrazumevano većina osoba neće imati pristup svim datotekama prikaz na lokaciji; Umesto toga, sve nove stranice kreiran na lokaciji nalaze se u biblioteku dokumenata na stranicama lokacije. Biblioteke lokacija stranica pruža jednostavan, unapređeni kako bi ljudi mogli da kreirate i uskladištite datoteke neophodne za njihovo rešavanje.

Lako vraćaju stranice lokacije na prethodnu verziju

Biblioteke lokacija stranica koristi kreiranje verzija, tako da ako slučajno prekinete stranice, možete lako vratite prethodnu verziju. U SharePoint Designer 2010, svake SharePoint stranice ima rezimea stranicu koja prikazuje istoriju verzija za tu stranicu. Na stranici rezime možete da vratite prethodnu verziju direktno sa trake.

Lakše nadogradnje napredovale

Prilagođene stranice da komplikuje proces nadogradnje. Na primer, prilikom nadogradnje na Office SharePoint Server 2007, prilagođene stranice nije automatski trebalo na novi izgled i doživljaj i često je da ručno izazovete prilagođavanja na novu verziju stranice. Sa SharePoint Designer 2010, ljudi mogu da iskoriste svoje aplikacije za izgradnju i prilagođavanja mogućnosti bez Prilagođavanje ("unghosting") bilo koje stranice. Pa široko možete da primenite SharePoint Designer 2010 i znate da sve buduće nadogradnje SharePoint će biti komplikovano pomoću velikog broja prilagođene stranice.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×