Novo u programu OneNote 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako već koristite OneNote, znate da je taj program digitalna beležnica sjajna za hvatanje, skladištenje i deljenje svih vrsta informacija. U zavisnosti od toga da li nadograđujete sa verzije 2010 ili 2013, ova verzija programa OneNote delovaće poznato ili nešto sasvim novo. Evo liste novih stvari:

Nadogradnja sa verzije 2013

Ako nadograđujete na verziju OneNote 2016 sa verzije OneNote 2013, imaćete i dalje sve funkcije na koje ste navikli – a primetićete i nekoliko novih funkcija. Prva stvar koju ćete videti kada otvorite OneNote 2016 je da ima poznati izgled verzije 2013, ali šareniju ivicu. Moći ćete takođe da iskoristite prednosti integracija programa OneNote sa drugim aplikacijama i uslugama.

Napomena : Ako radite na računaru sa Windows 10 i obratite pažnju na dve verzije programa OneNote, možete da pročitate razlika između OneNote i OneNote 2016.

Umetanje video zapisa u stranice

Sada možete da ugradite video zapisi iz Office Mix, Vimeo i YouTube na stranicu u programu OneNote. Za više informacija o tome kako da to uradite, pogledajte članak Umetanje video zapisi na Internetu u OneNote.

Hvatanje beležaka direktno na vebu

Uz Microsoft Edge, novi pregledač za Windows 10, možete pisati na vebu. Nakon hvatanja beležaka ili markiranja nečega na veb stranici, možete da podelite svoj rad u programu OneNote. Saznajte više na lokaciji Windows uputstava.

Slanje beležaka samom sebi putem e-pošte

Pomoću e-adrese me@onenote.com možete da šaljete sadržaj iz prijemnog poštanskog sandučeta direktno u OneNote. Slanje e-pošte u OneNote je sjajan način da uskladištite važan sadržaj kako biste kasnije mogli brzo da ga pronađete. Ako ste u pokretu i želite da pošaljete sami sebi podsetnik, jednostavno brzo napišite pismo. Ili, ako koristite aplikaciju sa dugmetom „Pošalji mi ovo e-poštom“, možete da ga delite sa sobom u e-poruci.

Izrezivanje veba pomoću aplikacije Clipper

Snimak ekrana dijaloga „OneNote Clipper“.

OneNote Clipper je drugi način za isecanje Veb direktno u programu OneNote. Kada otvorite Clipper, možete odabrati da isečete na celu stranicu ili samo jedan deo. Čak možete odabrati koje beležnicu i odeljak na klip da biste – da biste znali gde da ga pronađete kasnije. Clipper je besplatne aplikacije koje možete da dobijete od onenote.com/clipper. Clipper se nalazi na traci "Omiljene lokacije" u pregledaču tako da je nadohvat ruke kada su vam potrebni.

Hvatanje slika na telefonu pomoću aplikacije Office Lens.

Office Lens je aplikacija na telefonu. To je sjajan način za hvatanje beleški i informacija sa belih tabli, iz menija, sa znakova ili bilo čega što sadrži mnogo teksta. Ne morate da zapisujete beleške, oslanjate se na mutne slike ili brinete o zagubljenim beleškama. Odlična je za hvatanje skica, crteža i jednačina, i čak i slika bez teksta. Office Lens uklanja senke i neobične uglove kako bi se slike sa lakoćom očitavale. Možete da preuzmete Office Lens besplatno iz Windows Phone prodavnice. Nemate Windows Phone? Bez brige! Office Lens je dostupan za iPhone i Android.

Nadogradnja sa verzije 2010

Ako nadograđujete na verziju OneNote 2016 sa verzije 2010, uživaćete u svim gorenavedenim funkcijama i pronaći ćete mnoštvo novih funkcija koje su uvedene u verziji 2013. OneNote ima čist i jednostavan izgled tako da možete da se fokusirate na beleške, a ne na korisnički interfejs Pored vizuelnih elemenata, imaćete i mnogo korisnih funkcija.

Napomena : Ako radite na računaru sa Windows 10 i obratite pažnju na dve verzije programa OneNote, možete da pročitate razlika između OneNote i OneNote 2016.

Čuvanje i deljenje datoteka na oblaku

Čuvanje i deljenje beležaka na oblaku

Oblak se skladište na datoteku u polju sky. U programu OneNote jeste da biste kreirali beležnicu u usluzi OneDrive ili lokacije u vašoj organizaciji. Odatle možete sa lakoćom da prikažete, uredite, sinhronizovanje i deljenje beležaka i čak i radite zajedno sa članova porodice "," kolege "ili" kolege na istom beleške u isto vreme. Da li je beležnicu na čvrstom disku? Možete da premestite ga u oblaku bilo kom trenutku.

Sinhronizovanje beleški među računarima i uređajima

OneNote funkcioniše na više različitih uređaja

Kada uskladištite beležnice u oblaku, možete doći do beleški na svim vašim uređajima – uključujući Windows računar ili tablet računar, Mac računar, pametni telefon, iPad ili Android uređaj. Možete da koristite i besplatni sistem Office Online u gotovo svakom pregledaču.

Crtanje, skiciranje ili ručno pisanje beležaka

Nesmetano crtajte, brišite i uređujte prstom, nalivperom ili mišem na bilo kom uređaju sa dodirnim ekranom, kao što je tablet računar, stoni računar ili laptop računar sa dodirnim ekranom. Ako treba da delite ručno napisane beleške i želite da budu dovoljno čitljive, OneNote može automatski da konvertuje vaš rukopis u tekst.

Vrh stranice

Ugrađivanje Excel unakrsnih tabela i Visio dijagrama

Možete da priložite gotovo svaku datoteku računara u bilo koji deo beležaka, kako biste imali kopiju datoteke u beležnici. Takođe možete da kreirate ili uvezete Excel unakrsne tabele i Visio dijagrame direktno unutar programa OneNote i uredite njihove informacije direktno u beleškama.

Napravite bolje tabele

Kreirajte tabele složenije od svih koje ste dosad kreirali u beleškama. OneNote sada podržava nove opcije oblikovanja za senčenje ćelija, redova zaglavlja i sortiranja podataka u okviru ćelija tabele, tako da možete da organizujete i prikažete informacije na način koji želite.

Vrh stranice

Pogledajte ko sarađuje

Lakše identifikujte ostale autore i potvrdite njihovu verodostojnost sa integrisanim profilima identiteta u programu OneNote. Pretražite promene u beležnici i korekture po imenima autora i prikažite sva skorašnja uređivanja kada se vratite na deljenu beležnicu.

Delite beleške na sastancima

Pridruživanje sastanku na mreži i deljenje beležaka sa bilo kog podržanog uređaja iako programski sistem Office nije instaliran.

Čuvanje, pretraživanje i deljenje svega

OneNote automatski čuva i sinhronizuje sve dok radite, tako da možete usredsrediti na misli i ideje umesto datoteke. Koristite trenutnu pretragu da biste pronašli sve što ste ikada kreirana ili sačuvana u programu OneNote. A ako ikada treba da biste delili snimak sa beleškama sa osobom koja nema OneNote, možete da izvezete beleške u različitim formatima datoteka.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×