Novo u programu Microsoft Outlook 2010

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Outlook 2010 uključuje nove funkcije i mogućnosti koje vam pomažu da ostanete povezani sa osobama i bolje upravljanje vremenom i informacije.

Proširene trake

Prvo uvedena u Microsoft Office Outlook 2007, traka predstavlja deo sistema Microsoft Office Fluent korisničkog interfejsa. To je dizajniran da biste brže pronašli komande koje su vam potrebne za dovršavanje zadatka. Komande su organizovane u logičkim grupama koje su grupisane u okviru kartice. U Outlook 2010, na traci je zamenila bivšeg menijima u glavnom prozoru programa Outlook. Pored toga, na traci može se prilagoditi da biste uključili prilagođene kartice koje možete da personalizujete da bolje odgovara vašem stilu rada.

Komanda „Nova e-poruka“ na traci

Više prostora za upravljanje nalogom

Mnoge Outlook postavke koje nisu direktno povezani sa kreiranjem ili upravljanje Outlook stavke, kao što su komande štampanja i opcije za upravljanje naloga su sada u Prikaz „Microsoft Office Backstage“. Izaberite datoteku za upravljanje nalozima i podešavanje pravila i automatske odgovore drugih iza scene opcije pronalaženja.

Pogledajte više poruka

Prikaz poboljšane razgovora sada je dostupna kada radite sa porukama. Ovaj prikaz poboljšava za praćenje i upravljanje povezane poruke, bez obzira na fasciklu koja sadrži poruke. Možete da vidite kompletnu kurs razgovora, uključujući odgovore, pronalaženje najnovijih odgovora i lako više utvrdili vam najbitnije poruku. Takođe lako možete da kategorizujete ili zanemarivanje kompletnu razgovora. Više informacija potražite u članku Uvod u prikaz razgovora.

Razgovori na listi poruka prijemnog poštanskog sandučeta

Obrada, i arhivirali poruke brže

Koraci za brzi pristup     Uključivanje komande i procedure koje najčešće koristite u jednim klikom. Možete da prilagodite podrazumevani brzi koraci i da kreirate sopstvene dugmad koja Kombinovanje česti radnji. Koraci za brzi pristup galerija sadrži dugmad za jednim klikom miša datoteke i zastavice, slanje poruka da biste timu i druge popularne komande. Više informacija potražite u članku Automate uobičajenih zadataka ili se ponavljaju zadataka pomoću koraka za brzi pristup.

Galerija koraka za brzi pristup

Sastanak odgovor     Zakazivanje sastanka je jednostavno poput odgovaranja na poruke. Dok čitate poruku, možete da planirate sastanak sa svim primaocima poruke pomoću komande novi Sastanak odgovor . Primaocima poruke se dodaju novi poziv za sastanak u jednim klikom. Više informacija potražite u članku odgovaranje na e-poruku sa pozivom za sastanak.

Poboljšanja trenutne pretrage     Outlook 2007 uvedena trenutne pretrage. U Outlook 2010 je lakše da biste suzili rezultate pretrage pomoću kriterijuma kao što su pošiljalac, ključne reči teme i druge informacije kao što su prisustvo priloga. Kontekstualna kartica alatke za pretragu sadrži skup filtera koji efikasno usmerite pretragu za izolovanje stavke koje želite. Više informacija potražite u članku Pronalaženje poruke ili stavke pomoću trenutne pretrage.

Komande za preciziranje trenutne pretrage

Smanjivanje šuma u prijemnom poštanskom sandučetu

Zanemarivanje razgovora     Ako više ne koji su vam bitni razgovora, možete da sprečite dodatne odgovore od koja se pojavljuje u prijemnom poštanskom sandučetu. Komanda " Zanemari " pomera ceo razgovor i sve buduće poruke koje dolaze u razgovoru u fasciklu " Izbrisane stavke ". Više informacija potražite u članku Zanemari razgovor.

Grupa „Brisanje“ na kartici „Početak“

Čišćenje razgovora     Kada poruka sadrži sve prethodne poruke u razgovoru, možete izabrati stavku Čišćenje za uklanjanje drugih suvišnih poruka. Na primer, kao ljudi odgovaranje na razgovor, odgovor je na vrhu i prethodne poruke u razgovoru su ispod. Umesto da pregledate svaku poruku, zadrži samo najnovija koja uključuje ceo razgovor. Više informacija potražite u članku Korišćenje čišćenja razgovora za uklanjanje suvišnih poruka.

Komanda „Očisti“ na traci

Radite brže i efikasnije sa porukama

Upozorenja e-pošte   Outlook 2010 uključuje upozorenja e-pošte, što vam pomoći da izbegavanje uobičajenih, ali potencijalno skupa ili sramotno grešaka. Upozorenja e-pošte obaveštenja mogu biti izazvana radnje uključujući i kliknete na dugme Odgovori svima na velike liste primalaca, slanje osetljive informacije nekome izvan vaše organizacije ili slanja poruke sa nekim ko je odsutan iz kancelarije. Više informacija potražite u članku Uključivanje ili isključivanje upozorenja e-pošte

Upozorenje saveta u vezi sa poštom za primaoca koji je odsutan iz kancelarije

Zaboravljena teme     Kada izaberete stavku Pošalji u poruci koja nema temu, poruka se pojavljuje da biste potvrdili da je namerno bez teme.

Dijalog upozorenja za poruku bez teme

Poboljšanja liste za automatsko dovršavanje     To je lakše da biste uklonili ime sa liste za automatsko dovršavanje predloge, a kada koristite Microsoft Exchange Server nalog, liste za automatsko dovršavanje su dostupne sa bilo kog računara da koristite Outlook sa Exchange nalogom. Više informacija potražite u članku Brisanje imena sa liste za automatsko dovršavanje.

Lista za automatsko dovršavanje sa ikonom za brisanje

Promena veličine priložene slike     Opcija je dostupna da biste promenili veličinu velike priložene slike. Više informacija potražite u članku Smanjenje veličine slika i priloga.

Opcije za promenu veličine priložene slike u prikazu „Backstage“

Snimak ekrana Uključi     Delite ono što vidite na ekranu je lako uz novi Uključi snimak ekrana sa komandu. Izaberite sve ili bilo koji deo ekrana računara i uključite snimak ga u poruku.

Komanda „Umetni snimak ekrana“

Više proveru pravopisa     Provera pravopisa radi u više mesta. Ovo uključuje linije temu poruke, zadatke i pozive za sastanak.

Proširena informacije o isporuci     Kada koristite Microsoft Exchange Server nalog, možete da pregledate detaljne informacije o isporuci oba za odlazne i dolazne poruke.

Dobijte veliku sliku kalendara

Sastanak predloga     Uvedena u programu Outlook 2007, sastanak predloge sada se pojavljuje kada kreirate poziv za sastanak. Raspored za učesnike su analizirali i najbolje vreme predloženog, na osnovu svačiju dostupnost.

Okno „Predlozi za sastanak“

Kalendar grupe     Brzo da pogledate kalendari osoba sa kojima često radite. Izaberite članove samo jednom, a zatim koristite kalendar grupe svaki put kada želite da prikažete te iste kalendara. Kalendar grupe mogu da sadrže resurse, kao što je soba za konferencije. Ovo je sjajan način da biste pronašli dostupne za konferencije u vaše zgrade. Više informacija potražite u članku Kreiranje, prikaz ili Izbriši grupu kalendara.

Grupa „Kalendar“ u oknu za navigaciju

Prikaz rasporeda     Da li koristite nove grupe kalendara, ili ručno da izaberete da pregledate više kalendara, novi prikaz rasporeda može pomoći da izvršite neke nagađanja se raspoređivanje sastanaka. Pojedinačne, resurs ili kalendarima kalendar grupe pojavljuju se u horizontalni prikaz da biste brzo otkrili najbolje vreme da se sastanete.

Prikaz rasporeda kalendara

Brzi prikaz     Kada primite poziv za sastanak, brzi prikaz vam pomaže da bolje razumeli kako poziv za sastanak u kalendaru. Kada kreirate ili odgovaranje na poziv za sastanak, snimka kalendara se pojavljuje u pozivu za sastanak. Možete odmah da pregledate neusaglašenosti ili susednih stavki iz kalendara bez napuštanja zahtev za sastanak.

Brzi prikaz kalendara u poruci sa zahtevom za sastanak

Rad sa naloge u programu Outlook

Više Exchange naloge     Outlook 2010 podržava više Exchange naloga u Outlook profila.

IMAP poboljšanja     Brisanje poruka u IMAP nalogu e-pošte liči druge tipove naloga e-pošte. Kada poruke se brišu, oni se premeštaju u fasciklu Izbrisane stavke . Označavanje poruka za brisanje i čišćenje nije potrebno.

Ostali u toku sa zadacima

Rokovnik     Rokovnik poboljšane zasnovana na zahtev korisnika. U Outlook 2010 je bolje pristup celodnevni sastanci i događaji. Dodatna poboljšanja uključuju vizuelne indikatori za neusaglašenosti i odgovarate na pozive za sastanke, za razdvajanje dana, i praktičan prevucite i otpustite promene veličine da biste videli veći deo ono što želite, kada to želite. Više informacija potražite u članku Promena veličine ili sadržaja trake zaduženja.

Čuvanje informacija

Ime datoteke nove podatke     Koristi se kada sačuvate informacija u programu Outlook na računaru datoteku sa podacima. U prethodnim verzijama programa Outlook ove datoteke su pod imenom datoteke ličnih fascikli (.pst) i datoteke vanmrežne fascikle (.ost). Sada njihovo ime Outlook datoteka sa podacima (.pst i vanmrežna Outlook datoteka sa podacima (.ost). Više informacija potražite u članku Kreiranje datoteke za čuvanje informacija.

Easier pristup Outlook datoteke sa podacima (.pst i .ost)     Sve prethodne verzije programa Outlook sačuvane datoteke sa podacima u datoteke ličnih fascikli (.pst) i vanmrežne fascikle datoteka (.ost) u skrivenih fascikli na vašem računaru. U Outlook 2010, sve nove datoteke sa podacima koje ste kreirali je sačuvana u fascikli Outlook datoteke sa Documents\My podrazumevano. Ovo vam olakšava da napravite rezervnu kopiju podataka u programu Outlook i da Pronađite i kopirajte datoteku sa podacima na novi računar. Više informacija potražite u članku Kreiranje datoteke za čuvanje informacija.

Održavanje veze

Outlook Social Connector    Na novu Outlook Social Connector (OSK) koji se povezuje sa društvenim i poslovnim mrežama koje koristite, uključujući Microsoft SharePoint, Windows Live i drugih popularnih lokacija nezavisnog proizvođača. Možete da dobijem više informacija i da ostanete u kontaktu sa osobama u vašoj mreži bez napuštanja programa Outlook. Više informacija potražite u članku Uvod u Outlook Social Connector.

Okno sa osobama u oknu za čitanje

Brzi kontakti     Pristupite brže kontakata, uključujući razmenu trenutnih poruka i indikatora prisutnosti sa kratkim kontaktima bez napuštanja prikaz "pošta". Uz novi Pronađite kontakt na traci, možete da započnete otkucajte ime osobe koju tražite i trenutne rezultate – uključujući više načina da se povežete sa osobom, uključujući razmenu trenutnih poruka, telefon, pošta i planiranje sastanka. Kada je Microsoft Lync integracija omogućena, možete da pretražujete globalnom spisku adresa (GAL) i kontaktima koristeći pretraga kucanja unapred koji prikazuje fotografije korisnika, naslov i dostupnosti pored imena.

Hijerarhijski adresar     Možete da izaberete primaoce u porukama, pozivima za sastanak i dodeljivanje zadataka tako što ćete potražiti stabla organizacije u Outlook adresaru.

Poboljšanja objedinjene razmene poruka

Govorna pošta prepiske     Pregled govorne pošte obezbeđuje govor transkript tekst poruke na govornu poštu.

Poruka govorne pošte sa transkripcijom

Secure govorne pošte     Zaštićena govorna pošta pomaže u bezbednog i ograniči govorne pošte samo im namenjene primaocima.

Dodatna poboljšanja

Kontrola za zumiranje prikaza     Uvećavanje ili smanjivanje Vaša pošta ili kalendar prikaze i nove kontrole klizač za zumiranje na dnu prozora.

Kontrola za zumiranje prikaza

Informacije o kvotama     U novu Prikaz „Backstage“, informacije o nalogu uključuje vizuelno predstavljanje koliko prostora u poštanskom sandučetu.

Indikator dostupnog slobodnog prostora u poštanskom sandučetu

Okno za navigaciju     Sve komande i prikaze koji su prethodno bili u Okno za navigaciju premeštene su na traku. Redosled fascikli se takođe promeniti da biste lakše pronašli uobičajenih podrazumevanih fascikli, posebno prijemnog poštanskog sandučeta i izbrisane stavke. Neke zaglavlja i ikone su uklonjene da pojednostavi izgled okna za navigaciju.

Proširivanja   Outlook 2010 daje projektovanje traženu funkcija da omogući Prilagođavanje određenu aplikaciju na korisničkog interfejsa programa Outlook. Pored poboljšane programiranje korisničkog interfejsa programa Outlook, Outlook objektni model pruža podršku za nove i proširene funkcija u proizvodu kao što su razgovori i Mobile stavki. 

Prekidači u komandnoj liniji     Dodate su parametri dodatne komandne linije za primenu i rešavanje problema. Više informacija potražite u članku Prekidači u komandnoj liniji za Microsoft Office proizvode.

Podrška za 64-bitni   Outlook 2010 je dostupan u oba 32 - bitno i 64-bitnu verziju. 

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×