Nevažeća imena datoteka i tipovi datoteka u usluzi OneDrive, OneDrive for Business i sistemu SharePoint

Nevažeća imena datoteka i tipovi datoteka u usluzi OneDrive, OneDrive for Business i sistemu SharePoint

Nevažeći znakovi u imenu datoteke ili fascikle

Određeni znakovi imaju posebno značenja kada se koriste u imenima datoteka u OneDrive, SharePoint i Windows, kao što je „*“ za džokere ili „\“ kao znak za putanju imena datoteke. Ako datoteka ili fascikla koju pokušavate da otpremite u OneDrive sadrži bilo koji od znakova navedenih ispod, može da spreči sinhronizovanje datoteke ili fascikle. Preimenujte datoteku ili fasciklu da biste uklonili ove znakove pre nego što je otpremite.

Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu u Windows, izaberite je i pritisnite taster F2. Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu na Mac računaru, izaberite je i pritisnite taster „return“. 

Znakovi koji nisu dozvoljeni u imenima datoteka i fascikli u uslugama OneDrive, OneDrive for Business, Office 365 i SharePoint Online

Znakovi koji nisu dozvoljeni u imenima datoteka i fascikli u OneDrive for Business, u sistemu SharePoint Server 2013

" * : < > ? / \ |

Beleške

  • (Windows takođe blokira sve ove znakove.

  • Neke organizacije još ne podržavaju # i % u imenima. Ako ste globalni administrator ili SharePoint administrator u usluzi Office 365, pogledajte članak Omogućavanje podrške za # i % na SharePoint blogu da biste saznali kako da dozvolite ove znakove.

  • Ako koristite Office 2010, ne možete da koristite „&“ u imenima datoteka i fascikli.

~ " # % & * : < > ? / \ { | }.

Nevažeća imena datoteka ili fascikli

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9.

Pored toga, u usluzi SharePoint Online u pregledaču ne možete da napravite ime fascikle koje počinje znakom tilda (~).

Ime datoteke i dužina putanje

Čitava putanja, uključujući ime datoteke, mora da sadrži manje od 400 znakova za OneDrive, OneDrive for Business i SharePoint Online. Ako premašite ograničenje, dobićete poruku o grešci. SharePoint Server verzije podržavaju samo do 260 znakova za datoteke i dužinu putanje.

Nevažeći ili blokirani tipovi datoteka

Nema blokiranih tipova datoteka u usluzi OneDrive, iako ima nekih ograničenja u sistemu SharePoint Server, uključujući OneDrive for Business. Dodatne informacije potražite u članku Tipovi datoteka koje nije moguće dodati na listu ili u biblioteku.

Ne možete da otpremite tipove datoteka koji su blokirani na SharePoint sajtu organizacije. Lista blokiranih datoteka može da se razlikuje u zavisnosti od toga šta podešava administrator. Iz bezbednosnih razloga niz imena i oznaka tipa datoteka nije moguće otpremiti zbog toga što su izvršne, zato što ih koristi SharePoint Server ili sam Windows.

Dodatne informacije o zabranama i ograničenjima, kao što su ograničenja veličine za sinhronizovanje datoteka i ograničenja broja znakova za datoteke i fascikle potražite u članku Zabrane i ograničenja prilikom sinhronizacije datoteka i fascikli (onedrive.exe) ili Zabrane i ograničenja prilikom sinhronizovanja SharePoint biblioteka sa računarom putem usluge OneDrive for Business (groove.exe).

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×