Neka rezultati pretrage izgledaju odlično

Izlaganje rezultata pretrage na pravi način olakšava pronalaženje sadržaja. Saznajte kako možete da koristite veb segmente pretrage u usluzi SharePoint Online da biste pomogli korisnicima da pronađu ono što traže.

Upravljanje centrom za pretragu

Centar za pretragu je sajt na kojem korisnici mogu da unose upite za pretragu i pregledaju rezultate pretrage. Saznajte više.

Navedite podrazumevani URL centra za pretragu

Odaberite gde bi pretrage trebalo da idu tako što ćete navesti podrazumevanu URL adresu centra za pretragu.Saznajte više.

Navedite URL centra za pretragu sajta ili kolekcije sajtova

Za svaku kolekciju sajtova ili sajt možete navesti URL adresu centra za pretragu na kojoj želite da se prikazuju rezultati pretrage sa sajta. Saznajte više.

Veb segment polja za pretragu

Veb segment polja za pretragu prikazuje okvir za tekst gde korisnici mogu da unesu reči ili fraze za traženje informacija. Saznajte više.

Veb segment rezultata pretrage

Veb segment rezultata pretrage pokazuje rezultate pretrage upita koji je unet u veb segment polja za pretragu. Saznajte više

Veb segment navigacije pretrage

Veb segment navigacije pretrage omogućava korisnicima da se brzo premeštaju između vertikala pretrage, na primer između opcija Osobe i Video zapisi. Saznajte više.

Veb segment sužavanja obima

Veb segment sužavanja obima filtrira rezultate pretrage po kategorijama koje se zovu alatke za sužavanje obima pretrage. Ove alatke pomažu korisnicima da suze rezultate pretrage i lakše pronađu ono što traže. Saznajte više.

Veb segment pretrage sadržaja

Kad posetioci pregledaju stranicu koja sadrži veb segment pretrage sadržaja, veb segment automatski objavljuje upit. Rezultati pretrage se prikazuju u okviru veb segmenta. Saznajte više.

Koristite tipove rezultata i tipove prikaza da biste promenili izgled rezultata pretrage

Da biste pomogli korisnicima da brzo naprave razliku između različitih tipova rezultata, možete da koristite tipove rezultata i predloške za prikaz da biste prikazali važne informacije direktno u rezultatima pretrage. Korisnici ne moraju da kliknu na svaki rezultat da bi videli da li su pronašli ono što traže. Saznajte više.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×