Neiskorišćene spot boje

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Publikacije paleta boja uključuje mastila spot boje koje se ne koriste u publikaciji. Kada štampate publikaciju kao razdvajanja, odvojene registraciju se štampa za svaku spot boja mastila, da li se koristi ili ne.

Automatsko ispravljanje

Brisanje neiskorišćenih spot boja    Izaberite ovu opciju da biste izbrisali neiskorišćena mastila spot boja. Ispravite ovaj problem ručno ukoliko želite da izaberete elemente dizajna koji se konvertuju u određenu spot boju.

Ručno ispravljanje

Koristite neku od ručnih ispravki ako ne želite da izbrišete sva neiskorišćena mastila ili bilo koje od njih. Da biste ovaj problem ispravili ručno, postupite na neki od sledećih načina:

Brisanje mastila spot boje

  1. U meniju Alatke postavite pokazivač na stavku Komercijalni alati za štampanje, a zatim izaberite stavku Štampanje u boji.

  2. Izaberite karticu Mastila.

  3. Postavite pokazivač na mastilo spot boje koju želite da izbrišete, kliknite na strelicu, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

Štampanje ploča samo za mastila spot boja koja su u upotrebi

Koristite ovu tehniku ako štampate velike tiraže i želite da proverite boje na ograničenom tiražu pre nego što odštampate sve boje.

  1. U meniju Datoteka izaberite stavku Odštampaj, a zatim izaberite karticu Detalji o štampaču.

  2. Kliknite na dugme Napredno podešavanje štampača, a zatim izaberite karticu Separacije.

  3. U odeljku Izlaz, sa liste Štampaj boje kao izaberite stavku Separacije.

  4. Sa liste Ove ploče izaberite stavku Samo mastila koja su korišćena.

  5. Kliknite na dugme U redu, a zatim odštampajte separacije.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×