Ne mogu da pronađem dugme „Pošalji“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako ne vidite komandu Pošalji , to znači da nalog e-pošte nije konfigurisan. Možete da prikažete prethodno primljene poruke ili koristite komande Odgovori, unapredili novo da biste otvorili prozor za nove poruke. Međutim, bez nalog konfigurisan e-pošte ne možete da šaljete e-poruku.

Kada je ispravno konfigurisan nalog e-pošte, komanda " Pošalji " se nalazi pored polja za, Cci Bcc .

Ako je Outlook pokrenut bez konfigurisanog naloga e-pošte, komanda Pošalji nije prikazana.

Razlozi zbog kojih nalog e-pošte nije konfigurisan mogu uključivati sledeće:

  • Microsoft Outlook je konfigurisan bez podršku e-pošte     Dok ne uobičajene Outlook može da bude konfigurisan tako da upravljanje kontakata, zadataka ili kalendara samo, bez funkcionalnosti e-pošte.

  • Podešavanje naloga e-pošte je prekinuta     Kada prvi put Outlook naišli, proces podešavanja za nalog e-pošte prekine ili nije dovršena. Možda ćete morati da biste dovršili ili ponovo pokrenite proces. Pomoć potražite u članku Podešavanje e-pošte u programu Outlook.

  • Datoteka za konfiguraciju naloga je oštećena     Oštećenje datoteke koja se koristi za skladištenje informacija o konfiguraciji naloga e-pošte može dovesti do toga da prethodno konfigurisani nalog e-pošte ne bude prikazan.

Provera da li je nalog e-pošte konfigurisan

  1. Izaberite karticu Datoteka.

  2. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim Postavke naloga.

    Stavka „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“

  3. U dijalogu Postavke naloga na kartici e-pošte ako nema stavki, postoji bez naloge e-pošte podešene u Outlook profil.

Vrh stranice

Nalog e-pošte je konfigurisan, ali dugme „Pošalji“ i dalje nedostaje

Ako nalog e-pošte je naveden, pokušajte da uklonite i zatim dodate nalog. Pogledajte temu Podešavanje e-pošte u programu Outlook.

Ako dugme " Pošalji " i dalje ne pojavljuju se kada pišete novu poruku ili kada vam odgovaranje ili prosleđivanje poruke, pokušajte da kreirate drugi Outlook profil, a zatim dodajte nalog e-pošte. Pomoć potražite u članku Kreiranje profila.

Vrh stranice

Obratite se nekome za pomoć

Ako prethodni koraci ne rešite problem nedostaje dugme Pošalji , isprobajte Microsoft Answers za Microsoft Office, lokaciju podrške zasnovanu na zajednici gde možete da postavite i odgovorite na pitanja, ili samo Potraži druge je odgovore.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×