Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?

Evo nekoliko načina za pronalaženje i otvaranje Office aplikacija sa ekrana Početak i trake zadataka u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ili Windows 7:

Imate Mac? Ako tražite način da usidrite Office 2016 for Mac aplikacije, pogledajte članak Dodavanje ikone Office za Mac aplikacija na traku.

Windows 10

Napomene   Ako u odeljku Sve aplikacije u operativnom sistemu Windows 10 imate više od 512 aplikacija, možda nećete videti prečice do aplikacija na toj listi, u Start meniju ili kada pretražujete.

Ovaj problem je rešen u novembarskoj ispravci za Windows 10, koja će se automatski preuzeti i instalirati kada bude dostupna. Ako još nemate ispravku, pogledajte ova Najčešća pitanja da biste saznali kako da ručno proverite da li postoje ispravke.

Ako ne možete da instalirate novembarsku ispravku za Windows 10 ili ako još uvek čekate da je instalirate, možete da koristite ovo rešenje da biste pronašli aplikacije: Office aplikacije nedostaju u odeljku „Sve aplikacije“ u operativnom sistemu Windows 10.

Pogledajte video ili pratite korake navedene ispod njega da biste saznali kako da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
 • Izaberite stavku Start i počnite da kucate ime aplikacije, na primer Word ili Excel. Pretraga se automatski otvara dok kucate. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Pokrenite Windows 10 pretragu u potrazi za aplikacijama na vebu
 • Za Office 2016, odaberite stavke Start > Sve aplikacije i pomerite se do imena Office aplikacije, na primer Excel.

  U sistemu Office 2013 odaberite stavke Početak > Sve aplikacije i pomerite se do grupe „Microsoft Office 2013“.

  Pogledajte kompletnu listu aplikacija instaliranih u operativnom sistemu Windows 10

Savet   Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih na ekran Početak ili traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i izaberite stavku Zakači na ekran Početak ili Zakači na traku zadataka.

Zakačite Office aplikacije na Start ili na traku zadatka u operativnom sistemu Windows 10

Windows 8.1 ili Windows 8

Pogledajte video ili pratite korake navedene ispod njega da biste saznali kako da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 8.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
 • Na ekranu Početak počnite da kucate ime aplikacije, na primer Word ili Excel. Pretraga se automatski otvara dok kucate. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Važno   Office aplikacije nećete pronaći ako pretražujete reč „Office“, zato svaku aplikaciju tražite po imenu.

  Otkucajte ime aplikacije u polju „Pretraga“

 • Brzo prevucite nagore ili odaberite strelicu u dnu ekrana Početak da biste videli listu svih aplikacija.

  Kliknite na strelicu na dnu ekrana sa leve strane

  Možda ćete morati da se pomerite nalevo ili nadesno da biste videli grupu Microsoft Office.

  Pronalaženje Office aplikacije po imenu

Saveti   Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih na ekran Početak ili traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i izaberite stavku Zakači na ekran Početak ili Zakači na traku zadataka.

Možete i da koristite ovu alatku za rešavanje problema sa kačenjem Microsoft Office programa na traku zadataka da biste brzo zakačili aplikacije na traku zadataka. Jednostavno kliknite na vezu alatke za rešavanje problema, kliknite na dugme Otvori i pratite korake u okviru alatke za rešavanje problema.

Zakači na početni ekran

Ne možete da pronađete Office 2013 posle osvežavanja operativnog sistema Windows 8 ili Windows 8.1?

Ako ne možete da pronađete Office posle osvežavanja operativnog sistema Windows 8.1 ili Windows 8.1, on je možda uklonjen. Ponovna instalacija sistema Office:

Ako ste kućni korisnik, prijavite se na stranicu naloga i kliknite na dugme Instaliraj.

Ako ste poslovni korisnik, prijavite se u Office 365 portal i kliknite na dugme Instaliraj.

Windows 7

 • Odaberite ekran Početak i otkucajte ime aplikacije, kao što je Word ili Excel, u polju Pretraga programa i datoteka. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Tražite Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 7

 • Odaberite stavke Start > Svi programi da biste videli listu svih aplikacija.

  Tražite Office aplikacije pomoću stavke „Svi programi“ u operativnom sistemu Windows 7

  Možda ćete morati da se pomerite nadole da biste videli grupu Microsoft Office.

  Grupa „Office 2013“ u okviru stavke „Svi programi“ u operativnom sistemu Windows 7

Savet   Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih za meni „Start“ ili na traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i odaberite stavku Zakači za meni „Start“ ili Zakači na traku zadataka.

Zakačite Office aplikaciju za Start meni ili traku sa zadacima u operativnom sistemu Windows 7

Primenjuje se na: Excel 2016, Word 2016, Outlook 2016, PowerPoint 2016, OneNote 2016, Publisher 2016, Access 2016, Visio Professional 2016, Visio Standard 2016, Access 2016 Developer, Excel 2013, Word 2013, Outlook 2013, PowerPoint 2013, OneNote 2013, Publisher 2013, Access 2013, Visio 2013, Visio Professional 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik