Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?

Evo nekoliko načina za pronalaženje i otvaranje Office aplikacija sa ekrana Početak i trake zadataka u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ili Windows 7:

Ako tražite način da usidrite Office 2016 for Mac aplikacije, pogledajte članak Dodavanje ikone aplikacije Office za Mac na „dock“ (traku).

Windows 10

 • Izaberite stavku Start i počnite da kucate ime aplikacije, na primer Word ili Excel. Pretraga se automatski otvara dok kucate. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Start a Windows 10 search looking for apps or on the web
 • U sistemu Office 2016 Preview odaberite stavke Početak > Sve aplikacije i pomerite se do imena Office aplikacije, na primer Excel.

  U sistemu Office 2013 odaberite stavke Početak > Sve aplikacije i pomerite se do grupe „Microsoft Office 2013“.

  Pogledajte kompletnu listu aplikacija instaliranih u operativnom sistemu Windows 10

Savet   Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih na ekran Početak ili traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i izaberite stavku Zakači na ekran Početak ili Zakači na traku zadataka.

Zakačite Office aplikacije na Start ili na traku zadatka u operativnom sistemu Windows 10

Windows 8.1 ili Windows 8

 • Na ekranu Početak počnite da kucate ime aplikacije, na primer Word ili Excel. Pretraga se automatski otvara dok kucate. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Važno   Office aplikacije nećete pronaći ako pretražujete reč „Office“, zato svaku aplikaciju tražite po imenu.

  Otkucajte ime aplikacije u polju „Pretraga“

 • Brzo prevucite nagore ili odaberite strelicu u dnu ekrana Početak da biste videli listu svih aplikacija.

  Kliknite na strelicu na dnu ekrana sa leve strane

  Možda ćete morati da se pomerite nalevo ili nadesno da biste videli grupu Microsoft Office.

  Pronalaženje Office aplikacije po imenu

Saveti   Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih na ekran Početak ili traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i izaberite stavku Zakači na ekran Početak ili Zakači na traku zadataka.

Možete i da koristite ovu alatku za rešavanje problema sa kačenjem Microsoft Office programa na traku zadataka da biste brzo zakačili aplikacije na traku zadataka. Jednostavno kliknite na vezu alatke za rešavanje problema, kliknite na dugme Otvori i pratite korake u okviru alatke za rešavanje problema.

Zakači na početni ekran

Ne možete da pronađete Office 2013 posle osvežavanja operativnog sistema Windows 8 ili Windows 8.1?

Ako ne možete da pronađete Office posle osvežavanja operativnog sistema Windows 8.1 ili Windows 8.1, on je možda uklonjen. Ponovna instalacija sistema Office:

Ako ste kućni korisnik, prijavite se na stranicu naloga i kliknite na dugme Instaliraj.

Ako ste poslovni korisnik, prijavite se u Office 365 portal i kliknite na dugme Instaliraj.

Windows 7

 • Odaberite ekran Početak i otkucajte ime aplikacije, kao što je Word ili Excel, u polju Pretraga programa i datoteka. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Search for Office apps in Windows 7

 • Odaberite stavke Start > Svi programi da biste videli listu svih aplikacija.

  Search for Office apps using All Programs in Windows 7

  Možda ćete morati da se pomerite nadole da biste videli grupu Microsoft Office.

  Office 2013 group under All Programs in Windows 7

Savet   Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih za meni „Start“ ili na traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i odaberite stavku Zakači za meni „Start“ ili Zakači na traku zadataka.

Pin Office app to Start menu or taskbar in Windows 7

Primenjuje se na: PowerPoint 2013, Outlook 2013, Visio Professional 2013, Publisher 2013, Access 2013, Publisher 2016 Preview, Visio 2013, Access 2016 Preview, Word 2013, PowerPoint 2016 Preview, Excel 2016 Preview, OneNote 2013, Excel 2013, OneNote 2016 Preview, Outlook 2016 Preview, Word 2016 PreviewDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik