Navođenje opcija prelamanja teksta za kontrolu

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da omogućite prelamanje teksta za broj kontrola u programu Microsoft Office InfoPath, uključujući okvire za tekst, okvira za obogaćeni tekst i polja za izraz. Kada je prelamanje teksta omogućena za kontrolu, tekst će automatski prelama unutar koji kontrolišu kada korisnici upisuju u. Ukoliko je onemogućeno prelamanje teksta, sav tekst koji prevazilazi širinu kontrole će biti skrivena. Takođe možete da promenite način na koji se tekst prelama oko kontrola slike u predlošku obrasca.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Omogućavanje ili onemogućavanje prelamanja teksta za okvir za tekst, okvira za obogaćeni tekst ili polje za izraz

Promena prelamanja teksta za kontrolu slike

Omogućavanje i onemogućavanje prelamanja teksta za okvir za tekst, okvir za obogaćeni tekst i polje za izraz

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu za koju želite da omogućite ili onemogućite prelamanje teksta, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva kontrole .

 2. Izaberite karticu Prikaz.

 3. Potvrdite ili opozovite izbor Prelomi tekst.

Vrh stranice

Promena prelamanja slike za kontrolu slike

Nakon umetanja kontrole slike u predložak obrasca, možete da iskoristite stilove prelamanja da biste izmenili raspored teksta u odnosu na kontrolu slike. InfoPath podrazumevano koristi stil Uravnato sa tekstom, koji kontrolu slike umeće u tekst na lokaciju određenu mestom umetanja. Kontrola slike se pomera prilikom dodavanja ili brisanja teksta. Tekst se ne prelama oko kontrole slike i postoji prazan prostor između obe strane kontrole slike i margina.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu slike koju želite da oblikujete, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva slike.

 2. Izaberite karticu Položaj.

 3. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste sliku postavili tako da se tekst ispisuje sa obe strane slike, kliknite na dugme Uravnato sa tekstom.

  • Da biste sliku postavili uz levu ivicu predloška obrasca tako da se tekst prelama sa njene desne strane, kliknite na dugme Levo.

  • Da biste sliku postavili uz desnu ivicu predloška obrasca tako da se tekst prelama sa njene leve strane, kliknite na dugme Desno.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×