Navođenje opcija pomeranja teksta za kontrolu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U slučaju da su za kontrolu omogućeni prelomi pasusa, odnosno ako navedete da se tekst unutar kontrole prelama, za tu kontrolu možete da navedete opcije pomeranja teksta. Na primer, kontrolu okvira za tekst možete da podesite tako da se trake za pomeranje pojavljuju kada korisnik upiše više teksta nego što okvir za tekst podrazumevano može da prikaže.

Napomena : Opcije za pomeranje dostupni su za okvire za tekst, okvira za obogaćeni tekst i polja za izraz. Podrazumevano, okvir za tekst se pomera automatski dok korisnik otkuca i okvira za obogaćeni tekst i polje za izraz proširite da biste prikazali sav tekst.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu za koju želite da postavite opciju za pomeranje teksta, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva kontrole .

  2. Izaberite karticu Prikaz.

  3. Na kartici „Prikaz“, u padajućoj listi Pomeranje izaberite željenu opciju za pomeranje teksta.

Savet : Ako traka za pomeranje ne funkcionišu kao što očekujete kada se testira obrazac – na primer, ako su zatamnjene bez obzira na količinu teksta koja je napisana u kontroli – otvorite dijalog Svojstva kontrole , a zatim pregledajte Visina i Širina postavke na kartici Veličina . Ako automatski se pojavljuje u svakom, kontrola će se proširiti da biste prilagodili tekst. U ovom slučaju, trake za pomeranje nisu neophodni i uvek će biti zatamnjena na obrascu. Da biste rešili ovaj problem, ili neki drugi automatski u polje Visina ili Širina Unesite ili izaberite drugu opciju za pomeranje na kartici " Prikaz ".

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×