Naredba TRANSFORM

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kreira unakrsni upit.

Sintaksa

TRANSFORM agregatnafunkcija
naredbaselect
PIVOT izvedenopolje [IN (vrednost1[, vrednost2[, …]])]

Naredba TRANSFORM ima sledeće delove:

Deo

Opis

agregatnafunkcija

SQL agregatna funkcija koja se izvršava nad izabranim podacima.

naredbaselect

Naredba SELECT.

izvedenopolje

Polje ili izraz koji želite da koristite za kreiranje naslova kolona u skupu rezultata upita.

vrednost1, vrednost2

Fiksne vrednosti koje se koriste za kreiranje naslova kolone.


Primedbe

Kada rezimirate podatke pomoću unakrsnog upita, istovremeno birate vrednosti iz navedenih polja ili izraza koje će služiti kao naslovi kolona tako da podatke možete prikazati u sažetijem obliku nego pomoću upit za izbor.

Naredba TRANSFORM je opcionalna, ali kada uključen je prva izjava u SQL nisku. To prethodi SELECT koja navodi polja koja se koriste kao naslove redova i odrednicu GROUP BY koja navodi način grupisanja redova. Opcionalno, možete da uključite druge odredbe, kao što su GDE, koji navedete dodatni izbora ili sortiranja kriterijuma. Možete da koristite podupiti kao predikati – tačnije, one u odredbi WHERE — u unakrsnog upita.

Vrednosti koje se vraćaju u argumentu izvedenopolje koriste se kao naslovi kolona u skupu rezultata upita. Na primer, izvođenje podataka o prodaji istog meseca kada je ona izvršena u unakrsnom upitu bi kreiralo 12 kolona. Izvedenopolje možete da ograničite da biste od fiksnih vrednosti navedenih u opcionalnoj odredbi IN kreirali naslove (vrednost1, vrednost2 ). Možete da obuhvatite i fiksne vrednosti za koje ne postoje podaci da biste kreirali dodatne kolone.Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×