Naredba SELECT…INTO

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kreira upit za pravljenje tabele.

Sintaksa

SELECT polje1[, polje2[, …]] INTO novatabela [IN spoljnabazapodataka]
FROM izvor

Naredba SELECT…INTO ima sledeće delove:

Deo

Opis

polje1, polje2

Imena polja koja bi trebalo da se kopiraju u novu tabelu.

novatabela

Ime tabele koja treba da se kreira. Doći će do greške koju je moguće uhvatiti ako je vrednost argumenta novatabela ista kao ime postojeće tabele.

spoljnabazapodataka

Putanja do spoljna baza podataka. Opis putanje potražite u odredbi IN.

izvor

Ime postojeće tabele iz koje su izabrani zapisi. Ovo može biti jedna ili više tabela ili upit.


Primedbe

Upit za kreiranje tabele možete koristiti za arhiviranje zapisa, pravljenje rezervnih kopija tabele ili pravljenje kopija za izvoz u drugu bazu podataka ili za korišćenje kao osnove za izveštaje koji prikazuju podatke za određeni vremenski period. Na primer, mogli biste da napravite mesečni izveštaj o prodaji po regionima tako što ćete svakog meseca pokrenuti isti upit za kreiranje tabele.

Napomena : 

  • Možda ćete želeti da definišete primarni ključ za novu tabelu. Kada kreirate tabelu, polja u novoj tabeli će naslediti tip podatka i veličinu polja za svako polje u osnovnim tabelama upita, ali neće biti premešteno nijedno drugo svojstvo polja ili tabele.

  • Koristite naredbu INSERT INTO umesto da kreirate upit za dodavanje da biste dodali podatke u postojeću tabelu.

  • Prvo ispitajte rezultate naredbe SELECT koja koristi iste kriterijume izbora pre nego što pokrenete upit za kreiranje tabele da biste saznali koji će zapisi biti izabrani.Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×