Naredba INSERT INTO

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Dodaje zapise u tabelu. Ovo je poznato kao upit za dodavanje.

Sintaksa

Upit za dodavanje sa više zapisa:

INSERT INTO cilj [(polje1[, polje2[, …]])] [IN spoljnabazapodataka]
SELECT [izvor.]polje1[, polje2[, …]
FROM izraztabele

Upit za dodavanje sa jednim zapisom:

INSERT INTO cilj [(polje1[, polje2[, …]])]
VALUES (vrednost1[, vrednost2[, …])

Naredba INSERT INTO ima sledeće delove:

Deo

Opis

cilj

Ime tabele ili upita u koji treba da se dodaju zapisi.

polje1, polje2

Imena polja u koja treba da se dodaju podaci ako slede nakon argumenta cilj ili imena polja iz kojih treba da se preuzmu podaci ako slede nakon argumenta izvor.

spoljnabazapodataka

Putanja do spoljna baza podataka. Opis putanje potražite u odredbi IN.

izvor

Ime tabele ili upita iz kog treba da se kopiraju zapisi.

izraztabele

Ime tabele ili grupe tabela iz koje se umeću zapisi. Ovaj argument može biti ime jedne tabele ili složenice koja je rezultat operacije INNER JOIN, LEFT JOIN ili RIGHT JOIN ili sačuvani upit.

vrednost1, vrednost2

Vrednosti koje treba da se umetnu u određena polja u novom zapisu. Svaka vrednost se umeće u polje koje odgovara poziciji koju vrednost ima na listi: vrednost1 se umeće u polje1 novog zapisa, vrednost2 u polje2 itd. Vrednosti morate da razdvojite zarezom, a tekstualna polja morate staviti pod znake navoda (' ').


Primedbe

Naredba INSERT INTO možete koristiti da biste dodali jedan zapis u tabelu pomoću sintaksu upita Dodavanje pojedinačnih zapisa kao što je prikazano iznad. U ovom slučaju, u kodu se navodi ime i vrednost za svako polje zapisa. Morate navesti svako polje zapisa koji će biti dodeljene i vrednost za to polje. Kada ne navedete svako polje, podrazumevana vrednost ili "null" se umeće umesto kolona koje nedostaju. Zapisi dodaju se na kraj tabele.

Naredbu INSERT INTO možete koristiti za dodavanje skupa zapisa iz druge tabele ili upita pomoću odredbe SELECT … FROM kao što je prikazano u gorenavedenoj sintaksi upita za dodavanje više zapisa. U ovom slučaju, odredba SELECT navodi polja koja treba da se dodaju u navedenu ciljnu tabelu.

Izvorna ili ciljna tabela može da navede tabelu ili upit. Mašina Microsoft Access baze podataka dodaje zapise u neke i sve tabele koje su navedene upitom ako je naveden upit.

Naredba INSERT INTO je opcionalna, ali kada se primenjuje prethodi naredbi SELECT.

Uverite se da ste u polje ili polja primarnog ključa dodali jedinstvene vrednosti koje nisu vrednosti Null ako odredišna tabela sadrži primarni ključ. Mašina Microsoft Access baze podataka neće dodati zapise ako vi to ne učinite.

Ako ste dodali zapise u tabelu sa poljem "Automatsko numerisanje" i želite da ponovo numerisati dodate zapise, nemojte uključivati polja "Automatsko numerisanje" u upitu. Uključite polje "Automatsko numerisanje" u upit ako želite da zadržite originalne vrednosti iz polja.

Odredbu IN možete koristiti za dodavanje zapisa u tabelu u drugoj bazi podataka.

Koristite naredbu SELECT… INTO umesto da kreirate upit za pravljenje tabele da biste kreirali novu tabelu.

Prvo izvršite i pregledajte rezultate upit za izbor koji koristi iste kriterijume za izbor da biste saznali koji će zapisi biti dodati pre nego što pokrenete upit.

Upit za dodavanje kopira zapise iz jednih tabela u druge. Upit za dodavanje ne utiče na tabele koje sadrže zapise.

Umesto dodavanja postojećih zapisa iz druge tabele, pomoću odredbe VALUES možete navesti vrednost za svako polje u pojedinačnom novom zapisu. Odredba VALUES mora da sadrži vrednost za svako polje u tabeli ako izostavite listu polja. U suprotnom, operacija INSERT neće uspeti. Dodatnu naredbu INSERT INTO možete koristiti sa odredbom VALUES za svaki dodatni zapis koji želite da kreirate.Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×