Naredba CREATE TABLE

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kreira novu tabelu.

Napomena : Microsoft Access mašina baze podataka ne podržava upotrebu KREIRANJE TABELE ili bilo kojoj DDL naredbe sa Microsoft Access mašina baze podataka za bazu podataka. Umesto toga koristite DAO metode za kreiranje.

Sintaksa

CREATE [TEMPORARY] TABLE tabela (tip polja1 [(veličina)] [NOT NULL] [WITH COMPRESSION | WITH COMP] [indeks1] [, polje2tip [(veličina)] [NOT NULL] [indeks2] [, …]] [, CONSTRAINT indekszavišepolja [, …]])

Naredba CREATE TABLE ima sledeće delove:

Deo

Opis

tabela

Ime tabele koja treba da se kreira.

polje1, polje2

Ime polja ili grupe polja koja treba da se kreiraju u novoj tabeli. Morate kreirati barem jedno polje.

tip

Tip podataka polja u novoj tabeli.

veličina

Veličina polja u znakovima (samo za tekstualna i binarna polja).

indeks1, indeks2

Odredba CONSTRAINT koja definiše indeks sa jednim poljem.

indekszavišepolja

Odredba CONSTRAINT koja definiše indeks sa više polja.


Primedbe

Naredbu CREATE TABLE možete koristiti za definisanje nove tabele i njenih polja i ograničenja polja. Kada se za polje navede ograničenje NOT NULL, onda je potrebno da novi zapisi u tom polju imaju važeće podatke.

Odredba CONSTRAINT postavlja razna ograničenja za polje, a može se koristiti i za postavljanje primarni ključ. Takođe, možete da koristite naredbu CREATE INDEX za kreiranje primarnog ključa ili dodatnih indeksa u postojećim tabelama.

NOT NULL možete koristiti na jednom polju ili u imenovanoj odredbi CONSTRAINT koja se primenjuje na jedno polje ili na više polja sa imenom CONSTRAINT. Međutim, ograničenje NOT NULL možete samo jednom primeniti na polje. Doći će do greške tokom izvršavanja ako pokušate da primenite ovo ograničenje više puta.

Kada kreirate tabelu sa odredbom TEMPORARY, ona će biti vidljiva samo unutar sesije u kojoj je kreirana. Po završetku sesije tabela će automatski biti izbrisana. Privremenim tabelama može da pristupi više korisnika.

Atribut WITH COMPRESSION se može koristiti samo sa tipovima podataka CHARACTER i MEMO (koji se zove i TEXT) i njihovim sinonimima.

Atribut WITH COMPRESSION je dodat za kolone CHARACTER zbog promene formata u format unikod znakova. Unikod znaci jednoobrazno zahtevaju dva bajta za svaki znak. Za postojeće Microsoft Access baze podataka koje pretežno sadrže tekstualne podatke ovo bi moglo da znači da bi se veličina datoteke baze podataka skoro udvostručila prilikom konvertovanja u Microsoft Access format. Međutim, Unikod reprezentacija mnogih skupova znakova, onih koji su ranije označeni kao skup jednobajtnih znakova (SBCS), može se lako komprimovati na jedan bajt. Podaci će automatski biti komprimovani prilikom skladištenja i raspakovani prilikom preuzimanja iz kolone ako kolonu CHARACTER definišete sa ovim atributom.

Kolone MEMO se mogu definisati tako da skladište podatke u komprimovanom formatu. Međutim, za to postoji ograničenje. Biće komprimovane samo instance kolona MEMO koje se uklapaju u 4096 bajtova kada su komprimovane. Sve druge instance kolona MEMO ostaće raspakovane. Ovo znači da u datoj tabeli za datu kolonu MEMO, neki podaci mogu biti komprimovani, dok drugi ne mogu.Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×