Napomene

Koristite okno za napomene u normalnom prikazu da biste upisali napomene za slajdove.

Okno za napomene u normalnom prikazu

Oblačić 1 Okno za napomene

Dok radite u normalnom prikazu, možete da upisujete i oblikujete napomene. Prebacite se na pregled pre štampanja da biste videli kako će slajdovi biti odštampani odnosno da biste videli pun efekat oblikovanja teksta (kao što su boje fonta). U prikazu pre štampanja možete da proverite odnosno izmenite zaglavlje i podnožje stranice za napomene.

Napomene možete da odštampate kao stranice sa napomenama i koristite ih dok držite prezentaciju, a ako su to napomene namenjene gledaocima, podelite ih uz projekciju slajdova.

Ako želite da povećate površinu slike ili napomene, da joj promenite položaj ili je oblikujete, idite na prikaz stranice sa napomenama i izvršite promene.

Prikaz stranice sa napomenama

Svaka stranica sa napomenama prikazuje manju verziju slajda i napomene koje idu uz slajd. U prikazu stranice sa napomenama možete da doterate napomene pomoću grafikona, slika, tabela i drugih ilustracija.

Stranice sa napomenama

Oblačić 1 Stranice sa napomenama sadrže sve vaše napomene i slajdove u prezentaciji.

2 Svaki odštampani slajd na stranici sa napomenama.

Napomene prate slajd.

Podatke kao što su grafikoni ili slike možete da dodate na stranicu sa napomenama.

Slika ili objekat koje dodate u prikazu stranice sa napomenama pojaviće se na odštampanoj stranici sa napomenama, ali ne u i normalnom prikazu. Ako sačuvate prezentaciju kao Web stranicu, slika ili objekat neće se pojaviti kada prikažete prezentaciju u Web pregledaču, ali napomene hoće.

Sve što izmenite, dodate ili izbrišete na stranicama sa napomenama biće primenjeno samo na te stranice i tekst napomene u normalnom prikazu.

Master napomene

Promenite master napomene kako biste primenili napomene na sve stranice sa napomenama u prezentaciji. Na primer, da biste stavili logotip kompanije ili neki grafički element na sve stranice sa napomenama, dodajte ih u master napomene. Ili, ukoliko želite da promenite stil fonta koji je korišćen za napomene, promenite ga u masteru napomena. Možete da promenite izgled i položaj oblasti slajda i oblasti za napomene, zaglavlja, podnožja, broja stranice i datuma.

Prikazivanje napomena na Web stranici

Ako sačuvate prezentaciju kao Web stranicu, napomene će automatski biti prikazane. Naslovi slajdova postaju sadržaj u prezentaciji, a napomene se pojavljuju ispod svakog slajda. Napomene mogu da imaju funkciju govornika koji gledaocima daje podatke i detalje koje bi im dao za vreme prezentacije.

Ako ne želite da napomene budu prikazane na Web stranici, možete da ih isključite pre nego što sačuvate datoteku kao Web stranicu.

Dodatne opcije rasporeda

Za više opcija rasporeda, prezentaciju iz programa Microsoft PowerPoint možete da pošaljete u Microsoft Word. Na primer, ako želite da stavite dva slajda i njihove napomene na jednu stranicu, taj raspored možete da primenite u programu Word.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×