Najvažnijih 10 razloga da koristite Access u programu Excel

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite porodice Office proizvoda, trebalo bi da koristite Excel ili bi trebalo da koristite Access za upravljanje tabelarni podacima? Pratilac članak, koristite Access ili Excel za upravljanje podacima, govori o prednostima svaki proizvod i donose u tabelu. Da, ali zašto odabrati između jedne ili druge? Ako skladištenje podataka u programu Access i povezivanje sa njim iz programa Excel, možete dobiti pogodnosti oba. Evo 10 razloga zašto pomoću programa Excel i Access zajedno ima mnogo smisla.

Iako Excel nije baze podataka, često se koristi za skladištenje podataka, a to je obično se koristi za rešavanje problema sa jednostavne baze podataka. Međutim, Excel je ravnom datotekom baze podataka, relacione baze podataka. Kada jednostavne tabela treba da se razvijaju u više tabela povezanih podataka, Access je prvi izbor za informativne radnike da biste brzo kreirali aplikaciji baze podataka. Pristup uvek je velika „podataka sletanja tastaturu” za prikupljanje i konsolidacije različite podataka na nivou preduzeća, deo koji se nalaze u Excel radnim sveskama. Kad su podaci u programu Access, možete Dodavanje više tabela i pridruživanje njima, kreiranje upita (ili prikaza podataka), struktura podataka i definisanje tipova podataka kako biste obezbedili integritet, deljenje i ažuriranje podataka između većeg broja korisnika, i kreiranje moćnih izveštaja i obrasce.

Za razliku od programa Excel jednostavnu unakrsnu tabelu rasporeda, Access organizovani drugačije sa više povezanih objekata koji može da izgleda obeshrabrujuće u početku. Da, ali ne morate da se stručnjak za korišćenje programa Access. Pristup je dizajniran za sve korisnike, a mogu da stavim samo koliko morate da prođete.

Peel ponovo da pristupite sloj odjednom.

Pristup slojeva

1. koristite Access na tri načina: kao povremeni korisnik, iskusni korisnik ili projektant.

2. tabele, upite, obrasce i izveštaje izgradite jedni drugima i čine srca baze podataka aplikacije.

3. povremeno korisnici imaju čarobnjaci, svojstvo graditelja, Office Fluent korisničkog interfejsa i Excel kao funkcije da biste brzo došli na poslove.

4. Iskusni korisnici imaju makroa, svojstvo okno, izraza i alatke za dizajn baze podataka da biste delve dublji i uradite više.

5. projektanti mogli da radite sa modulima i razvijaju VBA kôd da biste kreirali prilagođene baze podataka rešenja i primenite runtime aplikacije.

copy excel data to access

Dobar način da biste počeli da je da biste kopirali podatke iz programa Excel u program Access. Možete da kreirate Access tabele i da biste ga prikazali u prikazu lista sa podacima, što je sličan u Excel radni list. Možete da uradite uobičajene zadatke kreiranja tabele, kao što su definiše tip podataka, ime polja ili novo polje, desno u prikazu lista sa podacima. Na primer, ako unesete datum u prazno polje, Access će postaviti podatke datum/vreme otkucajte za to polje. Ako unesete tekst kao što su ime, Access primenjuje tip podataka "tekst" u polje. Ako želite da premestite polje, kliknite i prevucite ga.

Kada kopirate podatke iz programa Excel i nalepite je u programu Access, ne treba da prvo kreirate tabelu ili otvorite tabelu u prikazu lista sa podacima. Access automatski će vas upitati ste ako podaci imaju zaglavlja, čini dobra nagađanja na pomoću tačan tip podataka i kreira Access tabele. Jednostavnije mogao da.

Više informacija potražite u članku Otvaranje praznog lista sa podacima.

link excel data to access

Najlakši način da je pogodnosti programa Excel i Access je da se povežete na Excel radnom listu Access tabele. Koristite veze za pristup kada planirate da čuvate podatke u programu Excel, ali takođe redovno iskoristite mnoge funkcije programa Access, kao što su upita i izveštaja. Povežete podatke iz programa Access, a ne u programu Excel.

Access podržava dva bitno različita načina kreiranja tabela baze podataka. Korisnici mogu da kreiraju nove izvorne tabele za skladištenje podataka u Access bazu podataka ili možete da kreirate veze ka postojećih podataka izvan Access baze podataka. Podaci u povezanim tabelama prikazuju i ponašaju u mnogim načinima kao izvorne tabele. Povezane menadžer tabele čarobnjak vam pomaže da pratite, pronađite i ažurirate Excel radni list ili drugog izvora podataka ako ona prelazi i prelome vezu.

Kada se povežete sa Excel radni list ili imenovani opseg, Access će kreirati novu tabelu koja je povezana sa Excel podatke. Ako želite da dodate, uređivanje ili brisanje podataka, možete Unesite željene promene u programu Excel i osvežite (ili ponovo upita) podatke u Access tabeli. Međutim, ne možete da uređujete sadržaj tabele u programu Access. Sa podacima povezanu sa Excel, možete da kreirate izveštaje, upite i samo za čitanje obrazaca u programu Access.

Dodatne informacije potražite u članku Uvoz podataka ili povezivanje sa njima u Excel radnoj svesci.

import data from excel to access

Ako odlučite da biste isekli kabl za podatke, možete da premestite podatke u Excel tako što ćete uvesti podatke u programu Access. Imajte na umu da word Uvoz ima dva različita značenja u programima Excel i Access. U programu Excel, kada uvezete (ili povezivanje), proverite trajnu vezu sa podacima koji može da se Osveži. U programu Access, prilikom uvoza, podatke možete prenesete u program Access jednom, ali bez trajnih podataka za povezivanje. Kada uvozite podatke, Access skladišti podatke u novu ili postojeću tabelu bez menjanja podataka u programu Excel. U programu Access, možete da uvezete nekih ili svih radnih listova u Excel radnu svesku u jednoj operaciji.

Čarobnjak za uvoz vas vodi kroz korake za uvoz i pomaže vam da važne odluke o tome da li želite da promenite tipove podataka i dodajte zaglavlja. Ako dođe do grešaka prilikom uvoza podataka, Access će vas upozorava i čuva se greške u tabeli, tako da možete brzo da pronađete i ispravite ih. Na primer, možda alfanumerički Poštanski broj duboke nadole na vrhu kolone možete da je sve numeričke ili otkrivena je duplirana ID za polje primarnog ključa. Da izvršite promene u Excel radnoj svesci i ponovo uvezete podatke ili unesite željene promene u novu tabelu pristup. Kada dovršite operaciju, možete da sačuvate korake koje ste koristili i čak i kreirati Outlook zadatak podsetnik kada operacije uvoza redovno.

Kada se podaci uvezu, sada je osnovne Access i listove sa podacima i obrasce možete da koristite za dodavanje, uređivanje i brisanje podataka. Nakon što uvezete podatke, možete da odlučite da li želite da izbrišete podatke iz programa Excel. Obično je dobra ideja da imate samo jednu lokaciju za ažuriranje podataka.

Napomena: Uvoz podataka iz programa Excel u Access neće uvesti formule, samo rezultate onih formula.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

connect to access data from excel

Takođe, možete da se ponovo povežete Access podataka u Excel. Da biste to uradili, kreirajte vezu u programu Excel, često uskladištene u datoteku Office Data Connection (.odc), Access bazu podataka i preuzeli sve podatke iz tabele ili upita. Nakon povezivanja sa podacima, možete takođe automatski osvežite (ili ažurirate) Excel radne sveske iz originalne Access baze podataka kad god baze podataka se ažurira novim informacijama.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Employees report in a tabular layout

Kad su podaci u programu Access, možete da iskoristite sjajno niza izveštaja alatke za kreiranje i prilagođavanje. Želite da kreirate izveštaj sa samo nekoliko klikova? Koristite čarobnjak za izveštaje. Želite da dizajnirate i izmenite raspored izveštaja u realnom vremenu sa podataka uživo, premeštanje i promena veličine blokovi podataka, dodavanje i uklanjanje polja i odmah videli promene dok ga kreirate? Koristite prikaz rasporeda. Želite da stupa u interakciju sa izveštajem pretrage, filtriranje i sortiranje podataka uživo? Koristite prikaz izveštaja. Želite da dodate komandnu dugmad, brojevi stranica, slika, hiperveze i profesionalnog izgleda stilovi na sopstvenu? Koristite veliki broj kontrola čarobnjaci i galerije u grupama kontrole i raspored na kartici " Dizajn " na traci. Pomoću programa Access, možete lako da kreirate jednostavne izveštaja, grupe i izveštaja sa rezimeom, nalepnica sa adresom, grafički izveštaji i potfascikle izveštaja.

Kada se kreira izveštaj, koristite Access da elektronski distribuirate izveštaj. Na primer, možete da pošaljete izveštaj pomoću e-poruku ili da sačuvate izveštaj u različitim formatima, kao što je na Access snimka ili PDF datoteku da biste je dodali na Veb stranicu ili SharePoint lokacije.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

sample form

Kad su podaci u programu Access, mogu da iskoriste mnogo obrazac kreiranje i prilagođavanje alatki. Želite da kreirate obrazac pomoću samo nekoliko klikova? Koristite čarobnjak za obrasce. Želite da dizajnirate i izmenite raspored obrasca u realnom vremenu sa podataka uživo, premeštanje i promena veličine blokovi podataka, dodavanje i uklanjanje polja i odmah videli promene dok ga kreirate? Koristite prikaz rasporeda. Želite da dodate komandnu dugmad, okviri sa listom opcija, kombinovanim okvirima, grupe opcija, slike, maske za unos, grafikoni, hiperveze i profesionalnog izgleda stilova na sopstvenu? Koristite veliki broj kontrola čarobnjaci i galerije u grupama kontrole i raspored na kartici " Dizajn " na traci. Pomoću programa Access možete lako da kreirate jednostavne obrasce, na karticama obrazaca, neprekidni obrasci, iskačući obrasci, modalnih dijaloga i podobrazaca.

U programu Access, možete lako da kreirate Razdeljeni obrazac koji prikazuje sinhronizovani sa podacima i prikaz obrasca, tako da mogu da dobijem najbolje od oba. Kada kreirate doterano obrasca, se lako pomerate, filtriranje i čak i pretraživati podatke u pozadini obrasca tako što ćete koristiti standardne navigacije dugmad i polja za pretragu na dnu obrasca.

Razdeljeni obrazac

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Automatsko filtriranje

Onog proizvoda koje koristite, filtrirate podatke da biste radili sa podskup podataka i sortirate podatke da baš onako kako želite. U programu Access, Excel korisnicima možete da prikažete bez potrebe da ponovo Saznajte potpuno novi korisnički interfejs filtriranje i sortiranje podataka u listu sa podacima. Ikona, komanda menija, komande, kriterijuma i dijalozima su veoma slične, da li radite sa teksta, brojeva, datuma ili prazne ćelije. Možete da sačuvate filtere i sortira zajedno sa prikazom lista sa podacima.

Možete da kreirate upit u programu Access i ne znate šta predstavlja SQL. Četiri upita čarobnjaci vam pomoći da kreirate jednostavne upite za pronalaženje duplikata, pronađite zapise bez podudaranja i Kreiranje unakrsnog upita. Ne morate da kreirate upit; Jednostavno filtriranje i sortiranje podataka onako kako želite da izgleda i on se čuva sa lista sa podacima.

Kriterijumi „ZemljaRegion“

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Prva stranica čarobnjaka za nalepnice

Sada da vaša porodica proširila, na listi kartica praznika odjednom veći i treba da biste pratili veću rođendani i godišnjice. Nema problema. Možete da koristite Access tabelu ili upit kao izvor podataka za objedinjavanje pošte i da kreirate operaciju objedinjavanja pošte pomoću čarobnjaka za Word za objedinjavanje pošte za pisma, kartice, e-poruke i koverte. Ako morate da biste kreirali nalepnice sa adresom, koristite čarobnjak za nalepnice u programu Access za kreiranje i štampanje nalepnica iz izveštaja koji kreirate. Čak i automatski, možete da dodate bar koda koja odgovara adresa svakog klijenta.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Access i Excel pružaju komande za povezivanje sa podacima u SharePoint listama. Excel obezbeđuje samo za čitanje (jednosmerne) vezu sa povezanih SharePoint lista; za razliku od programa Access omogućava da čitate i pišete (dvosmerni) podataka povezane SharePoint liste. Access i SharePoint lista funkcioniše dobro zajedno. Tipovi podataka u programu Access i SharePoint – kao što su obogaćeni tekst, samo dodaj (za podršku praćenja istorija revizija u memo polja), priloge, numerisanje, pronalaženja i polja sa više vrednosti – neka za blago integracije i nekoliko, ako postoji, nedoslednosti podataka.

Kada povežete podatke iz SharePoint liste u Access bazu podataka, čak i uzmite SharePoint liste podataka van mreže u lokalnoj bazi podataka programa Access, rad sa podacima lokalno, a zatim se ponovo povežete na SharePoint lokaciju da biste otpremili sve promene. Sve neusaglašene promene podataka koje su drugi korisnici će biti obradio čarobnjaka rešavanje neusaglašenosti. Obrasci i izveštaji koji ste kreirali u programu Access su zasnovana na iste podatke, ali povezane sa SharePoint listama.

Excel pruža sledeće tačke integracije sa sistemom SharePoint Server.

Tačke integracije programa Excel orijentisane na podatke

1. Jednokratno uvezite podatke Excel radnog lista u SharePoint listu ili izvezite podatke Excel radnog lista u SharePoint listu da biste napravili trajnu jednosmernu vezu sa podacima.

2. Koristite trajnu jednosmernu vezu sa podacima da biste osvežavali podatke u Excel radnom listu iz SharePoint liste.

3. objavljivanje Excel radne sveske u Excel Services, i prikaz i interakcija sa podacima pomoću Web segmenta Excel Web Access na stranicu sa Web segmentima.

4. uvoz (povezivanje) podatke u Excel radnu svesku sa OLAP servera, SQL Server i Access baze podataka i ravnom datoteke.

Access pruža sledeće tačke integracije sa sistemom SharePoint Server.

1. Jednokratno uvezite ili izvezite podatke između prikaza u programu Access i SharePoint liste.

2. povezivanje podataka između programa Access tabele u SharePoint listu tako što ćete kreirati trajna dvostranu vezu. (Ažuriranu listu podataka u vidite Access tabele; ažurirane podatke Access tabele mogu da vide na listi.)

3. Preuzmite podatke liste van mreže, ažurirajte ih u programu Access, vratite ih na mrežu, sinhronizujte ažuriranja i otklonite neusaglašenosti.

4. Prikažite i uredite podatke liste u prikazima Access lista sa podacima, obrasca i izveštaja.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Možete da kreirate potpuno složene bazi podataka aplikacije bez ikada pisanja jedan red VBA koda. Svaki Access objekat ima obiman skup svojstava i događaje pristupačne sa svojstvima će vam pomoći da prilagodite rešenje. Svaki objekat ima detaljne dizajneri koji vam otkriti sve funkcije koje su dostupne. Predlošci dodatne baze podataka su dostupne na lokaciji Office Online. Predlošci polja i tabela vam pomoći da kreiranje i prilagođavanje brzo nove tabele. Možete kreirati novu bazu podataka od početka pomoću alatki za dizajn ugrađenih baze podataka.

Pristup makroe koristite deklarativnih okruženju koje ne zahteva pisanje VBA kôd, tako da ne morate da bude projektant. Svaku radnju makroa izvršava zadatke, kao što su otvaranje obrasca, pokretanja upita, možete da pronađete zapise ili prikazuje poruku. Makroe možete da ugradite u bilo koji događaj izveštaj, obrazac ili kontrolu. Većina makroi imaju argumente, a možete da dodate uslovno logike ih da biste dobili da rade ono što želite. Čak možete definisati promenljivih i ponovi grešaka, bez pisanja VBA kôd.

Dizajnirajte prototip i sa IT sektoru. Kreiranje rešenja za tim kada je potrebno odmah, a na kašičicu sa љturu osoblja. Vodili evidenciju o karata koje se prodaju za žurku preduzeća, praćenje trajanja proizvodnje materijal ili štampanje prihvatanje oznake za segmente. Pratite zadatke, probleme i ishoda u tim projekta. Kreiranje baze podataka kanal prodaje za nadgledanje potencijalne prodaje unutar male grupe prodavaca.

Više informacija

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×