Najbolje prakse za zaštitu od virusa

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kao veći od naših života postaju digitalne je važnija od ikada da zaštiti naše računara od zlonamernog softvera kao što su virusi i špijunskog softvera. U ovom članku ćemo da vam ponudi su najbolje prakse koje možete da pratite će vam pomoći da smanjite rizik.

Imajte na umu da niko proizvod je dovršeno odgovor na bezbednost i održavanje bezbedni i dalje zahteva pametno prakse, održavanje u toku i imate dobar rezervnih kopija.

Ostali u toku

Zlonamernog softvera, poznat i kao "malver", često koristi prednost slabosti da dobavljači softvera kao što je Microsoft i drugih, već povezana. Važno je da redovno računara na te zakrpe. Na sreću Microsoft olakšava to da uradite sa Windows Update.

Važno je da nastavite sa ispravkama na korporacija Microsoft softver, kao i. Druge dobavljače, kao što je Adobe, Ned, Apple i drugi softver putem Veb lokacija redovno objavljivanje ispravke.

Preuzimanje datoteka samo iz pouzdanih lokacija

Kada preuzmete datoteke sa Interneta, uverite se da znate izvor. Trebalo bi da možete da preuzmete samo datoteke koje potiču iz poznatog, Rasti, kompanije. Kada ste u nedoumici, ne preuzmite datoteku. Kao dodatni predostrožnosti, možete da preuzmete datoteke na disku razlikuju od čvrstom disku, kao što su USB fleš disk i da zatim skenira datoteke sa Vaš antivirusni program.

Se neočekivano priloga ili hiperveza u e-poruci

Virusa i špijunskog softvera često šalju putem e-pošte i često u kako se nazivaju "prevarantske" poruke - ili e-poruke koje se pojavljuju se da je iz pouzdanih pošiljalaca, ali ga zapravo nisu. Ako dobijete prilog datoteke ili vezu, niste očekivali, čak i ako izgleda da je iz pouzdanog izvora, razmislite. Prilog "ili" veza i izgleda kao nešto tu osobu da vam šalju? Poruka izgleda u skladu sa kako piše da je osoba? Ako postoji sumnja, obratite se očigledno pošiljaoca i potvrdite da su stvarno hteli da taj prilog poslati ili povezivanje pre nego što kliknete na nju.

Koristite malvera

Broj dobar softverskih paketa nisu dostupne za PC i Mac, koje vam mogu pomoći da zaštitite vaš sistem. Neke su besplatne i neke zahtevaju plaćenu pretplatu. Windows 8 ili noviju verziju ima Microsoft Defender ugrađeno. Ako radite pod operativnim sistemom Windows 7, onaj koji treba razmotriti je Microsoft Security Essentials koji je besplatno da preuzmete i koristite.

Održavanje dobar rezervnih kopija podataka i testirajte ih redovno

Ako je virus briše ili kvari datoteka na čvrstom disku, nedavne rezervne kopije možda jedini način da oporavi podatke. Napravite rezervnu kopiju cele sistema redovno. Minimum, napravite rezervnu kopiju datoteke koje ne smete da izgubite, kao što su dokumenti, slike, finansijske informacije, omiljene veze, adresari i važne e-poruke. Preporučuje se da uvek imate najmanje 2 kopije, ako nije više kritičnih datoteka. Je najbolja praksa koja barem jedno od tih kopije bi trebalo da bude na drugoj lokaciji, tako da poplavi ili fire koji možda uništiti vaš računar i neće uništiti rezervne kopije važnih podataka.

Takođe pogledajte: rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje Računaru

Takođe pogledajte

Imate pitanja o virusa i malver koji smo nije odgovori ovde?

Posetite virusa i malver Answers zajednice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×