Najčešće korišćene opcije programa Word

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Word 2010, možete da koristite novi prikaz Backstage da lako promenite opcije programa Word.
Isprobajte Office 365

Ovaj članak sadrži:

Ključne opcije za rad u programu Word

Personalizovanje kopije sistema Office

Ključne opcije za rad u programu Word

Prikaži mini traku sa alatkama pri izboru     Izaberite ovu opciju da biste prikazali malu traku sa alatkama kada izaberete tekst. Mala traka sa alatkama obezbeđuje brz pristup alatkama za oblikovanje.

Omogući pregled uživo     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu kako biste pregledali rezultate promena oblikovanja dokumenta.

Prikaži karticu „Projektovanje“ u glavnoj traci     Izaberite ovu opciju da biste prikazali karticu Developer na glavnoj traci u Microsoft Office 2007 programima. Glavna traka je komponenta interfejsa Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent. Kartica Developer obuhvata alatke za kreiranje makroa i obrazaca, kao i funkcije u vezi sa XML-om. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sakrili karticu Developer.

Uvek koristi ClearType     Ovo polje za potvrdu je podrazumevano potvrđeno, što znači da je tehnologija ClearType, koja omogućava lakše čitanje teksta, uključena. Ako ovu postavku promenite, morate da ponovo pokrenete Microsoft Office Word da bi bila primenjena.

Napomene: 

  • Ova postavka će biti primenjena na sve programe sistema Office.

  • Na računarima sa operativnim sistemom Microsoft Windows XP uključivanje ove opcije zamenjuje postavku ClearType iz operativnog sistema Windows. Ova opcija nije dostupna na računarima sa operativnim sistemom Windows Vista.

Otvori priloge e-poruke u prikazu „Čitanje sa celog ekrana“     Ovo polje za potvrdu je podrazumevano izabrano, što znači da će se dokumenti prikazati u prikazu za čitanje preko celog ekrana kada ih otvorite kao priloge e-pošte. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu kako bi se sadržaj priloga e-pošte otvorio u prikazu rasporeda za štampanje.

Šema boja    Iz liste izaberite neku od stavki kako biste promenili šemu boja programa.

Stil ekranskih napomena     Iz liste izaberite neki stil kako biste upravljali prikazom imena dugmadi i dodatnih korisnih informacija. Izaberite stavku Prikaži opise opcija u ekranskim napomenama za prikaz imena i korisnih informacija, stavku Nemoj da prikazuješ opise opcija u ekranskim napomenama samo za prikaz imena dugmadi ili stavku Nemoj da prikazuješ ekranske napomene kako se ekranske napomene ne bi prikazivale.

Vrh stranice

Personalizovanje kopije sistema Microsoft Office

Ime korisnika     U polje Ime korisnika upišite ime korisnika koje želite da koristite umesto postojećeg.

Napomena: Ime upisano u ovo polje biće povezano sa izmenama koje pravite prilikom redigovanja dokumenta pomoću funkcije „Praćenje promena“. Ono takođe predstavlja ime autora koje je povezano sa dokumentima koje kreirate. Na primer, na unapred dizajniranim naslovnim stranicama koje u sebi sadrže ime autora, biće automatski upotrebljeno ime koje se nalazi u polju Ime korisnika.

Inicijali     Upišite svoje inicijale u polje Inicijali da biste promenili inicijale povezane sa vašim korisničkim imenom.

Napomena: Inicijali upisani u ovo polje biće povezani sa komentarima koje dodajete prilikom redigovanja dokumenata.

Odaberite jezike koje želite da koristite u sistemu Office     Kliknite na dugme Jezičke postavke da biste uključili opcije koje su preduslov za korišćenje određenih jezika u programu Microsoft Office 2007.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×