Najčešće korišćene PowerPoint opcije

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ključne opcije za rad u programu PowerPoint

Prikaži mini traku sa alatkama pri izboru     Kada izaberete tekst na slajdu ili u obliku, možete da prikažete ili sakrijete priručnu, minijaturnu, poluprozirnu traku sa alatkama. Mini traka sa alatkama vam pomaže pri radu sa fontovima, stilovima fontova, regulisanjem veličine fontova, poravnavanjem, bojom teksta, uvlačenjem pasusa, znakovima za nabrajanje i drugim opcijama. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu za prikaz mini trake sa alatkama ili opozovite izbor u njemu da biste je sakrili.

Omogući pregled uživo     Kada uključite pregled uživo, možete odmah da pregledate promene napravljene u prezentaciji, što znači da nema više oblikovanja i dodavanja efekata napamet. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste uključili pregled uživo ili opozovite izbor u njemu da biste isključili tu opciju.

Karticu "Projektovanje" na traci     Ako želite da pristupite kontrolama za projektovanje, pisanje koda ili kreiranje makroa u Microsoft Office PowerPoint 2007, morate da prikažete karticu Projektovanje na traci, koja je deo Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste prikazali karticu " Projektovanje " na traci ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sakrili karticu " Projektovanje " na traci.

Uvek koristi ClearType     Podrazumevano uključena, ova opcija poboljšava izgled teksta tako da ga je lakše čitati. Ako promenite ovu postavku, morate ponovo pokrenuti program Microsoft Office Word da bi izmena imala efekta.

Napomene : 

  • Ova postavka odnosi se na sve programe sistema Office.

  • Na računarima sa operativnim sistemom Microsoft Windows XP uključivanje ove opcije zamenjuje postavku ClearType iz operativnog sistema Windows. Ova opcija nije dostupna na računarima sa operativnim sistemom Windows Vista.

Stil ekranskih napomena     Ekranske napomene, tj. prozori koji sa pojavljuju kada postavite pokazivač na komandu ili kontrolu, mogu da prikažu ime funkcije, opisni tekst o funkciji i vezu ka pomoći.

Ekranska napomena samo sa imenom funkcije
Prikazuje samo ime funkcije
Ekranska napomena sa detaljnim opisom
Prikazuje ime funkcije, opis i vezu ka pomoći

Iz liste Stil ekranskih napomena, izaberite:

  • Prikaži opise opcija u ekranskim napomenama     Ova opcija prikazuje ime funkcije, opis funkcije i vezu ka pomoći (kada je dostupna) kada postavite pokazivač na komandu ili kontrolu.

  • Nemoj da prikazuješ opise opcija u ekranskim napomenama     Ova opcija prikazuje samo ime funkcije kada postavite pokazivač na komandu ili kontrolu.

  • Nemoj da prikazuješ ekranske napomene     Ova opcija sakriva sva imena funkcija i opisni tekst kada postavite pokazivač na komandu ili kontrolu.

Šema boja     Korišćenjem usaglašene šeme boja, svi materijali mogu da izgledaju usaglašeno i profesionalno. Sa liste izaberite stavku „Plava“, „Srebrna“ ili „Crna“ da biste postavili šemu boja.

Personalizujte svoju kopiju sistema Office

Kada kreirate ili uređujete prezentaciju, možete da se predstavite kao autor ili urednik.

Korisničko ime     Upišite svoje ime onako kako želite da izgleda u poljima u kojima se pojavljuje ime autora, kao što je slučaj sa poljem „Svojstva“.

Inicijali     Upišite svoje inicijale onako kako želite da izgledaju u poljima u kojima se pojavljuju inicijali, kao što je slučaj sa komentarima.

Jezičke postavke     Kliknite na ovo dugme da biste postavili opcije jezika koje želite da koristite za kreiranje i uređivanje prezentacija.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×