Najčešća pitanja o upravljanju mobilnim uređajima za Office 365

Važno : Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Ovaj članak sadrži najčešća pitanja o upravljanju mobilnim uređajima (MDM sistemu) za Office 365, funkciji koja vam pomaže da upravljate mobilnim uređajima i obezbedite ih u usluzi Office 365.

Najčešća pitanja

Želim da koristim MDM za Office 365, ali ga ne vidim u Office 365 centru administracije. Kako mogu da ga nabavim?

Dovršili smo omogućavanje dostupnosti ove funkcije Office 365 klijentima. Ako ne vidite karticu Mobilni uređaji u Office 365 centru administracije, obratite se podršci.

Kako mogu da započnem sa upravljanjem uređajima u MDM sistemu za Office 365?

Postoje četiri koraka za započinjanje sa MDM sistemom za Office 365:

  1. Na kartici Mobilni uređaji, u Office 365 centru administracije aktivirajte MDM za Office 365.

  2. Dovršite konfiguraciju za MDM za Office 365. To može zahtevati konfiguraciju APNs certifikata i ažuriranja DNS zapisa za domen.

  3. Kreirajte smernice i primenite ih na grupe korisnika. Preporučujemo da započnete tako što ćete primeniti smernice na malu grupu za testiranje. U Office 365 centru administracije, na kartici Mobilni uređaji kliknite na stavku Upravljanje bezbednosnim smernicama uređaja i pristup pravilima.

  4. Korisnici koji imaju primenjene smernice biće upitani da upišu uređaje kada pristupe Office 365 podacima (u usluzi Exchange Online ili SharePoint Online).

Detalje o ovim koracima možete saznati u odeljku Pregled upravljanja mobilnim uređajima za Office 365.

Pokušavam da podesim MDM za Office 365. O365 ispravnost usluge prikazuje „obezbeđivanje“ neko vreme. Deluje zaglavljeno. Šta da uradim?

Može potrajati neko vreme dok usluga ne bude spremna za vas. Kada obezbeđivanje bude dovršeno, videćete stranicu „Upravljanje mobilnim uređajima za Office 365“. Ako ste čekali 24 časa i status je i dalje Obezbeđivanje, obratite se podršci.

Šta mogu da uradim ako upisivanje uređaja ne uspe?

Da biste započeli, proverite sledeće:

  • Uverite se da uređaj nije već upisan pomoću drugog dobavljača upravljanja mobilnim uređajima, kao što je Intune.

  • Uverite se da je uređaj podešen na odgovarajući datum i vreme.

  • Prebacite se na drugi Wi-Fi ili mobilnu mrežu na uređaju.

  • Za Android ili iOS uređaje, deinstalirajte i ponovo instalirajte aplikaciju Intune Company Portal na uređaju.

Ako upisivanje i dalje ne radi, isprobajte ove dodatne korake za rešavanje problema.

Šta je razlika između usluge Intune i MDM sistema za Office 365?

I MDM za Office 365 i Intune za upravljanje uređajima u organizaciji pružaju rešenja zasnovana na oblaku. Koristite ovo uporedno poređenje dve usluge da bi vam pomoglo da odlučite da li je za vas nabolje korišćenje usluge Intune ili MDM sistema za Office 365.

Kako funkcionišu smernice za MDM za Office 365?

Kada dovršite početno podešavanje za MDM za Office 365, možete da kreirate smernice i da ih primenite na grupe korisnika u Office 365 centru za usaglašenost. Smernice za korisnike na koje se one odnose zahtevaju od njih da upišu uređaje u MDM sistemu za Office 365 da bi uređaj mogao da se koristi za pristup Office 365 podacima. Smernice određuju postavke za mobilne uređaje, na primer, koliko često lozinke moraju da se ponište ili da li je potrebno šifrovanje podataka.

Kako da podesim smernice za MDM upravljanje uređajima Kako da ih onemogućim kasnije?

Pružamo uputstva korak po korak za kreiranje i primenu bezbednosnih smernica uređaja. Kreirate smernice u Office 365 centru za usaglašenost i možete da onemogućite neke smernice tako što ćete se vratiti u centar za usaglašenost i urediti smernice da biste uklonili primenjenu grupu ili odabrali da ne primenite smernice.

Ako želite da izuzmete određenu grupu korisnika od uticaja smernica, možete da dodate grupu grupi izuzetaka. U centru za usaglašenost, na kartici Uređaji izaberite stavku Upravljanje postavkama pristupa na uređaju, a zatim dodajte grupu u odeljak Da li postoje neke bezbednosne grupe koje želite da izuzmete iz kontrole pristupa?.

Kako da se prebacim sa Exchange ActiveSync upravljanja uređajima na MDM za Office 365?

Ako već koristite Exchange ActiveSync smernice za upravljanje mobilnim uređajima, možete početi da koristite MDM za Office 365 tako što ćete pratiti korake za postavljanje i primenu MDM sistema.

Kada primenite smernice koje kreirate u MDM sistemu za Office 365 za grupe korisnika, ove smernice zamenjuju Exchange ActiveSync smernice za poštansko sanduče mobilnog uređaja i pravila za pristup uređaju koje ste prethodno kreirali u Exchange centru administracije za te korisnike.

Pošto je uređaj upisan u MDM sistemu za Office 365, sve Exchange ActiveSync smernice za poštansko sanduče mobilnog uređaja ili pravila za pristup uređaju koja se primenjuju na uređaj biće zanemareni.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Nazad na vrh

Napomena : Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×