Najčešća pitanja o spoljnoj razmeni poruka (Yammer)

Važno: Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Ako želite da uključite ljude van Yammer mrežu u razgovore i privatne poruke, možete sada učiniti. Možete dodati ljude kao eksterni učesnika, a oni mogu odgovoriti na poruke i knjiži u Yammer mreži bez potrebe da se pridruži. I možete da kreirate spoljne grupe da biste uključili spoljne učesnike. Pronađite odgovore na najčešća pitanja o spoljnim učesnici u ovom članku. Ili pogledajte Dodaj spoljne učesnike u svoje razgovore za Yammer, Kreiranje i upravljanje spoljne grupe na mreži Yammer, Spoljni učesnika u mrežu Yammeri kontrolu eksternog učesnika u mrežu Yammer sa Exchange Transport pravila za više informacija o radu sa spoljnim učesnika.

Opšta pitanja

P: Koja je razlika između spoljnih učesnika i spoljnih mreža?

O: Spoljne mreže su sjajne za hostovanje spoljnih zajednica i upravljanje dugoročnim projektima. Funkcija spoljnih učesnika je namenjena jednokratnim, kratkotrajnim komunikacijama koje ne opravdavaju potrebu za obezbeđivanje nove mreže.

P: Da li spoljne učesnike mogu da pozovem u Yammer grupe?

A: možete da kreirate spoljne grupe na mreži Yammer i pozovi spoljne učesnike da te grupe.

P: Šta se dešava kada uklonim spoljnog učesnika?

O: Kada uklonite osobu iz Yammer razgovora, uklanja se ceo razgovor iz njenog Yammer prijemnog poštanskog sandučeta i ona više ne može da mu pristupi.

Korisnik koji je dodao spoljnog učesnika može da ga ukloni iz razgovora. Pored toga, administratori mreže i grupe mogu da uklone korisnike iz razgovora.

P: Šta se dešava ako slučajno dodam spoljnog učesnika u razgovor?

O: Ne brinite. To se svima dešava. Jednostavno izaberite stavku Ukloni učesnika u komentaru koji je generisao sistem koji objavljuje da je učesnik dodat u nit. Vizuelni opis potražite u dokumentaciji za korisnike.

P: Šta se dešava ako izaberem opciju „Prestani da pratiš u prijemnom poštanskom sandučetu“ za spoljnu poruku?

O: Poruka se u potpunosti uklanja iz prijemnog poštanskog sandučeta.

P: Da li će Yammer korisnici koji otkažu pretplatu na obaveštenja e-pošte primiti poziv kada se dodaju u razgovor?

O: Ne.

P: Šta ako dodam spoljnog učesnika koji nije Yammer korisnik?

A: Ako ste dodali nekoga ko nije Yammer korisnik, on će primiti kopiju poruke u prijemnom poštanskom sandučetu. Primiće i poziv da se pridruži Yammer mreži.

P: Da li mogu da dodam korisnika sa ličnom e-adresom (kao što su Hotmail ili Gmail) u Yammer razgovor sa spoljnom razmenom poruka?

O: Ne. Osobe morate da pozovete pomoću e-adrese preduzeća ili poslovne e-adrese.

P: Da li će Yammer korisnici na čekanju koji su dodati u razgovor primiti e-poruku da se pridruže usluzi Yammer?

O: Da.

P: Da li mogu da vidim spoljne učesnike u okviru za pretragu kucanja unapred dok sastavljam poruku ili odgovaram na nju?

O: Kada se spoljni učesnik doda u razgovor, njegovo ime se pojavljuje u pretrazi pre kucanja. Njegovo ime se pojavljuje više ili niže na listi predloga u zavisnosti od toga koliko često razgovarate sa tom osobom u usluzi Yammer. Iskustvo pretrage pre kucanja se razlikuje zbog ograničenja dozvola (što zavisi od postavki privatnosti grupe i da li je učesnik unutrašnji ili spoljašnji). Sledeća tabela objašnjava dozvole i iskustvo za pretragu pre kucanja sa spoljnim učesnicima:

Situacija

Iskustvo za unutrašnje članove

Iskustvo za spoljne učesnike

Spoljni učesnik se dodaje u razgovor u javnoj grupi.

Pretraga kucanja unapred uključuje spoljnog učesnika za sve članove mreže.

Pretraga kucanja unapred je ograničena na članove koji učestvuju u razgovoru.

Spoljni učesnik se dodaje u razgovor u privatnoj grupi.

Pretraga kucanja unapred uključuje spoljnog učesnika za sve članove koji pripadaju toj grupi.

Pretraga kucanja unapred je ograničena na članove koji učestvuju u razgovoru.

Spoljni učesnik se dodaje u privatnu poruku.

Pretraga kucanja unapred je ograničena na učesnike u privatnoj poruci.

Pretraga kucanja unapred je ograničena na učesnike u privatnoj poruci.

Javna grupa se učini privatnom.

Pretraga kucanja unapred uključuje spoljnog učesnika za sve članove mreže.

Pretraga kucanja unapred je ograničena na članove koji su učestvovali u razgovoru kome je spoljni učesnik pozvan da se pridruži.

Privatna grupa se učini javnom.

Pretraga kucanja unapred uključuje spoljnog učesnika za sve članove mreže.

Pretraga kucanja unapred je ograničena na članove koji su učestvovali u razgovoru kome je spoljni učesnik pozvan da se pridruži.

Dozvole i bezbednosna pitanja

P: Kako da se zaštitim od rizika i održim privatnost?

O: Privatnost i bezbednost su i nama veoma važne. Dugo smo gradili alatke za nadgledanje i proaktivnu zaštitu IP adrese preduzeća i zaposlenih. Izgradili smo više bezbednosnih funkcija sklopu spoljne razmene poruka:

  • Jasna UI upozorenja:    Izgradili smo obaveštenja kako bismo obezbedili da korisnici budu svesni pre nego što dodaju spoljnog učesnika. Kada dodate spoljnog korisnika u razgovor ili odgovorite na razgovor sa spoljnim učesnikom, videćete jasno upozorenje u korisničkom interfejsu. Pročitajte odeljak Dodavanje spoljnog učesnika.

  • Exchange pravila prenosa:    Napravili smo opciju za verifikovane administratore kako bismo nametnuli Outlook Exchange pravila prenosa (ETR-ove) u programu Yammer i pružili dosledno iskustvo u režimima komunikacije. Ako je organizacija zabrinuta za spoljno deljenje, verovatno već imate ETR-ove definisane u usluzi Exchange Online. Pročitajte članak Kontrola spoljnih učesnika u mreži Yammer pomoću Exchange pravila prenosa.

  • Uklanjanje korisnika:    Spoljne učesnike možete da uklonite iz razgovora. Korisnik više ne može da vidi razgovor kada ga uklonite. Administratori mreže i grupe mogu da uklone korisnike iz razgovora. Pročitajte odeljak Uklanjanje spoljnog učesnika iz razgovora.

  • Izvoz podataka:   Yammer verifikovani administratori mogu da prate sve razgovore i datoteke koje uključuju spoljne učesnike i nadgledaju razgovore koje njihovi korisnici vode van svoje mreže. Zajedno sa ovim bezbednosnim kontrolama, Yammer i dalje podržava nadgledanje ključne reči kako bi administratore upozorio na potencijalna kršenja. Pročitajte članak Pronalaženje spoljnih učesnika u mreži Yammer.

P: Kada dodam spoljnog učesnika u razgovor, šta on može da vidi?

Spoljni učesnici mogu da vide samo razgovore u koje su eksplicitno pozvani. Oni mogu da vide sve što je uključeno u taj razgovor – na primer, datoteku koja je otpremljena. Ali nikada ne mogu da pronađu drugi razgovor na vašoj mreži ili da mu se pridruže bez eksplicitnog poziva.

P: Da li spoljni učesnici mogu da otpremaju datoteke u razgovor?

O: Da.

Q: Da li spoljni učesnici mogu da pozovu i druge učesnike?

Da, spoljni učesnici mogu da dodaju druge u razgovor, kao što mogu i da @-pomenu osobe u tom razgovoru. Oni mogu da pozovu osobe samo u razgovore u koje su već eksplicitno uključeni.

Q: Koje informacije o meni mogu da vide spoljni učesnici?

A: Spoljni učesnici mogu da vide samo ograničeni prikaz lebdeće kartice. Polja navedena na lebdećoj kartici uključuju ime, zvanje, e-adresu i mrežu. Slika profila, broj telefona i druge informacije ostaju skrivene od spoljnih učesnika.

Q: Koje dozvole imaju spoljni učesnici za sadržaj koji se otprema u razgovor?

O: Spoljni učesnici mogu da prikažu i preuzmu datoteke. Spoljni učesnici mogu samo da prikažu beleške.

P: Da li spoljni učesnik može da deli ovaj razgovor?

O: Ne. Spoljni učesnici moraju pojedinačno da se dodaju u razgovor jer dozvole ograničavaju publiku na privilegovane članove.

Q: Gde se nalaze podaci za spoljne učesnike?

O: Podaci o razgovoru su dostupni verifikovanim administratorima (pomoću izvoza podataka) za svakog učesnika u razgovoru. Zato ako vaš zaposleni učestvuje u razgovoru na drugoj mreži, on je dostupan u izvozu podataka vaše mreže jer se pojavljuje u njegovom poštanskom sandučetu.

P: Kada dodam spoljnog učesnika u razgovor da li on ulazi u moju mrežu?

O: Ne. Spoljni učesnici mogu da učestvuju samo u razgovorima u koje su eksplicitno pozvani. Oni tim razgovorima pristupaju putem Yammer prijemnog poštanskog sandučeta (na njihovoj mreži). Nemaju pristup ostatku vaše mreže.

Q: Koja prava imaju verifikovani administratori?

A: Verifikovani administratori uvek mogu da uklone sve spoljne učesnike iz bilo kog razgovora. Uključili smo i dodatnu funkciju izvozu podataka kako bismo verifikovanim administratorima pomogli da vide koje datoteke i razgovori su dostupni spoljnim korisnicima .

P: Ako imam nadgledanje ključne reči na licu mesta, da li će se ono primeniti na poruke koje spoljni učesnici objavljuju na mojoj mreži?

Da. Nadgledanje ključne reči se odnosi na sve objave u vašoj mreži, uključujući one od spoljnih učesnika.

Pitanja o odbijanju saglasnosti

Koristite isti metod da izađe iz spoljne učesnike i spoljne grupe. Pogledajte više informacija o spoljnim grupe u spoljne grupe saglasnosti FAQ.

Napomena: Samo Yammer Enterprise mreže mogu da izađu iz spoljne messaging.

P: I dalje ne želim da omogućim spoljnu razmenu poruka za mrežu. Koje opcije imam da ga onemogućim?

Ako funkcionalnost bezbednosti koju smo prethodno opisali u vezi sa spoljnom razmenom poruka nije dovoljna za vašu mrežu, imate i opciju da blokirate mogućnost korisnicima da pozivaju spoljne osobe da učestvuju u razgovorima u Yammer mreži. Blokiranje korisnika na ovaj način obezbeđuje da sadržaj unutar Yammer mreže korisnika nije moguće učiniti vidljivim spoljnim korisnicima putem spoljne razmene poruka. To znači da ljudi u vašoj mreži neće moći da dodaju spoljne učesnike u razgovore u mreži.

Osim toga možete da koristite logički zaštitni zid da biste sprečili korisnike da odgovore kada spoljni korisnici u drugim Yammer mrežama, kao što su partnerske ili klijentske organizacije, žele da započnu razgovor hostovan u toj drugoj Yammer mreži. Međutim, ne preporučujemo ograničavanje razmene poruka na ovaj način jer će to otežati pronalaženje korisnika i saradnju sa njima, sa ekvivalentom programa Yammer za neisporučivanje e-pošte i ograničiće angažovanje unutar programa Yammer.

Da koristite bilo koju od ovih metoda vakcinu, podržavaju kontakt.

P: Kakvo je korisničko iskustvo ako onemogućim spoljnu razmenu poruka?

Ako odlučite da ne date saglasnost za spoljnu razmenu poruka tako što ćete blokirati mogućnost korisnicima da pozivaju spoljne osobe da učestvuju na mreži, poruke koje potiču sa vaše mreže neće moći da se dele sa spoljnim učesnicima. Korisnici na mreži će i dalje moći da primaju poruke iz ostalih mreža. Te poruke će biti dostupne korisniku u Yammer prijemnom poštanskom sandučetu. On će moći da pročita te poruke i da odgovori na njih kao i obično. Pored toga, cela nit u kojoj učestvuje (uključujući sve poruke u niti) biće dostupna u izvozu podataka. To vam omogućava da pratite razgovore koje zaposleni vode na drugim mrežama.

Ako odlučite da koristite zaštitni zid za sprečavanje spoljnih poruka korisnicima, to znači da oni neće moći da šalju ili primaju poruke sa drugih mreža. Ako neko pokuša da pošalje poruku korisnicima, ta osoba će primiti poruku o grešci i biće sprečena da pošalje poruku.

P: Ako odlučim da koristim zaštitni zid za sprečavanje spoljnih poruka korisnicima, koju funkcionalnost moja mreža neće primiti?

Dodatne nove mogućnosti će se verovatno izgraditi u sklopu radnog okvira spoljne razmene poruka kako nastavimo da poboljšavamo Yammer. Blokiranje spoljnog deljenja, a naročito korišćenje zaštitnog zida za sprečavanje spoljnih poruka korisnicima ograničiće neke druge buduće Yammer mogućnosti korisnicima. Kako nastavljamo rad na programu Yammer, objavićemo koje funkcije se grade u radnom okviru spoljne razmene poruka kako bi preduzeća znala koje funkcije će primiti.

Napomena: Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.

Takođe pogledajte

Dodaj spoljne učesnike u svoje razgovore za Yammer

Kreiranje i upravljanje spoljne grupe na mreži Yammer

Pronaći spoljni učesnika u mrežu Yammer

Kontrolu spoljni učesnika u mreži sa Exchange Transport pravila za Yammer

Yammer admin centar

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×