Najčešća pitanja o aplikaciji OneNote beležnica za osoblje

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ja sam rukovodilac osoblja i pronašao sam OneNote beležnicu za osoblje. Kako mogu da je koristim?

 1. IT administrator mora prvo da podesi aplikaciju da bude dostupna za vašu školu. Obratite se IT administratoru da biste pogledali naš Vodič za IT administratore o tome kako da instalirate i primenite aplikaciju.

 2. Da biste kreirali prvu beležnicu za osoblje, pratite korake na našoj stranici sa prvim koracima.

 3. Da biste dobili interaktivnu obuku, posetite našu obuku za kreiranje OneNote beležnice za osoblje.

 4. Za više informacija o obuci OneNote u obrazovanju posetite http://www.onenoteforteachers.com.

 5. Ovo je skup primera za scenarije koje možete da razmotrite:

Dokumentovali smo neke moguće načine na koje rukovodioci osoblja u obrazovanju mogu da koriste OneNote beležnicu za osoblje. Rukovodioci osoblja i članovi mogu biti na nivou ocene, škole, fakulteta, sektora ili okruga. Od vas zavisi na koliko ćete ih podesiti. Pošto se OneNote dobija na svim platformama i svim uređajima, lakše je učiti i sarađivati u bilo koje vreme, na svakom mestu i na svakom uređaju. Znamo da postoje beskrajne mogućnosti, pa ako imate novi ideje, podelite ih sa nama na OneNoteEdu@Microsoft.com.

Prostor za saradnju
 • Beleške sa sastanka za osoblje – čuvajte sve beleške sa sastanka na jednom mestu i pratite prisustvo na sastanku i odmah pregledajte beleške sa sastanka. Sastanak osoblja, Komitet, nivo razreda, odsek ili zajednice za profesionalno učenje (PLC). OneNote ima čvrstu integraciju sa programom Outlook i sistemom Office, zajedno sa bogatim mogućnostima pretrage pa nikada nećete izgubiti praćenje nastavaka.

 • Inicijative – Zajednički planirajte školske inicijative i održite organizovanost stvari kao što je poboljšanje škola i prikupljanje sredstava.

 • „Grafikon toka“ za uspehe i neuspehe studenata – Neke škole koriste ovaj inovativni i saradnički način za praćenje studentskih uspeha i neuspeha tokom školovanja.

 • Razvoj plana lekcija po razredima – Neke škole podešavaju beležnicu za osoblje za određeni razred i prave plan lekcija na nivou škole kao i razvoj nastavnog plana i programa. Na primer, školski plan za matematiku za 9. razred za 10 nastavnika za razvoj i deljenje.

Biblioteka sadržaja
 • Smernice i procedure – Čuvajte važne informacije kao što su ključne e-poruke sa prilozima, smernice za školu i druge stvari sve na jednom mestu. Pošto je OneNote na svakom uređaju, na svakoj platformi, možete mu pristupiti bilo kada, sa bilo kog mesta, čak i kada ste van mreže.

 • Datumi i rokovi – Veze, lepljive beleške, kalendari, rokove, obaveze – sve to možete staviti u jedan deljeni prostor u kojem ga svi mogu pronaći.

Upotrebe privatnih beležnica članova osoblja
 • Profesionalni razvoj (PD) – Profesionalni razvoj/profesionalno učenje je važan aspekt za svakog nastavnika i člana fakulteta- Odlična upotreba privatne beležnice člana osoblja je hvatanje planova profesionalnog razvoja i povratnih informacija, kao i deljenje i prikupljanje povratnih informacija od rukovodioca osoblja.

 • Zapažanja iz učionice – Moderna zapažanja iz učionice mogu se čuvati u privatnoj beležnici člana osoblja. Napravite fotografije pomoću OneNote aplikaciji za mobilne uređaje (sa bilo kog uređaja) i umetnite direktno u beležnicu člana osoblja. Snimite zvuk telefonom tokom posmatranje ili koristite digitalno pero za snimanje rukopisa. Pomoću OneNote prilagodljive površine stranice postoji mnogo bogatije okruženje za zapažanja iz učionice.

 • Planovi časova i povratne informacije – sjajan način prikupljanja povratnih informacija plana časova kako bi nastavnik stavio digitalni plan časova u svoju privatnu beležnicu za osoblje. Rukovodilac osoblja može lako da pruži povratne informacije u realnom vremenu ili dok je van mreže, i može da koristi bilo koji obrazac za povratne informacije uključujući tekst, sliku, zapis perom, zvuk ili čak video. Bogata površina stranice programa OneNote omogućava mnogo fleksibilniji način za prikupljanje i deljenje povratnih informacija. Ako je nastavnik odsutan, rukovodilac osoblja može imati planove koji se mogu odštampati za zamenu.

 • Procena – rukovodioci osoblja mogu da snime i dele privatne povratne informacije i informacije o proceni u beležnici člana osoblja.

 • Nadređena komunikacija – Pomoću Outlook funkcije „slanja u OneNote“, nastavnik može lako pošalje važne e-poruke u privatnu beležnicu člana osoblja za kasniju referencu.

 • Individualizovan obrazovni program (IEP) – Neke škole su razmotrile korišćenje privatnih beležnica članova osoblja radi beleženja važnih IEP informacija za određenog studenta. Ovo omogućava privatno mesto za člana osoblja i rukovodioca osoblja kako bi imali privatno mesto za komunikaciju i saradnju.

Ostale upotrebe beležnica osoblja u obrazovanju
 • Zajednice za profesionalno učenje (PLC) – Smatramo da su OneNote beležnice za osoblje sjajna alatka za omogućavanje zajednica za profesionalno učenje (PLC) u školama. Pomoću jednostavne instalacije, rukovodilac za PLC („rukovodilac osoblja“) može brzo da podesi beležnicu u kojoj osobe mogu brzo i efikasno da sarađuju u realnom vremenu. Moguće je lako dodati suvlasnike beležnice što omogućava direktoru, zameniku direktora ili drugom administratoru škole da bude u toku sa dešavanjima u beležnici, kao i da lako pređu na saradnju.

Koje jezike podržava aplikacija OneNote beležnice za osoblje?

Trenutno samo engleski. Radimo na podršci drugih jezika u bliskoj budućnosti.

Kako članovi mog osoblja mogu da otvore beležnicu za osoblje?

Kada kreirate novu beležnicu za osoblje, podrazumevano će svi članovi osoblja koji su dodati automatski dobiti e-poruku sa vezom poslatoj njima.

Pored toga, možete da pronađete vezu ka beležnici za osoblje u OneNote klijentu za računare. Zatim možete da pošaljete ovu vezu članovima osoblja koji će moći da je otvore u OneNote klijentu za računare ili programu OneNote Online.

 1. Otvorite OneNote.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na beležnicu za osoblje.

 3. Izaberite stavku Kopiraj vezu u beležnicu.

 4. Otvorite novu e-poruku.

 5. Nalepite vezu u e-poruku.

 6. Pošaljite e-poruku svojim članovima osoblja.

Vaša e-poruka treba da sadrži dve veze: Jedna za otvaranje beležnice za osoblje u OneNote klijentu i jedna za otvaranje u programu OneNote Online.

Ja sam IT administrator. Kako da omogućim rukovodiocima osoblja da pristupe aplikaciji OneNote beležnica za osoblje?

Nakon što ste pratili uputstva za instaliranje aplikacije koja se nalaze se u našem Vodiču za IT administratore, pošaljite stranicu sa prvim koracima vlasnicima beležnica u svojoj organizaciji. Evo direktne veze ka na aplikaciji OneNote beležnica za osoblje u SharePoint prodavnici.

Gde se nalaze beležnice za osoblje kreirane pomoću aplikacije OneNote beležnica za osoblje u usluzi Office 365?

Sa lokacije tima ili lične lokacije (OneDrive for Business) kliknite na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu stranice i odaberite Sadržaj lokacije.

Na stranici „Sadržaj lokacije“ pronađite fasciklu sa dokumentima koja se zove EduOneNoteAppDocuments. Zatim potražite ime vlasnika beležnice koji je kreirao beležnicu – npr. Kristina.Lakic@contoso.edu_staffnotebooks. Ova fascikla sadrži OneNote beležnicu za osoblje.

Kako da preimenujem SharePoint stavku za beležnicu za osoblje?

 1. Na lokaciji osoblja kliknite na dugme „Postavke“ (zupčanik) i odaberite Sadržaj lokacije.

 2. Otvorite biblioteku EDUStaffOneNoteAppDocuments.

 3. U meniju trake izaberite karticu Biblioteka, a zatim kliknite na ikonu Postavke biblioteke.

 4. U oblasti Opšte postavke odaberite Ime liste, opis i navigacija.

 5. Zamenite ime “EDUStaffOneNoteAppDocuments” imenom „Beležnice za osoblje“.

 6. Odaberite Da da biste prikazali ovu biblioteku dokumenata u okviru Brzo pokretanje.

Pogledajte video našeg najvrednijeg stručnjaka Darela Vebstera o programu OneNote da biste preimenovali beležnicu za osoblje. Ovi koraci će vam pomoći da biblioteci date prepoznatljivo ime i dodate ga u meni za brzo pokretanje na lokaciji osoblja.

Mogu li da vidim da li je nešto promenjeno nakon roka?

Da, kada kliknete desnim tasterom miša na bilo koji deo sadržaja na stranici, možete da vidite kada je neki deo sadržaja poslednji put promenjen i ko ga je promenio.

Druga opcija je da odete na karticu Istorija u programu OneNote i odaberite dugme Nedavna uređivanja.

Koji su Office 365 planovi potrebni za instaliranje aplikacije OneNote beležnica za osoblje?

Da biste instalirali aplikaciju OneNote beležnica za osoblje, ustanova mora da ima plan Office 365 Education sa sistemom SharePoint i uslugom OneDrive for Business. Radi pune funkcionalnosti programa OneNote u učionici za svakog člana osoblja i vlasnika beležnice, ustanove bi trebalo da instaliraju Office 365 ProPlus uz Office 365 E3.

Kako da ograničim primenu/instalacije aplikacije na određene lokacije?

Postoje tri opcije za ograničavanje primene/instalacije. Možete da ograničite primenu/instalaciju na određene kontrolisane putanje; da ograničite primenu/instalaciju na određene predloške lokacije ili da ograničite primenu/instalaciju na određene lokacije.

Važno: Ako ste već primenili aplikaciju na sve kolekcije lokacija, moraćete da opozovete primenu pre nego što nastavite sa ovim koracima. Pogledajte sledeće pitanje da biste opozvali primenu aplikacije.

Napomena: Neke od slika u dolenavedenim koracima koriste aplikaciju kreiranja beležnice za razred, ali one se odnose na bilo koju SharePoint aplikaciju, uključujući kreiranje beležnice za osoblje.

Ograničite primenu/instalaciju na određene kontrolisane putanje

Umesto da navedete „Sve putanje“, ako su lokacije osoblja na različitim kontrolisanim putanjama u odnosu na lokacije razreda, možete da ograničite primenu na određene kontrolisane putanje. Na slici ispod, postoji samo jedna kontrolisana putanja koja se zove „lokacije“, ali ako imate dodatne kontrolisane putanje i želite da primenite aplikaciju na kolekcije lokacija u okviru kontrolisane putanje „lokacija“ možete da izaberete samo „lokacije“.

Putanje određenih lokacija

Ograničite primenu/instalaciju na određene predloške lokacije

Ako su lokacije osoblja zasnovane na određenom predlošku lokacije koji se razlikuje od lokacija razreda, možete da ograničite primenu samo na ove predloške lokacije. Na primer, ako ste kreirali sve lokacije osoblja pomoću predloška „Lokacija Tima“, možete izabrati „Lokacija tima“.

Predlošci određenih lokacija

Ograničite primenu/instalaciju na određene lokacije

To je najtraženija opcija. Pomoću ove opcije možete direktno da instalirate aplikaciju na određene lokacije osoblja. Na primer, ako želite da instalirate aplikaciju samo na određenu lokaciju osoblja po imenu „Matematika 101“, prvo možete da odete na lokaciju osoblja „Matematika 101“, da odete na njen sadržaj lokacije i izaberete stavku „Dodaj aplikaciju“.

Određene lokacije

Zatim izaberite aplikaciju kreiranja beležnice za osoblje i instalirajte je samo na ovoj lokaciji:

Aplikacije

Već sam primenio kreiranje beležnice za osoblje u svim kolekcijama lokacija. Kako mogu da opozovem primenu?

 1. Idite u katalog aplikacija i potražite aplikaciju kreiranja beležnice za osoblje. Izaberite stavku Primena.

  Primena

 2. Uklonite Sve lokacije i kliknite na dugme U redu.

  Upravljanje primenom aplikacije

Sada st spremni da ograničite primenu/instalaciju.

Koji pregledači mogu da se koriste sa ovom aplikacijom?

Internet Explorer 9, 10 i 11, Chrome, Firefox, Safari i Opera.

Mogu li da koristim Active Directory (AD) grupu ili listu SIS osoblja da biste podesili beležnice bez unosa svakog člana osoblja?

OneNote beležnica za osoblje trenutno nema primenjenu ovu funkciju.

Kako da ažuriram aplikacije OneNote Beležnica za osoblje?

 1. Prijavite se kao administrator u Office 365.

 2. Office 365 pokretanje aplikacija, odaberite stavku administrator.

 3. Pomerite se do dna stranice i u donjem levom uglu, odaberite stavku SharePoint.

  Snimak ekrana administratorskih opcija za SharePoint.

 4. U SharePoint centar administracije, odaberite aplikacijei Katalog aplikacija.

  Snimak ekrana kategorija aplikacije SharePoint centra administracije.

 5. Kliknite na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu i odaberite Sadržaj lokacije.

  Snimak ekrana sadržaja lokacije za nadogradnju aplikacije „Kreiranja beležnice za razred“.

 6. Na listi aplikacija pronađite OneNote Beležnica za osoblje. Trebalo bi da piše dostupna je ispravka.

  Snimak ekrana veze za ažuriranje za aplikaciju „Kreiranje beležnice za osoblje“.

 7. Kliknite na dugme Ažuriraj vezu.

 8. Trebalo bi da vidite u dijalogu ažuriranje. Kliknite da biste ga, a zatim odaberite da li imate poverenja.

  Snimak ekrana dijaloga za ažuriranje za aplikaciju „Kreiranje beležnice za osoblje“.

  Aplikacije sada bi trebalo da se ažurirati.

Ovde nema odgovora na moje pitanje. Šta da radim?

Posetite OneNote forume na lokaciji Microsoft Answers.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×