Nadgledanje Yammer podataka (Yammer administracije vodič)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Nadgledanje Yammer podataka pomoću ove funkcije: nadgledanje ključne reči, bezbednosnih postavki, izvoz podataka, podataka zadržavanja i analize.

Ovaj članak je deo Vodič za Yammer administratore

Podešavanje mreže Yammer

Upravljanje Yammer korisnika

Praćenje podataka na mreži Yammer    

Dodatne funkcije Yammer

Yammer bezbednost FAQ

Lista za proveru tehničke spremnosti za Yammer

Nadgledanje ključne reči

* Samo verifikovan administracije

Yammer omogućava nadgledanje ključne reči da biste pratili osetljivog sadržaja iz određeni uslovi i fraze za zaposlene lične informacije. Kada bilo koji korisnik objavi poruku koja sadrži praćenih ključnu reč ili frazu, Yammer obaveštava osobe navedene u polje e-adresu za unos. Verifikovan administratori mogu pristupiti ove postavke tako što ćete na Mreži administrator i u okviru sadržaj i bezbednost, odaberite Nadgledanje ključne reči.

Sledeći tipovi niski podržani: jedan ključne reči i regularni izrazi. Za više informacija o običan jezika za izraze, pogledajte MSDN brzi referentni vodič.

Ova tabela pruža neki primeri regularnih izraza koji obeležava zastavicom različite reči, kreditne kartice i brojevi socijalnog osiguranja:

Namena

Obrazac

Podudaranja

Ivice reči

\bword\b

\btheme\b se podudara sa "teme" ne "teme, ih"

Kreditne kartice

\b(?:\ d [–] *?) \b {13,16}

1234 5678 90123

1234 5678 9012 3456

1234‐5678‐9012‐3456

Brojevi socijalnog osiguranja

\b\d{3} [-] \d{2} \d{4}\b [-]

123 45 6789

123‐45‐6789

Savet: Za početnu tačku za kreiranje spiska ključnu reč, posetite: http://www.bannedwordlist.com (http://www.bannedwordlist.com).

Bezbednosne postavke

* Samo verifikovan administracije

Očuvanje poverljivost i integritet informacija je jedan od najvećih prioriteta Yammer. Pored mere uzmemo kako biste obezbedili da podatke nikada ne ugrožen, nudimo sledeće bezbednosne zahteve za pristup koje možete podesiti da biste dodatno zaštitili mreže. Možete da pristupite ovim postavkama u roku od Administratora mreže i u okviru sadržaj i bezbednost, odaberite stavku Bezbednosne postavke.

Ograničenja opsega IP

Navođenje jedne ili više ovlašćeni opsezi IP vam omogućava da ograničite pristup Yammer mrežu da biste samo poslovne LAN ili drugih pouzdanih mreža. Svi korisnici koji pokušavaju da se prijavite na iz Veb pregledača sa IP adresom izvan range(s) konfigurisan ovde će biti blokirane. Možete da unos sa početka i završetka IP opsega koji želite da dozvolite i dodelite ime u svakom opsegu.

Obično, korisnici koriste mobilni klijenti će biti izvan ovlašćeni opseg IP (osim ako mobilnog klijenta koristi Wi-Fi na pouzdana mreža). Da biste omogućili pristup sa mobilnih klijenata, izaberite opciju Dozvoli prijavljivanje . Ovo je i dalje ograničava Veb prijavljivanja izvan vašeg pouzdanih opsega IP, ali omogućava mobilni klijent prijavljivanja iz izvan opsega IP. Ako kliknete na dugme zabrani prijavljivanje, korisnici izvan pouzdane opseg IP će biti može da pristupi Yammer putem klijentima.

Smernice za lozinke

Možete da konfigurišete kako dugačke i složene korisnik lozinke moraju da budu i koliko često se menjaju. Ako promenite postavke na lozinku i kliknite na dugme Sačuvaj, korisnika čije lozinke ne ispunjava ove zahteve zatraženo da promenite svoju lozinku posle sledećeg prijavljivanja korisnika. Izbor opcija za Sve korisnike nametanje da promenite svoju lozinku odmah zahteva sve korisnike da biste promenili lozinku sledeći put kada se prijavite, bez obzira na sve promene zahteva lozinku.

Napomena: Spoljne mreže nemaju mogućnost da konfigurišete smernice za lozinke. Ovo je da biste sprečili korisnike da se susreta sa više smernice za lozinke lom zahteva ako učesnici u spoljne mreže. Korisnici moraju da usklađivanje sa smernicama za lom lozinku od njihove kućne mreže.

Spoljnu razmenu poruka

Možete odabrati da biste nametnuli na Exchange Online Exchange pravila za prenos (ETRs) u usluzi Yammer. Informacije o ovoj postavci potražite u članku kontrolisanje spoljne trenutnih poruka u mreži Yammer pomoću Exchange pravila za prenos.

Nametanje Office 365 identitetom u usluzi Yammer

Možete odabrati da nametnete Office 365 identitetom u usluzi Yammer . Za informacije o ovoj postavci, pogledajte članak nametanje office 365 identiteta za Yammer korisnici.

Izvoz podataka

* Samo verifikovan administracije

Yammer Izvoz podataka pakete i izvozi sve poruke, beleške, datoteke, teme, korisnici i grupe. Podaci se mogu izvoziti u .zip datoteku koja sadrži .csv datoteke za poruke i dodatna arhiva koja sadrži datoteke i stranica. Možete da izvršite one‐time izvoz jednostavno tako što ćete navesti početni datum iz koje želite da izvezete. Možete da pristupite ovim postavkama, u okviru Mreže administracije i sadržaj i bezbednost, odaberite stavku Izvoz podataka. Alternativno, možete da podesite automatsko periodični izvoz tako što ćete korišćenja Yammer API. Izvoz podataka je .zip datoteku koja uključuje:

  • Poruke, korisnici, teme i grupe u zasebnom .csv datoteke:    Sadrži sve detalje svaki tip podataka, kao što su ID poruke, vremenske oznake, učesnike, imena grupa i tako dalje.

  • Datoteke i fascikle sa napomenama:    Sadrže ove datoteke i beleške na vašoj mreži. Datoteke su u njihove izvorne formatu i beleške se izvoze u .html formatu. Imajte u vidu izvoz sadrži samo datoteke i beleške kreirana ili izmenjena tokom vremenskog perioda koji je naveden za izvoz.

Administrator alatke – izvoz podataka

Upoznajte skladištenje e-otkrivanja i usaglašenost potreba za Yammer nove podatke izvezete podatke. Izvoz podataka pakete i izvozi sve poruke, stranica, datoteke, teme, korisnici i grupe na mreži. Lako možete podesiti i kreiranje periodične izvoz pomoću Yammer API izvoz podataka ili preuzmite one‐time izvoz iz alatke za administratora interfejs. Pronađite više informacija o na _z2z_/Izvoz API na Yammer centar za projektante.

Istaknute stavke

  • Izvoz sveobuhvatna podataka:    Izvezite podatke na mreži, uključujući poruke, stranice, datoteke, teme, korisnici i grupe. Izvoz takođe uključuju izveštaja o neobjavljenim stranice i sve verzije stranice (samo za sadržaj kreirana ili izmenjena tokom navedenog vremenskog perioda) i datoteke.

  • Podataka izvoz API:    Upotrebite izvoz API podatke za podešavanje i prilagođavanje automatskih, periodični izvoza za mrežu. API za pruža više kontrola, fleksibilnost i prilagođavanje za IT administratore.

  • Pojednostavljeni One‐Time izvoz:    Jednostavno navedite datum početka da biste sve mreže podatke iz tog početnu tačku izvesti.

  • Zadržavanje podataka:    Odaberite između Teško brisanje i Izbrisali umekšane opcije da odgovara vašim potrebama. Čvrsti brisanje trajno uklanja podatke kada je izbrisana na mreži i se preporučuje za većinu mreže. Meke brisanje nastavlja izbrisane podatke vidljive izvoza podataka.

Koristite Yammer API i set‐up periodični izvoza

Uvođenjem API izvoz podataka Yammer postepenog starijim periodični izvoz funkcionalnost i pojednostavljivanje administracije interfejs za izvoz podataka. Starijim periodični izvoz funkcionalnost će ostati privremeno dostupni, ali savetujemo administratori za prelazak na API izvoz podataka. API izvoz podataka pruža više fleksibilnosti i kontrola za administratore i omogućava administratorima da biste kreirali automatski periodični izvoza za svoje potrebe.

Uzorak podataka izvoz skripte

Uzorak skriptu pomoću API za je obezbeđen u okviru _z1z_/Izvoz na Yammer centar za projektante. Ovaj scenario može se koristiti sa uobičajenim planere (kroniranja i tako dalje) da biste lako podesili periodični izvoza.

Zadržavanje podataka

* Samo verifikovan administracije

Ovde, u okviru Mreže administracije i sadržaj i bezbednost, odaberite stavku Zadržavanje podataka, možete da izaberete opcije za kako izbrisani podaci se zadržavaju na vašoj mreži. Podrazumevani i preporučeni opciju je Teško brisanje, kojim izbrisane podatke će biti trajno uklonjeni iz mreže i nije vidljiva u okviru izvoz podataka. Takođe možete odabrati Meke brisanje, u kojoj izbrisani podaci će se zadržati na serverima Yammer osim ako posebno uklonjen putem API za projektante. Izbrisane podatke u ovom slučaju nije vidljiva na korisnike na mreži, ali on se izvozi putem izvoz podataka. Izaberite ovu opciju ako imate određene zakonske ili e-otkrivanja zahteve za usaglašenost koji zahtevati zadržavanje izbrisanih podataka.

Analize

Ovo je Kontrolna tabla za nadgledanje i praćenje performansi mreže, omogućavajući da posmatrate njegove valjanosti, identifikujete mogućnosti za rast i pomaže da pratite kako vaša organizacija koristi Yammer. Možete da pristupite metrika performansi mreže kao što su mreže rasta, člana angažovanje, poruka objavljena, grupe i druge statističke podatke u okviru Mreže administracije, u okviru analize, odaberite stavku Kontrolna tabla. Imajte na umu da funkciju analize je otvorena za sve korisnike na mreži, tako da bilo koji korisnik može da biste prikazali agregatne statistiku za svoju mrežu.

Sledeći članak: Yammer dodatne funkcije (Yammer administracije vodič).

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Vodič za Yammer administratore

Yammer centar administracije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×