Na stranici postoji prazan prostor ispod gornje margine

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Prezan prostor postoji između gornje margine stranice i prvog objekta koji se nalazi ispod nje. Ovo može biti namerno, ali kontrolor dizajna beleži svaki prazan prostor ispod gornje margine. Čak i ako se ovo ne ispravi, neće imati nikakvog uticaja na kvalitet štampanja.

Premeštanje objekta

Premestite objekat da biste uklonili prazan prostor između gornje margine i prvog objekta ispod nje. Objekat ili grupu objekata možete da premeštate tako što ćete ih prevlačiti, gurati ili koristiti merne jedinice za njihovo postavljanje na stranici.

Prevlačenje objekta na novi položaj

 1. Postavite pokazivač miša iznad objekta dok se pokazivač promeni u premestite pokazivač Pokazivač za premeštanje .

 2. Prevucite objekat na novi položaj. Da biste pravolinijski prevukli objekat, držite pritisnut taster SHIFT tokom prevlačenja objekta.

  Napomena: Ako je uključena neka od komandi za kačenje , objekat može da se Prikači za najbliži vodič, objektima i lenjiru kada otpustite taster miša.

Guranje objekta

 • Izaberite objekat, a zatim pritisnite neki od tastera sa strelicama da biste ga premestili u željenom smeru.

  Objekat se premešta za određenu daljinu svaki put kada pritisnete taster sa strelicom. Podrazumevana daljina guranja je 0,33 cm. Međutim, daljinu guranja možete da promenite.

  Kako?

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite karticu Uređivanje.

  2. Potvrdite izbor Tasteri sa strelicama guraju objekte za, a zatim upišite daljinu za koju želite da se objekti premeste kada ih gurnete.

Precizno postavljanje objekta na stranicu

 1. Kliknite desnim tasterom miša na objekat, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Oblikuj tip objekta .

 2. Na kartici Raspored, u odeljku Položaj na stranici unesite pozitivne mere za horizontalno i vertikalno postavljanje objekta ili grupe objekata.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×