Nađite registar domena ili dobavljača usluga DNS hostinga

Da biste podesili domen prema usluzi Office 365, kao administrator morate da posedujete domen i da promenite neke od DNS zapisa za domen. Ako još uvek ne posedujete domen, možete da ga kupite od registra imena domena.

Registar imena domena obično upravlja DNS zapisima za vaš domen, ali ne uvek. Ako se ne sećate registra imena domena u kome ste registrovali domen, pratite sledeće korake da biste našli registar. Ako vaš registar ne upravlja vašim DNS zapisima, moraćete da nađete dobavljača usluga DNS hostinga.

Pronalaženje registra imena domena

  1. Otkucajte domen na stranici InterNIC pretraga, u okviru „Ko je ko“ pretraga. Na primer, contoso.com.

  2. Izaberite opciju Domen, a zatim kliknite na Prosledi.

  3. Na stranici „Ko je ko“ rezultati pretrage locirajte stavku Registar. Ta stavka prikazuje organizaciju koja obezbeđuje uslugu registra za vaš domen.

Pronalaženje dobavljača usluga DNS hostinga

  1. Otkucajte domen na stranici InterNIC pretraga, u okviru „Ko je ko“ pretraga. Na primer, contoso.com.

  2. Izaberite opciju Domen, a zatim kliknite na Prosledi.

  3. Na stranici Rezultati pretrage Whois pronađite prvi unos Server imena.

  4. Kopirajte informacije o serveru imena (NS) koje se pojavljuju iza dvotačke (:) i potom ih nalepite u polje Pretraga na vrhu stranice. Izaberite Server imena, a zatim kliknite na Prosledi.

  5. Na stranici na kojoj su „ko je ko“ Rezultati pretrage pronađite unos Registar. Taj unos prikazuje vašeg dobavljača usluga DNS hostinga, dobavljača DNS koji poseduje server imena za vaš domen.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Primenjuje se na: Office 365 End User, Office 365 Small Business Admin, Office 365 AdminDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik