Načini prilagođavanja dugmeta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada u predložak obrasca umetnete dugme možete ga prilagoditi tako što ćete promeniti svojstva i postavke u dijalogu Svojstva dugmeta. Da biste otvorili ovaj dijalog, u predlošku obrasca dvaput kliknite na dugme čija svojstva želite da promenite.

U sledećoj tabeli opisani su neki od načina na koje možete da prilagodite dugme i ponuđeni su razlozi zašto biste to mogli da uradite. Iako ova tabela ne pruža detaljne informacije u vezi sa postupkom vezanim za opcije iz dijaloga Svojstva dugmeta, ona vam ipak daje ideju o obimu dostupnih opcija.

Kartica

Zadatak

Detalji

Opšte

Dodeljivanje radnje dugmetu

Sa liste Radnja Definišite šta želite da se desi kada korisnik klikne na dugme. Ako želite da dugme za prosleđivanje podataka u jedan izvor podataka, kliknite na dugme Prosledi. Ako želite da pravila ili prilagođeni kôd da biste pokrenuli kada se klikne na dugme, kliknite na dugme pravila i prilagođeni kôd.

Dostupne radnje

Prosledi i pravila i prilagođeni kôd radnje se uvek dostupan. Dostupnost druge radnje za dugme zavisi od toga kako je dizajnirana predloška obrasca i da li predložak obrasca sadrži podatke za povezivanje koje upite ili prosleđuju podatke u spoljnim izvorima podataka, kao što je baza podataka ili Veb usluge.

Radnja

Opis

Prosledi

Ova radnja pokreće standardne prosledite funkcionalnost za obrazac – to je isto kao korisnika u meniju datoteka izabrati stavku Prosledi . Da biste pokrenuli prilagođenu radnju za prosleđivanje izaberite pravila i prilagođeni kôd, a zatim kreirajte pravilo za prosleđivanje podataka.

Pravila i prilagođeni kôd

Ova radnja ili pokreće pravilo kada se klikne ili prilagođeni kôd pokrenut dugmeta. Na primer, možete da kreirate pravila koja automatski prosleđuje podatke iz obrasca Web usluzi ili prosleđuju kao e-poruke u odgovoru korisniku kada kliknete na dugme. Da biste definisali pravilo, izaberite stavku pravila. Da biste definisali kôd, izaberite stavku Uredi kôd obrasca.

Pokreni upit

Ako je obrazac povezan sa bazom podataka ili Veb usluga, ova radnja upite za bazu podataka ili Veb usluge zasnovane na vrednostima uneta u polja koja se koriste za izvršavanje upita podataka.

Novi zapis

Ako je obrazac povezan sa bazom podataka ili Veb usluga, ova radnja briše vrednosti u obrascu kako bi korisnik može uneti nove podatke.

Brisanje i prosleđivanje

Ako je obrazac povezan sa bazom podataka ili Veb usluga, ova radnja briše zapise iz baze podataka koje nisu vraćene u upitu.

Osvežavanje

Ako je obrazac povezan sa bazom podataka ili Veb usluga, ova radnja osvežava podatke iz baze podataka ili Veb usluga koja je vraćena u upitu.

Ažuriranje obrasca

U obrascu koja je dizajnirana da moguće popunjavati u Veb pregledaču, ova radnja ažurira podataka obrasca na postepena način. Na primer, pretpostavimo Ukupna polju koje promene na osnovu vrednosti koje korisnici unose u drugim kontrolama u obrascu. Da biste izbegli osvežavanje obrazac svaki put kada promenite vrednosti u te kontrole, možete da sprečite podataka koji se šalje na serveru za te određene kontrole. Zatim možete da dodate pored Ukupna polje, koje korisnik može da klikne da biste ručno osvežili ukupne vrednosti na dugme sa Ažuriranje ukupne vrednosti . Dugme povezan sa radnjom Ažuriraj obrazac vidljiv je samo kada korisnici prikazivanje i popunjavanje obrasca u pregledaču.

Opšte

Promena natpisa na dugmetu

U polje Oznaka upišite tekst koji želite da bude prikazan na slici dugmeta. Ukoliko želite da se tekst na dugmetu menja u zavisnosti od vrednosti u obrascu, kliknite na dugme Umetni formulu Slika dugmeta , a zatim izaberite polje u kome je uskladištena vrednost koju želite da koristite. Na primer, možete da kreirate dugme sa oznakom PošaljiMenadžeru, u kojoj je Menadžer ime koje korisnik upisuje u okvir za tekst Menadžer na drugom mestu u obrascu.

Opšte

Dobijanje identifikatora za dugme

ID naveden u ovoj kartici možete koristiti za identifikovanje dugmeta u kôdu. Takođe možete promeniti podrazumevano ime ID-a dugmeta tako da vam bude lakše da ga zapamtite.

Opšte

Pisanje prilagođenog kôda

Kliknite na dugme Uredi kôd obrasca da biste otvorili Microsoft Visual Studio 2005 alatke za aplikacije (VSTA), gde možete da upišete prilagođeni kôd za automatizovanje ponašanja dugmeta.

Opšte

Dodeljivanje pravila za automatizovanje ponašanja dugmeta

Kliknite na dugme pravila da biste otvorili dijalog pravila u kojoj možete da kreirate pravila koja se pokreću kada se klikne na dugme. Na primer, možete podesiti pravila koja otvara novi obrazac ili menja prikaz kada korisnici kliknu na dugme.

Prikaz

Dodavanje uslovnog oblikovanja

Kliknite na dugme Uslovno oblikovanje da biste otvorili dijalog Uslovnog oblikovanja gde možete da promenite izgled kontrole, uključujući njegovu vidljivost, na osnovu vrednosti koje korisnici unose u obrazac. Na primer, možete da sakrijete jedno ili više dugmadi, osim ako na određene je potvrđen izbor od strane korisnika.

Veličina

Podešavanje veličine, unutrašnje margine i margina

Možete ručno da odredite veličinu kontrole tako što ćete uneti vrednosti u poljima Visina i Širina . Takođe možete suziti razmak unutar i izvan kontrole tako što ćete promeniti dopunjavanja, što je bafer razmak koji okružuju kontrole sadržaja, ili margine, što je željenu veličinu razmaka između ivica na kontrolu i okolnog teksta ili kontrola u predlošku obrasca.

Više opcija

Određivanje ekranske napomene

Da biste objašnjenju se pojavljuju kada korisnik pomera pokazivač iznad kontrole, unesite tekst koji želite u okviru ekranske napomene. Pomagala za pristupačnost, kao što su ekran Pregledajte uslužni programi koje čine na ekranu informacije dostupne kao sintetizovani govor ili koji se mogu osvežavati Braille prikaz, često se oslanjaju na ove ekranske napomene da biste protumačili informacije za svoje korisnike.

Više opcija

Promena redosleda indeksa kartice

Možete da promenite položaj kontrole u predložak obrasca kompletna redosled dodele fokusa. Redosled kartica je redosled kojim fokus se premešta u obrascu iz jednog polja ili objekat sledeći kao korisnika pritisnite taster TAB ili SHIFT + TAB. Podrazumevana postavka karticu indeksa za sve kontrole u predlošku obrasca je 0, ali redosled dodele fokusa počinje sa 1. To jest, kontrole sa 1 u polju karticu indeks će korisnici prvo doći kada korisnici pritisnite taster TAB. Kontrola sa 2 u okviru kartice indeks će biti posetili drugo, i tako dalje. Sve kontrole sa 0 u polju karticu indeks prikazaće se kao poslednja u redosledu kartica. Ako želite da preskočite kontrole u redosledu kartica, unesite -1 u polju karticu indeks .

Više opcija

Dodeljivanje tasterske prečice

Možete da upišete slovo ili broj u polju Tasterska prečica da biste naveli tasterske prečice. Tasterske prečice da omogućite korisnicima da odu do kontrole tako što ćete pritisnuti kombinaciju pritisaka na tastere, a ne tako što ćete premestiti miš. Ako odaberete da koristite tasterske prečice u predlošku obrasca, morate komunicirate korisnicima da postoje tasterske prečice. Na primer, možda ćete otkucajte (ALT + S) iza teksta za oznaku da biste obavestili korisnike da postoji tasterske prečice za okvir za tekst " Prodavac ".

Obrasci pregledača

Prilagođavanje postavki za slanje podataka nazad na server

Obrasci pregledača kartica pojavljuje se samo kada su dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Omogućava vam da biste kontrolisali da li podaci se šalju na server kada korisnici kliknu na dugme na obrascu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×